Hvad er prisen for et terrazzogulv?

Find ud af hvad du kan forvente at betale for et terrazzogulv med vores guide til priser
+150.000 kunder

Find en Lægning af terrazzo gulv

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for et terrazzogulv?

Prisen for et terrazzogulv er typisk 1.070 og 5.340 kr. pr m² at få installeret. Prisen på terrazzogulve afhænger af installationsmetoden. Hældning er dyrere end fliser. Arbejdsløn og materialer som marmor, glas og genbrug påvirker omkostningerne. Skillestrimler kan også tilføje ekstra omkostninger.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Leder du efter et iøjnefaldende gulv til at byde gæster velkommen, så kan et terrazzogulv være ideelt. Terrazzogulve giver en form for middelhavsstemning. Materialet er meget holdbart og bliver ofte brugt i mange offentlige bygninger som hospitaler og museer.

Terrazzo består af en blanding af marmor, kvarts og granit der ligger i beton og er poleret. Man kan få lavet et gulv i terrazo ved at hælde en base af enten cement eller epoxyharpiks til. Med denne metode koster terrazzogulvet ofte fra 1.070 til 5.340 kr. pr m². Hvis du har et lavt budget, men ønsker det samme design, kan du bruge terrazzofliser. Terrazzogulvfliser koster fra 430 til 1.250 kr. pr m².

Hvis du er interesseret i at vide mere om terrazzogulve, kan denne prisguide give dig svar på omkostningerne for at lægge et terrazzogulv.

Installation af terrazzogulv

terrazzogulv

Et terrazzogulv deler de samme kvaliteter som traditionelle stengulve og er lavet til at kunne holde. Installationen af et terrazzogulv kan gøres ved, at gulvet bliver hældt ud eller ved fliselægning. Hvis du vælger at installere dit terrazzogulv ved at få det hældt ud, så kan basen enten være af cement eller epoxyharpiks. 

Det koster mere at få det hældt ud end at få lagt fliser, da det indebærer mere arbejde og forberedelse. Almindelig arbejdsløn for gulvinstallation koster omkring 180 til 360 kr. pr m², så det er en god ide at udarbejde et budget ud fra dette prisinterval. Udhældningen af terrazzogulv kan ske med forskellige metoder: Tynd metode, sandpude-baseret hældning eller med den monolitiske metode.

I den tynde metode anvendes en epoxybase sammen med mixet epoxy terrazzogulv. Denne løsning er billigere end cement og det tager også kortere tid at installere. Du kan forbedre denne mulighed ved at sprede en epoxy belægning over gulvet, når det er blevet færdiglagt. Et sandpudesystem med beton som base laves med et mellemlag af sandcement. 

Den monolitiske metode går ud på at tilsætte terrazzo blandingen til en eksisterende betonbase. Cementbasen er dyrere end epoxy, men er det bedste valg i forhold til bindingsmateriale. 

Hvis du vil have et mere budgetvenligt valg, så kan du købe præfabrikerede terrazzofliser. Mulighederne er dog ofte ret begrænset, når du vælger en terrazzoflise. Terrazzofliser koster fra 430 til 1.250 kr. pr m². Arbejdslønnen ved fliselægning er også billigere end hvis du vælger at få hældt gulvet ud.

InstallationPris pr. m² (DKK)Pris for 20 m² (DKK)
Hældt gulv1.070 kr. – 5.330 kr.21.330 kr. – 106.620 kr.
Fliser430 kr. – 1.250 kr.8.530 kr. – 24.880 kr.
Lønomkostninger180 kr. - 360 kr.3.560 kr. – 7.110 kr.

Hvilke faktorer påvirker prisen ved at installere terrazzogulv

Marmor og glas er de mest almindelige materialer som anvendes i terrazzo blandingen. Der kan også benyttes andre ingredienser i blandingen. Det kan være genbrugsmaterialer, natursten og perlemor. Hvis du har et lavt budget, så er glas normalt det billigste valg. 

En skillestrimmel kan bruges i terrazzogulve for at skabe form og deisgn. Det kan også bruges til at angive en ændring i farve eller en overgang til andre former for gulve. Prisen for en skillestrimmel kan variere fra 140 til 230 kr. for hver 10mm strimmel.

Fordele og ulemper ved terrazzogulve

På trods af det smukke udseende et terrazzogulv kan give dit hjem, så har materialet også visse ulemper. En håndværker kan hyres til at installere et almindeligt gulv, men med et terrazzogulv har du brug for nogen med erfaring med denne type gulv. Af fordele og ulemper ved terrazzogulve kan for eksempel nævnes følgende:

Fordele

 • Det tilføjer skønhed til dit interiør og er et meget tiltalende design.
 • Det er holdbart med en levetid på op til 75 år, så længe det bliver rigtigt vedligeholdt.
 • Hvert design er unikt, da du selv kan vælge de materialer der skal bruges i blandingen.
 • Det er miljøvenligt, idet du kan vælge at bruge genbrugsmaterialer.
 • Det er modstandsdygtigt overfor skimmel, vand og pletter og kan nemt rengøres.

Ulemper

 • Det er dyrt, uanset om du vælger flisebelagt eller vælger at få det hældt ud. Prisen er cirka 8.530 til 106.600 kr. for et 20 kvm værelse.
 • Pas på at design og mønstre ikke bliver for og fylder rummet ud.
 • Det skal installeres af en professionel da det nemt kan knække, hvis ikke det er korrekt placeret.
 • Selvom det ser ud til at være nemt at vedligeholde, så skal gulvet poleres og passes godt.
 • Det holder på temperaturen og kan holde på varmen længe. Omvendt bliver gulvet også nemt meget koldt i vinterhalvåret.

Restauration af terrazzogulve

For at restaurere et terrazzogulv er der brug for en specialist til at jorde gulvet ned og fjerne den beskadiget overflade. Herefter kan gulvet blive poleret op og forseglet. En restaurering af et terrazzogulv koster cirka 270 til 890 kr. pr. kvadratmeter. Hvis du kun ønsker rengøring eller en ny forsegling, er det bedst at kontakte en gulvservice der kan give dig et præcist tilbud.
 

Kvalificeret hjælp til at installere et terrazzogulv

Hyr altid en professionel med den rette erfaring, når det kommer til terrazzogulve. Det vil i langt de fleste tilfælde være pengene værd.

Spar dig selv for besværet ved at søge efter en erfaren installatør. Læg i stedet for en opgave op på Handyhand og modtag tilbud fra kompetente eksperter. Når du har modtaget tilbud fra lokale gulvspecialister, så kan du læse deres anmeldelser og finde den rigtige hjælp til din opgave.

Sådan installerer du terazzo gulv

Spørgsmål og svar

 • Du kan også bruge materialet terrazzo til køkkenborde eller en vask. Det kan også bruges udendørs til bænke, borde og stole.

 • Det kan ikke anbefales at bruge epoxy-baserede gulve udendørs, da det kan have problemer med varme. Brug istedet betongulve udenfor. Før installationen skal du altid spørge din tjenesteudbyder om den bedste løsning. Det kan spare dig for dyre reparationer.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Lægning af terrazzo gulv