Hvad koster montering af gulvtæppe?

Få et overblik over priserne på montering af gulvtæppe med denne guide
+150.000 kunder

Find en Montering af gulvtæppe

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster montering af gulvtæppe?

At montere et gulvtæppe, koster gennemsnitligt mellem 100 til 1.270 kr. pr m². Prisen for at montere et gulvtæppe varierer afhængigt af tæppets areal, materialevalg og servicegebyret. Omkostningerne kan stige ved brug af luksusmaterialer eller ved kompleks montering. Ekstra forberedelse af det nuværende gulv kan også medføre yderligere omkostninger.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Opfriskningen af et rum behøver ikke altid at involvere en totalrenovering. Nogle gange er små ændringer nok til at puste nyt liv i hjemmet. I dette tilfælde er tæpper værd at nævne. Friskt, nyt materiale på dit gulv, på trappen eller på dit værelse kan uden tvivl være med til at forskønne dit hjem.

Der er flere grunde til at tæpper kan være en god ændring i dit hjem. Måske er du træt af det almindelige trægulv og har brug for en smart opgradering.

Den gennemsnitlige tæppemontering koster mellem 100–120 kr./m², men det kan også koste op til 1.270 kr./m², afhængigt af forskellige faktorer. Hvis du vil vide lige præcis hvad det koster at få lagt nyt tæppe, har vi lavet denne overskuelige prisguide.

Hvad kan prisen for tæppemontering omfatte?

Lad os se på omkostningerne for tæppemontering pr. meter. Det er vigtigt at bemærke, at tæppets materialer og mål kun er enkeltdele af den samlede sum. Der er andre aspekter der kan gå ind og påvirke, hvor meget det i sidste ende koster at få et tæppe monteret, og vi ser på hver enkelt af dem nedenfor.

Areal

Tæppemontører bruger arealet i m² til at beregne størrelsen på så vidt gulvet som tæppet. Det gør du på denne måde;

For at få arealet skal du først måle længde og bredde. Efter du har fundet frem til disse tal, multiplicerer du dem og du har nu dit samlede areal. Du kan derefter få et groft skøn for en overordnet pris, men det er stadigvæk bedst at konsultere en specialist, da de oftest har en noget bedre en idé om, hvor meget du kan ende med at betale.

Anvendt materiale

Som nævnt tidligere er materialet også afgørende for den samlede omkostningsfordeling. Nogle materialer (bl.a. dem, der er beskrevet ovenfor) adskiller sig ift. kvalitet. Der er derfor luksusvarianter og mere omkostningsvenlige modeller.

Servicegebyr

Tæppemontering er ikke en let bedrift, da processen kræver manuelt arbejde. Så hvad ligger normalt i servicegebyret? Det kan variere fra betaling af selve arbejdskraften, til tid og kræfter under arbejdet. Servicegebyret er allerede integreret i det tilbud, din specialist vil sende dig.

Hvad er priserne for de forskellige tæppematerialer?

Det næste skridt er at beslutte hvilken slags materiale, du så ønsker dit tæppe skal være lavet af. Vi ser på de fem bedste materialer, som du kan gå videre med.

Tæppe materialeBeskrivelseFordeleUlemperPris pr m² (DKK)
NylonEn syntetisk fiber fremstillet af polymer og anses for at være en termoplastiskHoldbar, slidstærk, modstandsdygtig, modstandsdygtigHøje omkostninger, tilbøjelige til statisk elektricitet, ikke så blød210 kr.
PolyesterEn harpiksfiber, der hovedsagelig anvendes til at fremstille syntetiske fibre af enhver artPletbestandig, let genanvendelig, omkostningseffektivModstandsdygtig over for farvestoffer, tilbøjelige til pletter280 kr.
AkrylEn syntetisk fiber lavet af akrylsyreAllergivenlige, omkostningseffektive, fleksibleLav levetid, tilbøjelig til pletter, tilbøjelige til bruning140 kr.
UldEn naturlig fiber fremstillet af dyrehår, især fårMiljøvenlig, bevarer farve gennem årene, nem at rengøreBrandfarlig, absorberer vand let, svært at rengøre280 kr.
PlysOgså kendt som fløjl, det har en glat og blød tekstur til detElegant udseende, holdbar, forskelligartet i stilBlade fordybninger, tilbøjelige til at absorbere spild260 kr.

Hvorfor montere gulvtæppe?

Hvis du er på udkig efter begrundelser for montering af gulvtæppe, som rækker ud over ren visuel fornøjelse og komfort, så får du her endnu tre grunde:

Tæpper giver varme

Tænk på det som at have en frakke til dine bare fødder. Dette gælder især for dem der elsker at gå uden hjemmesko. I de køligere årstider, hvor temperaturerne falder og gulvet føles iskoldt under dine fødder, hjælper tæppet gerne med at holde på varmen. Det fibrøse materiale i gulvtæppet giver øjeblikkelig varme, hvilket er veloplagt for den danske vinter. 

Tæpper er støjreducerende

Boliger og lejligheder med trægulve er underlagt meget støj og nogle gange kan gulvtæpper virke støjreducerende.

Tæpper reducerer potentielle sikkerhedsrisici

Ulykker sker. Glatte gulve kan føre til at du ligger fladt på gulvet efter et grimt fald. Gulvtæpper giver skridsikre gulve og kan derfor bedre beskytte dig. Tæpper er derfor også nyttige for ældre mennesker.

Hvornår skal du skifte gulvtæppe?

Tæpper siges at kunne klare 5 til 15 år, men disse levetider kan forkortes på baggrund af flere faktorer, heriblandt miljø, støv og pletter. En tæppemontør er altid lige indenfor rækkevidde, så du skal ikke ærgre dig. Men hvornår skal du have det gjort?

Udvikling af skimmelsvamp

Skimmel er ikke kun forfærdelig grimt at se på, men det udsætter dig også for åndedrætsproblemer. Sporerne udvikler sig fra vand der enten drypper på gulvtæppet eller snavs, der ikke rengøres ordentligt. Hvis du har tegn på skimmel, ses det på dit tæppe, og så er det er tid til et tæppeeftersyn.

Lugte

Lugt kan forekomme overalt og dine tæpper er ingen undtagelse. Ubehagelig lugte tilføjer bestemt ikke yderligere værdi til dit hus, så lugter tæppet, er det er på høje tid til en udskiftning.

Alder

Hvad kan være en indikator på et forældet tæppe? Slitage. Hvis tæppet ikke sidder ligeså på gulvet som det plejede, så er det måske tid til at finde et nyt. Gamle tæpper påvirker også den overordnede visuelle æstetik i dit hus, så hvis det ser slidt ud er det en god idé at komme af med det.

Udskiftning eller rensning?

Selvom det altid er spændende at få nyt tæppe, er der tidspunkter, hvor vi er nødt til at tænke praktisk, især hvis budgettet er stramt. Hvis du har lyst til, at dit tæppe skal leve lidt længere, så kan tæpperensning være en løsning.

Lægge tæppe - sådan lægger du et tæppe

Spørgsmål og svar

  • Der er ingen faste omkostninger for et bestemt areal, fordi materialet er angivet pr.m².

  • Selvom vi ikke vil afskrække boligejere fra at prøve, er det stadig bedst at have en ekspert til at være med indover. Ikke alene for at spare dig tid, men de kender også processen bedst på grund af erfaring og ekspertise, det er nemlig ikke nemt at få et tæppe til at ligge flot uden buler når man ikke har prøvet det før.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Montering af gulvtæppe