Når vinden begynder at hvisle og ruske i de efterårsgyldne træer, og blæsten holder mange fangede indendørs, kan man bygge en drage og nyde synet af sit helt eget projekt, der svæver smukt og flyver farligt i den vilde blæst.

 

Det skal du bruge:

150 cm rundstok, ca. 0,8 cm i diameter

 

70 x 100 cm kraftigt indpakningspapir eller plastic (evt. fra en sort sæk)

 

3 m kraftig, bred tape (afdækningstape eller gaffa)

 

25 m sejlgarn, bånd, aviser, pynt til dragens hale

 

 

 

 

 

 

 

 

Del rundstokken i to dele, en på 60 cm og en på 90 cm. 
 

Skær et lille hak i hver ende af begge pindene og læg dem parallelt, hvorefter de bindes stramt sammen med sejlgarnet. Herefter kan de tvinges på tværs, således at de til slut danner et kors. Det skal sidde stramt, men ikke så stramt at pindene knækker. 
 

 

Klip papir eller plastic i den anviste størrelse. 
 

Sæt stykker af tape fast på papir/plastik hvor pindene ender for at forstærke dragen. Læg pindeskelettet på det tilskårede papir/plastik med den korteste tværpind ind mod overfladen. Klip papiret så det passer til skelettet med et bånd af ca. 5 cm omkring hele skeletter – gerne mere. Fold spidserne og siderne ind over snoren og sæt fast med tape. Lav to små huller på hver side af den lodrette pind, et over og et under. Stik styresnoren af sejlgarn igennem hullerne og bind det om krydset. Vikl resten af sejlgarnet om en pind eller en rullet, tom toiletrulle.

 

 

Lav to huller på hver side af den lodrette pind nederst, og bind en hale på ca. 3 m fast af sejlgarn eller silkesnor. Pynt halen og mal dragen så den rigtigt kan lyse den efterårsgrå himmel op. Tag dragen med ud på en mark eller strand en dag med godt blæsevejr og løb dragen i gang. Det kan være en god idé at bruge handsker, og man bør altid være to – én til at holde dragen og én til styresnoren. Løb dragen op mod vindretningen og giv den langsomt mere snor. Hvis dragen er ustabil, kan det være fordi papir eller plastic er i tynd, dårlig kvalitet, vinden ikke kraftig nok eller måske fordi den skal stabiliseres med endnu en styresnor fra tværpindens ender. Husk altid at holde god afstand. 

 

Ellers er der vist kun at sige: god vind!

Bygning af en drage er et sjovt projekt, som både børn og voksne kan nyde. Først skal du finde ud af hvilken type drage du ønsker at bygge. Vil du have en stor eller lille drage? Skal den være farverig eller holde sig til én farve? Når du har besluttet dette, skal du samle de materialer, som du har brug for til at bygge dragen. Dette kan omfatte papir, tråd, karton osv. Derefter skal du tegne et design på din drage og begynde at samle den. Du kan bruge lim eller tape til at holde dele af dragen sammen. Når dragen er færdigbygget, skal du tilslutte tråden til dens krop for at give den mulighed for at flyve i luften. Til sidst kan man pynte sin drage med forskellige former for dekorationer som perler, glimmer osv., alt efter hvad man ønsker!


Med disse trin kan du bygge din helt egen drage og nyde synet af den, der svæver smukt og flyver farligt i den vilde blæst. Det er en fantastisk følelse at se dragen flyve og det er en god måde at nyde efteråret på. Så gå ud og byg din drage og nyd synet af den, der flyver højt og langt!