Hvad koster det at få lagt fliser?

Få et overblik over priserne på fliselægning med denne guide
+150.000 kunder

Find en Fliselægger

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at få lagt fliser?

At få lagt fliser koster gennemsnitligt mellem 200 og 790 kr. Prisen for at få lagt fliser kan variere afhængigt af faktorer som flisetype, arbejdsområdets størrelse og geografisk placering. Når du skal have lagt fliser, påvirker forskellige faktorer prisen. Flisens type, områdets størrelse og geografisk placering spiller ind. Firkantede og rektangulære fliser er normalt billigere, og byområder kan være dyrere end forstæderne. Valget af flisetype er også vigtigt, da priser varierer. Arbejdskraften er en ekstra omkostning, hvor nogle tager timepriser og andre pr. kvadratmeter. Det er vigtigt at finde en fliselægger, der passer til dine behov og budget.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Nye flotte fliser kan være en måde at forskønne interiøret af dit hjem. Ikke alene vil det gøre dit hjem attraktivt, men det kan også give en beskyttende overflade der kan forhindre potentielle skader. Forskellige faktorer kan påvirke priserne for at få lagt fliser, men det gennemsnitlige interval er typisk fra 200 til 790 kr.

sten klinker

Prisen for lægning af klinker pr. m2

Fliser og klinker kommer i forskellige former og størrelser. Hvis du har et stramt budget, så er firkantet og rektangulære fliser ofte billigst at arbejde med. De samlede omkostninger ved et fliseprojekt afhænger af især tre hovedområder: den type flise du vælger, areal af arbejdsområdet, og den hyret hjælp. Omkostningerne ved at lægge et gulv af fliser der opkræves af en håndværker om dagen, kan variere fra 200 til 800 kr.

Nogle håndværkere kan også opkræve for lægning af klinker pr. kvadratmeter. Denne pris vil ofte være omkring 30 til 210 kr. Prisen afhænger normalt af din geografiske placering. Hvis du bor i byen, må du generelt forvente, at det kan koste dig mere. Oveni dette er det også afhængigt af, hvilken slags fliser du vælger. Priserne varierer normalt fra 20 til 230 kr. pr. kvadratmeter.

Badeværelsesgulv

Et badeværelse er normalt det mindste rum i huset, men det kan være mere indviklet at lægge klinker her. Der vil ofte være forskelligt armatur og rør, som der skal arbejdes ud fra eller rundt om. Prisen for lægning af fliser på badeværelsesgulvet kan derfor koste mere i arbejdskraft på grund af rummets kompleksitet. Den mest almindelige form for fliser der anvendes til badeværelset, er enten vinyl eller keramik. 

Vinylfliser er et godt valg til badeværelset. Dette er en af de billigste materialer, som samtidig er vandtætte når de lægges korrekt. Når du lægger fliser på et badeværelsesgulv, så sørg altid for, at du vælger et skridsikkert materiale og at det er forseglet omhyggeligt.

Der skal ofte også bruges specielle fuger og lim til dit badeværelsesgulv. Disse materialer bruges som forsegler for vand, støv og bakterier. Den gennemsnitlige pris for lægning af fliser på et badeværelse er omkring 3270 til 9810 kr., afhængigt af størrelsen af dit badeværelse.

Køkkengulv

Køkkenet vil ofte være den del af huset hvor der er mest trafik, da dette rum indeholder en grundlæggende nødvendighed for alle husstandsmedlemmer. Køkkenfliser er lettere at ligge end i badeværelset, da det ofte ikke indebærer de mange komplikationer som på badeværelset. Prisen for at lægning af fliser på køkkengulv kan variere fra 3270 til 13.080 kr. afhængigt af køkkenets størrelse.

Omkostningerne for at lægge fliser

Udover omkostningerne ved at få lagt flisegulvet, vil der også være omkostninger forbundet med den valgte type af flise. Der er forskellige typer af fliser til rådighed på markedet, hvoraf nogle er dyrere end andre.

For eksempel kan omkostningerne ved at lægge victorianske gulvfliser løbe op i næsten dobbelt så meget som det koster at installere porcelænsfliser. Victorianske gulvfliser er en klassisk stil til hjemmet og er lavet med forskellige mønstre og kantdesign.

