Det er muligt at lægge nye fliser oven på de eksisterende i et badeværelse, uden at man behøver lave en helt ny vådrumsmembran. Dette kan være en tids- og omkostningsbesparende løsning, men det kræver, at de nuværende fliser er stabile, og at overfladen er forberedt korrekt. Forberedelse indebærer rengøring af de gamle fliser, sikring af at de er helt fri for fedt, sæbe og andre rester, samt påføring af en primer, der kan sikre bedre vedhæftning for de nye fliser. Desuden er det vigtigt at tjekke, at den eksisterende vådrumsmembran er intakt og funktionsdygtig.
At skifte fra små til store fliser på et badeværelsesgulv kan gøres uden større problemer, men det kræver en nøje vurdering af gulvets fald. Store fliser kræver et mere ensartet underlag for at undgå, at de knækker eller bliver ujævne. Dette kan gøres ved omhyggeligt at forberede underfladen, og eventuelt ved at justere selve undergulvet for at sikre et korrekt fald mod afløbet. Det er vigtigt at sikre, at faldet i gulvet stadig er tilstrækkeligt til at lede vand væk og mod afløbet, så undgås vandophobning og de problemer, det medfører.
At tjekke om det er muligt at skifte til større fliser i et lille badeværelse, kræver en nøje vurdering af flere faktorer:
Ved at følge disse trin kan man sikre, at skiftet til større fliser i et lille badeværelse ikke kun er muligt, men også bidrager til rummets æstetik og funktionalitet.
Med Handyhand kan du nemt få professionel hjælp til dine fliseprojekter. Opret din opgave gratis, og modtag bud fra dygtige håndværkere på få minutter. Uanset om det er flisebelægning, reparation eller design, er hjælp lige ved hånden.