Hvad koster det at ombygge et loft til beboelse

Find ud af omkostningerne ved at ombygge et loft til beboelse i denne prisguide
+150.000 kunder

Find en Bygningskonstruktion og byggeprojekter

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at ombygge et loft til beboelse?

Ombygning af et loft til beboelse koster typisk mellem 14.165 og 472.220 kr., med et gennemsnit på 283.332 kr. Ombygning af loft til beboelse kan variere i pris pga. loftets størrelse, personlige præferencer, budget og praktiske muligheder. Disse tal er vejledende, da den faktiske pris kan variere afhængigt af projektets unikke specifikationer.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

De fleste større hjem har ofte et loft. Det giver god opbevaring og plads for mange, men har man ikke lige brug for opbevaringspladsen, så kan man i stedet ombygge loftet til beboelse. Det kan være alt lige fra et gæsteværelse, et alrum til underholdning eller et træningsrum. Det kan for de fleste også være et godt projekt, som man kan give sig i kast med over en længere periode.

Projektet kan tage form efter rummets størrelse, ens egne ønsker, budgettet og hvad der realistisk kan lade sig gøre. Priserne kan derfor også varierer rigtig meget. Omkostningerne kan gå fra 14.165 til 472.220 kr., med et gennemsnit på 283.332 kr. Det er svært præcist at fastsætte hvad en ombygning vil koste, idet det er meget op til de enkelte og omfanget af ombygningen.

Begrænsninger for ombygning af loft

Det er vigtigt at have med i sine overvejelser, at ikke alle typer loft er lige egnet til en ombygning. Undersøg derfor med en entreprenør eller arkitekt til ombygning, om dit loft egner sig til dine planer. Dit loft skal gerne have den rigtige højde for at kunne blive brugt til beboelse, ofte over 2,3 m. Nogle typer lofte skal også forstærkes under taget.

Det kan især være i tilfælde hvor der ikke er bjælker under taget. VVS-installationer, faldstamme og lignende ombygninger kan også sætte begrænsninger i forhold til ombyggelse af et loft.

Fordele ved at ombygge et loft

Er din familie ved at vokse, eller har du brug for at flytte rundt til andre værelser, så kan en ombygning af loftet give et nyt rum som kan akkommodere en ny beboere. Har du brug for et frirum eller et spændende rum til at underholde gæster, så kan du også lave loftet efter disse behov. Et loft kan tit give et rum med god udsigt og meget naturligt lys.

De fleste lofte er også afskåret fra resten af hjemmet, så det tillader at have et rum, hvor man kan få meget fred og ro.

Typer af ombygninger

Typen af ombygning afhænger mest af alt af dine egne ønsker og budget. Der vil være begrænsninger alt efter loftets type, men med professionel hjælp og god planlægning kan man tit slippe af sted med det meste. Skal loftet bruges til beboelse, så er der visse ting, som skal gøres.

Det inkluderer at isolere vægge, få installeret vinduer, føre elektriske forbindelser, gøre strukturen stærkere og eventuelt lave VVS-installationer. Samtidig skal der også være tilpas højt til loftet, gerne mindst 2,3 m højt. Det kræver mange forskellige fagfolk og professionel hjælp at få klaret mange af disse opgaver. Dog kan nogle af tingene også sagtens klares selv.

Nedenfor kan du se nogle forslag til, hvad ombygning af loftet kan inkludere:

 • Arbejdskraft fra forskellige fagfolk.
 • En entreprenør eller ombygnings arkitekt til planlægning af projektet.
 • Isolering og vinduer.
 • Trappestige eller etablering af en trappe.
 • Gulvlægning og andre byggematerialer.
 • Tagreparationer.
 • Elektrisk- og VVS-arbejde.
 • Eventuelle byggetilladelser.
 • Omkostninger for en maler.

Dette er blot eksempler på mange af de ting, som kan være inkluderet i en ombygning af et loft.

Priser for ombygning af loft

Priserne vil variere meget efter dine egne planer, omkostninger for materialer og fagfolk, eventuelle entreprenører og alt efter hvilket rum, som loftet skal ombygges til. Som en vejledende hjælp, kan du bruge nedenstående priser til at navigere lidt mere i, hvad en ombygning eventuelt kunne koste dig:

Arbejde eller materialeEstimeret priser (DKK)
Strukturelle ombygninger1.415 til 70.831 kr.
Lofttrappe eller stige1.888 til 6.138 kr.
Installation af vinduer189 til 472 kr. pr. m2
Byggefolk, malere eller gulvlægger400 til 708 kr. i timen
Elektriker og VVS'er472 til 708 kr. i timen

Disse priser er vejledende og er kun til for at give et overblik over, hvad en ombygning af et loft eventuelt kunne have af udgifter.

Er der nogle aspekter af projektet, som du mangler hjælp til, så kan du lægge en opgave om ombygning af dit loft op på Handyhand. Her kan du finde hjælp til alt fra hulmurisolering, gulvlægning, installation af vinduer, en maler eller meget andet.

Isolering af loft. Sådan efterisolerer du selv loftet med papiruld

Spørgsmål og svar

 • Nej. Ved en ombygning gør du dit eksisterende loft til en anden type af rum, ofte til en form for værelse. Derimod vil en udvidelse være en fuldstændig omlægning af loftet med det formål at øge pladsen. Det kræver ofte en del mere arbejde at udvide loftet.

 • En god ombygning, hvor materialer og installationer er korrekt indsat, vil sagtens kunne øge værdien af din ejendom. Det kan altså være en investering foruden de fordele, som ombygning af loftet ellers kan give dig.

Skrevet af