Parketgulv fliser koster næsten det samme som victorianske gulvfliser. Dette giver mere unikke gulve til en høj pris. Tabellen nedenfor viser en stikprøve af prisen for de forskellige gulvfliser, samt de gennemsnitlige lønomkostninger. Det kan hjælpe dig med at estimere prisen for dit flisebelægnings projekt:

Type af flisePris pr. kvadratmeter (DKK)
Keramik20 – 50 kr.
Porcelæn40 – 70 kr. 
Sten40 – 230 kr.
Marmor50 – 100 kr. 
MosaikOmkring 40 kr. 
KalkstenOmkring 40 kr. 
Victoriansk70 – 270 kr. 
Parket100 – 140 kr.

Oveni omkostningerne for selve fliserne, skal du også betale for arbejdskraft. Nogle kan opkræve på timebasis med en pris imellem 200 til 790 kr. Ofte opkræver håndværkere dog pr. kvadratmeter med en gennemsnitspris på 30 til 210 kr. pr. kvadratmeter.

Faktorer, der påvirker prisen ved et fliseprojekt

Følgende er de faktorer der påvirker omkostningerne ved dit fliseprojekt:

  1. Udseende: Flisernes udseende og mønstre kan ofte være med til at påvirke omkostningerne ved projektet. Et godt interiør skal matches med en god stil af gulve, og dette indebærer at vælge de rigtige farver og mønstre.
  2. Typen af fliser: Med henvisning til tabellen ovenfor, har forskellige typer af fliser forskellige priser. Sørg for at undersøge dit foretrukne materiale eller konsultere en ekspert om det, inden du går videre med at få lagt fliserne.
  3. Geografisk placering: Omkostningerne ved lægning af fliser varierer på tværs af Danmark. Forstæderne kan ofte få tilbud med billigere lønomkostninger end i større byer. Endelig må du overveje den tid, det tager at udføre opgaven. Nogle håndværkere tilbyder lønomkostninger svarende til de dage, de vil arbejde. Andre kan også anslå deres arbejdskraft baseret på størrelsen af rummet. Sørg derfor at forventningsafstemme med en håndværker inden arbejdet udføres.

Find hjælp til at lægge fliser

Du kan med simple trin finde hjælp til at få lagt fliser. Mangler du råd eller vurderinger af bestemte tilbud og håndværkere, så kan du eventuelt følge nedenstående anbefalinger:

  1. Spørg omkring hos dine venner og familie i forhold til anbefalinger. At søge online efter anbefalinger og tjekke håndværkerers hjemmesider kan også være en god kilde til information.
  2. Bed om et tilbud og forhør dig om hvad der følger med det. Nogle håndværkere har komplet udstyr, så du ikke behøver at bekymre dig om noget. Nogle håndværkere kan derimod have brug for forskellige materialer som klæbemiddel og fugemasse. Du kan også spørge din valgte fliselægger til råds om, hvilken type flise du med fordel kan bruge.
  3. Du kan bede om tidligere prøver eller billeder af en håndværkers arbejde. Erfarne håndværkere kan bede om højere lønomkostninger, og det betaler sig at se på deres tidligere arbejde, så du ved, hvad du kan forvente.

Du kan også vælge at sætte en opgave op på Handyhand og få et personligt tilbud fra masser af specialister i lægning af fliser i dit nærområde. Du kan læse anmeldelser og sammenligne bedømmelser for at finde den person der passer til netop dine behov og budget.

BAUHAUS - Sådan lægger du en fliseterrasse

Spørgsmål og svar

  • Små områder som badeværelset tager kun omkring en dag at færdiggøre. Større eller uregelmæssigt formede rum kan tage to til tre dage at afslutte.

  • Du kan bruge omkring 3270 til 9810 kr. på at lægge fliser på et badeværelsesgulv. Dette afhænger af den type flise du vil bruge, lønomkostninger, og andre materialer som klæbemiddel og fuger.

  • Keramik er meget udbredt. Bortset fra at det er en af de billigste fliser, så har denne type også en bred vifte af designs du kan vælge imellem.

Skrevet af