Hvad er prisen for en cykel reparation?

Find ud af hvad du kan forvente at betale for en cykel reparation med vores guide til priser
+150.000 kunder

Find en Cykel reparation

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for en cykel reparation?

Prisen for en cykelreparation ligger i gennemsnit mellem 250-600 kr. for et årligt eftersyn. Prisen inkluderer typiske vedligeholdelsesopgaver som kontrol af ramme- og gaffeljustering, gear- og bremsejustering samt kædesmøring. Prisen kan variere afhængigt af cykeltype, brugshyppighed og eventuelle skader. Større reparationer er ikke inkluderet i prisen for årseftersyn.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

At bruge cyklen som transportmiddel, er det næstmest økonomiske valg (lige efter at gå på to ben). Der skal trods alt hverken betales for brændstof eller billet. Det er dog nødvendigt at vedligeholde cyklen bl.a. gennem regelmæssige syn. Når det kommer til cykelservice, så er pris og kvalitet de to ting, som en cyklist  helskikke må gå på kompromis med! De gennemsnitlige serviceomkostninger koster alt fra 250-600 kr. for et årligt eftersyn.

En velholdt cykel får dig lettere fra punkt A til punkt B. Det kan også hjælpe med at undgå dyre reparationer i fremtiden. Vigtigst er dog, at en korrekt serviceret cykel er mindre tilbøjelig til at ende i trafikulykker.

Hver cykel har forskellige behov f.eks. kan en cykel der bliver brugt dagligt både til og fra arbejde, have brug for en hyppigere vedligeholdelsesindsats, end en cykel af samme mærke og model, der bruges af en teenager som kun cykler i weekenderne. Et cykelværksted eller en cykelhandler kan hjælpe med at vurdere diverse faktorer, før du får en mere nøjagtig reparationspris

Faktorer der kan påvirke prisen omfatter typisk

 • Cykeltype
 • Mærke og producent
 • Brugshyppighed
 • Placering og terræn (dvs. hvor du bruger din cykel)
 • Eventuelle eksisterende skader (inden den kom til servicering)

Hvis du vil vide hvor meget cykelservice koster og hvilke faktorer du skal overveje før du sætter et budget, så har Handyhand lavet en prisguide. Det har vi gjort for at spare dig tid, samt gøre det nemmere for dig at indhente tilbud fra værksteder eller cykelhandlere.

Hvad indbefatter en komplet cykelservice?

Fuld cykelservice er et must for at holde dit tohjulede transportmiddel i tip-top form. Priserne og pakkerne kan variere fra butik til butik, eller fra cykelmekaniker til cykelmekaniker. Et serviceeftersyn omfatter som regel:

 • Kontrol af ramme- og gaffeljustering
 • Justering af gear og bremser
 • Kædesmøring
 • Eftersyn af større skader, der skal repareres

Cykelserviceomkostningerne stiger i forbindelse med hvor meget der skal laves, såsom rengøring og kontrol af hjulnavne og fælge. Større reparationer er ikke inkluderet i denne pris, så vær forberedt. En punktering kan koste så meget som, eller endnu mere, end rutinemæssig vedligeholdelse afhængigt af skaden.

Hvilke faktorer påvirker prisen for en cykelservice?

cykelmekaniker udfører cykelservice

Mange faktorer kan påvirke den endelige pris der er for at få tilset din cykel. Handyhand tilbyder en simplere måde at finde frem til en mere eller mindre præcis pris, før du forlader dit hjem eller booker en professionel til at servicere din trofaste jernhest. Vores mål er at hjælpe dig med at undgå overraskelser og bedre planlægge dit budget.

Din vægt og kondition

Det kan være overraskende eller endda akavet at tænke på din vægt og fitness, når det kommer til cykelreparation og service. Men sandheden er, disse faktorer spiller en stor rolle. En tungere cyklist kan slide kæder, dæk og endda sæder, op meget hurtigere end lettere cyklist. Men lad dig ikke narre. At være fit betyder ikke, at du ikke kommer ud for en punktering eller en uforudset reparation. En muskuløs person kan være lige så tung og lægge endnu mere pres på cykeldelene.

Det er bedst at overveje din vægt og generelle fitness, før du finder din cykel. Fra det øjeblik du begynder at tænke over, hvor meget en cykel koster, overvej da, hvilket mærke og model der er egnet til din størrelse og kropstype. Nogle designs kan endda være vanskelige at bruge for folk med kortere ben.

At være på den tungere side kan også øge trykket på dine cykeldæk. Selvom dækservice er inkluderet i en fuld cykelservice, vil punkteringsreparationsomkostningerne stadig lægges oven i det. Derudover er et nyt dæk endnu ikke inkluderet, hvis du har brug for at udskifte dit nuværende.

Dit formål med cykling

Hvis du bruger en bestemt cykeltype til andet end dens oprindelige formål, kan der være ekstra skader, som du skal være forberedt på. De sammenklappelige cykler er f.eks. ikke lavet til samme brug som mountainbikes. Brugshyppigheden kan også påvirke en landevejscykel eller en mountainbikes serviceomkostninger. En cykel, der bruges sparsomt, behøver muligvis kun en basis service, mens en firmacykel, der bruges til levering, sandsynligvis har brug for mere end det.

