Hvad koster en portrætfotograf?

Find ud af hvad du kan forvente at betale for en professionel portrætfotograf
+150.000 kunder

Find en Portræt fotograf

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en portrætfotograf?

En portrætfotograf koster typisk mellem 1.400 og 1.465 DKK gennemsnitligt. Prisen for en portrætfotograf kan variere afhængigt af faktorer som placering, antal personer, billedstørrelse og erfaring. Det er ikke bare en simpel øvelse med et kamera, men en kombination af teknisk ekspertise, kreativ vision og evnen til at fange de rette øjeblikke. Så næste gang du spekulerer på prisen, husk at du betaler for et minde, der vil vare evigt.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

At vælge en portrætfotograf til at tage billeder kan være en rigtig god idé. En portrætfotograf kan fange de helt rigtige øjeblikke og skabe billeder, der er fulde af liv og personlighed. Det kan være I gerne vil have taget gode familiebilleder, billeder af jeres nyfødte, bryllupsbilleder eller billeder af andet som har stor betydning for jer.

I kan få taget billeder i hjemmet, i naturen eller i fotografens studie. Nærmest alle fotografer er villige til at tage billeder uden for deres studie og vil medbringe deres kameraudstyr til det sted billederne skal tages.

Prisoversigt for portrætfotografering

Den følgende tabel giver et overblik over de forskellige priser, du kan forvente, når du ansætter en portrætfotograf. Priserne kan variere afhængigt af en række faktorer, herunder geografisk placering, antallet af personer, der skal være med på billederne, størrelsen på billederne og fotografens erfaring.

TjenestePris (DKK)
Standard portrætfotografering1.400 - 1.465 kr.
Luksus fotobog (20-30 billeder inkluderet)2.500 kr.

Bemærk: Disse er gennemsnitspriser, og priser kan variere baseret på de specifikke krav til fotografisessionen. For eksempel, antallet af personer der skal fotograferes, placeringen af fotosessionen (i studiet, hjemme, eller i naturen), og om sessionen inkluderer skift af tøj eller fotografier taget på forskellige steder kan påvirke den endelige pris. Derudover kan prisen for at tage billeder af nyfødte variere afhængigt af antallet af billeder, mængden af redigering og fotografens erfaring. Aftal altid prisen med fotografen på forhånd for at undgå overraskelser.

Faktorer der påvirker prisen af potrætfotografering

nærbillede af fotograf med kamera

Prisen på professionelle billeder afhænger af forskellige ting såsom geografisk placering, antal af personer, der skal være med på billederne, størrelsen på billederne og fotografens erfaring.

I gennemsnit ligger prisen på portrætfotografering fra 1.400 op til 1.465 kr. Det også ofte muligt at bestille en luksus fotobog for 2.500 kr., der inkludere 20-30 billeder.

Antal af personer

Portrætfotografer opkræver ofte forskellige priser afhængigt af, hvor mange mennesker, der skal være med på billedet. Prisen afhænger også af hvem, som skal fotograferes og hvor lang tid det vil tage. For eksempel kan små børn være sværere at fotografere sammen, end to voksne, der gerne vil have taget gode billeder sammen.

Familieportrætter

Priserne ved at få taget familiebilleder kan variere alt efter om du skal have taget billeder i fotografens studie eller om det skal være udenfor i naturen. Det kan også spille ind på prisen om billederne skal tages flere forskellige steder eller om I skal skifte tøj undervejs.

Individuelle portrætter

Priser for individuelle portrætter varierer alt efter hvor lang tid det tager at tage billederne, antal redigerede endelige billeder, skift af tøj og antal af steder billederne skal tages.

Det kan være du ønsker nogle gode billeder til dit CV, billeder til at markedsføre din virksomhed eller billeder til at mindes en stor livsbegivenhed m.m.

Billeder af nyfødte

Billeder af nyfødte er en særlig niche inden for portrætfotografering. Mange fotografer tager særlige kurser for at sikre, at den største forsigtighed vil blive udvist, når der bliver taget billeder af nyfødte. Der er ikke nogen bestemte regler, for fotografering af spædbørn, men det kan dog være en god idé at vælge en fotograf, der har erfaring med dette. Det anbefales også at få taget billeder af din nyfødte, når han eller hun er omkring 5-10 dage gammel for at billederne bliver bedst.

Prisen kan variere afhængigt af, hvor mange billeder du ønsker, hvor meget redigering, der skal laves og fotografens erfaring.

Gode tips

Fotografer kan opkræve standard timepriser over hele linjen eller kan variere deres priser for forskellige slags sessioner.

En god idé vil være at aftale prisen med fotografen på forhånd.

Igennem Handyhand kan du booke en professionel portrætfotograf, som kan fange de helt rigtige øjeblikke på kamera og samtidig give jer en uforglemmelig oplevelse.

Sådan laver du det perfekte portræt

Spørgsmål og svar

  • Det anbefales at du klæder dig i dæmpede, lignende toner og klæde jer i max 3 forskellige farver tøj hvis I er en større gruppe.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Portræt fotograf