Det terræn, du hyppigst cykler i

En cykel der bruges på en cement- eller asfaltvej dagligt, kan kræve noget mindre vedligeholdelse end f.eks. en mountainbike, der bruges på en skrånende stenvej ugentligt. Jo mere tilbøjelig cyklen er til dækpunktur, jo dyrere bliver reparationsomkostningerne. På samme måde kan vejrforhold spille en rolle i, hvor meget slitage din cykel gennemgår.

Mærket, type og model

Selvom der ikke er nogen sammenhæng mellem cykelpriser og vedligeholdelsesomkostninger, er det stadig noget du bør spørge en salgsmedarbejder om, før du køber en ny cykel. En relativt billig cykel kan ende med at koste meget i reparationer, muligvis på grund af dårlig kvalitet.

Sidste gang du fik din cykel serviceret

Det kan hurtigt komme til at føles som om du sparer penge hver gang du springer din rutinemæssige vedligeholdelse over. Men i virkeligheden kan det faktisk koste dig mere på længere sigt. Hvis du holder op med at servicere din cykel regelmæssigt, kan rust i kæden begynde at forårsage skade. Dækkene kan slides hurtigere. Malingen skaller hurtigere og dette øger risikoen for rust. Hvis du tager en slidt cykel med til cykelmekanikeren eller cykelhandleren, vil de opkræve ekstra for den tid, de har brugt på at servicere din cykel.

Når du har fundet ud af hvilke tjenester du har brug for, og hvor meget du er villig til at bruge, kan du nemt gå videre og oprette en opgave på vores side. Selvom du ikke kender den nøjagtige prise for reparationerne, kan Handyhand hjælpe dig, ved at sende dig et tilbud på de reparationer, du har brug for. Bare skriv dem alle i opgaven for at fremskynde processen. Forhandlinger er også meget velkomne. Der er masser af Handyhanders med speciale i cykelservice. Derfor er det også nemt at finde en der kan servicere eller reparere din cykel, inden for dit personlige budget.

Hvad skal jeg tjekke før hver cykeltur?

Nogle opgaver er bedre overladt til fagfolk, og du bør ikke forsøge at finde ud af, hvordan du løser en cykel punktur uden et reparationssæt. Det betyder ikke, at du ikke kan bidrage med at holde din cykel i god og sikker stand. Hver cykeltur kræver, at du tjekker et par ting, som hjælper med at holde dig og din cykel uskadt fra eventuelle uheld. Det er et must at kontrollere følgende:

 • Kontroller hvorvidt hjulene er for løse eller for stramme
 • Tryk på dækkene for at mærke om de er faste eller flade
 • Sørg for at bremserne virker
 • Undersøg kæden for rustopbygning eller korrosion
 • Prøv om pedalerne er løse
 • Test gearskift

Gennemsnitlig prisliste for cykelvedligeholdelse og reparation

Hver butik eller mekaniker har sine unikke pakker til cykelservice. Disse omfatter varierende priser og diverse tjenester. For at hjælpe dig med at få en bedre idé, har vi lavet nedenstående oversigt over den gennemsnitlige pris pr. service.

YdelseGennemsnitlige omkostninger (DKK)
Lapning80-100 kr.
Dækskift100-200 kr.
Bremseservice100-150 kr.
Udskiftning af styr120-300 kr.
Gearsystem100-200 kr.

Spørgsmål og svar

 • Udskiftning af cykeldele kan få store omkostninger. Det er derfor vigtigt at snakke med din cykelmekaniker, da delenes pris ikke er inkluderet i servicegebyret. Ideelt set kan du nøjes med at udskifte dem, når der er tegn på slitage. Defekte dele kan bringe dit liv i fare.\nFor eksempel kan en off-road cyklist have gavn af at få deres cykel serviceret hver uge eller efter en længere cykeltur. Derudfra kan cykelmekanikeren eller handleren informere om, hvilke dele er kan være nødvendige at udskifte. Dette kan omfatte rustne kæder, løse bremser eller punkterede dæk.

 • At vælge ikke at få din cykel serviceret er som at vælge at køre en bil med tom tank. Hvis du vælger ikke at vedligeholde din cykel ved ikke at få lavet regelmæssig vedligeholdelsesservice, bringer det dit liv i fare. Det tager kun én løs del til at forårsage et færdselsuheld. \nDette kan forhindres ved regelmæssigt at sikre, at din cykel er i sin bedste stand. At løbende at få udført reparationer på din cykel kan spare dig penge og holde dig sikker.

 • Alle cyklister bør have et reparationssæt. Tjek dækket for at finde punktering. Fjern eventuelle spidse elementer og støv fra området.\nVær forsigtig. Glasskår eller rustne søm spottes ikke altid med det samme. Når du har fundet hullet og fjernet skarpe genstande, så kan du til nøds bruge gaffatape over og omkring området. Husk, at dette kun er en hurtig løsning for at få dig hjem eller til det nærmeste cykelværksted for at reparere eller udskifte dit dæk korrekt.\n

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Cykel reparation