Hvad koster en græsslåning?

Få et overblik over priserne på græsslåning og hvad der påvirker prisen i denne guide
+150.000 kunder

Find en Græsplæne og græsslåning

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en græsslåning?

En græsslåning koster gennemsnitligt 200 DKK til 400 DKK. Prisen for at få slået græsset afhænger af haveareal, græshøjde og geografisk placering. Priserne for en lille baghave ligger normalt mellem 180 og 270 DKK. Højere græs og storbyområder som København kan øge omkostningerne. Transport og tid påvirker også den samlede pris.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Forestil dig, at du kigger ud over en helt perfekt og velklippet plæne. En fejlfri græsplæne er noget, som mange mennesker drømmer om, men desværre ikke har tiden til. De gennemsnitlige priser på plæneklipning i Danmark ligger mellem 200 DKK til 400 DKK, men vil variere alt efter størrelsen på din have.

Med hjælp fra en gartner eller havemand til at klippe din plæne, kan du genvinde din fritid og gøre med den som du har lyst. Hvis tanken om at finde hjælp til at få klippet plænen appellerer til dig, så er det vist på tide, at udforske vores prisvejledning til plæneklipning.

En simpel oversigt over priserne for plæneklipning

For det første, varierer priserne på at få slået græs efter region. Hvis du eksempelvis bor på Lolland, vil du muligvis opdage, at du betaler mindre for denne tjeneste, end hvis du bor i København.

For det andet, tages der højde for faktorer såsom størrelse og antal plæner. Hvis du bare har en lille baghave, behøver du måske kun at betale mellem 180 til 270 DKK. Dog er det forskelligt hvor tit din plæne skal klippes i henholdsvis sommer- og vinterhalvåret.

Lad os sige, at du får hjælp af en havemand eller gartner om sommeren. Her får du måske klippet din græsplæne hver anden uge, for at opretholde et jævnt udseende. Dette betyder, at dine græsplæneomkostninger vil udgøre 360 til 540 DKK om måneden. Når efteråret og vinteren kommer, vokser dit græs ikke så hurtigt. Her kan du reducere din klippefrekvens til hver fjerde eller femte uge.

Indtil videre har vi kun talt om klipning af en lille baghave. Som et groft estimat, svarer det til omkring 2 parkeringspladser. Hvis du i stedet ejer en have, som kan rumme fire parkeringspladser, vil prisen ligge mellem 230 og 410 DKK. Er du heldig at eje en have, som kunne rumme seks eller flere parkeringspladser, vil prisen ligge mellem 455 og 550 DKK.

havemand tømmer græsslåmaskine

Påvirker højden af græsset prisen?

Indtil videre repræsenterer alle de priser, som vi har præsenteret, græs i normal højde. Hvis du har ladet dit græs vokse vildt, kan du forvente, at priserne stiger, da plænen vil tage længere tid at slå. Her er vores tabel med grove skøn over prisomkostninger baseret på plænens højde:

Græsplænens højdePris (DKK)
Normal180 til 270 kr.
Høj270 til 360 kr.
Meget høj360 til 450 kr.

Selvom priserne stiger med din haves størrelse, vil der i nogle tilfælde være økonomiske fordele ved, at få klippet plænen oftere. Hvis du eksempelvis forsøger at sælge dit hus, giver en perfekt plæne et flottere indtryk af haven og kan derfor øge dine salgschancer.

Derudover, hvis du er selvstændig eller arbejder hjemmefra, kan du bruge de timer, som du sparer når du ansætter nogen til at klippe dit græs, i din virksomhed i stedet. I sådanne tilfælde betaler plæneklipningen praktisk talt for sig selv.

Hvorfor stiger priserne på plæneklipning, når græsset er højt?

Selv den bedste plæneklipper vil ikke kunne skære sig gennem græsset, hvis det er blevet for højt. Hvis den person du ansætter forsøger at slå plænen som normalt, kan følgende ske:

  • Vedkommende beskadiger knivene på plæneklipperen og kan derfor muligvis ikke udføre opgaven
  • Du vil få ujævne resultater, hvilket ikke er ønskeligt

For at forberede højt græs til plæneklipperen, skal den person, som kommer til dit hjem, bruge tid på tilskæring. Med andre ord skal vedkommende bruge forskellige værktøjer til, at hugge græsset ned til en skærbar højde.

Andre faktorer, som kan påvirke omkostningerne ved en plæneklipning

Når du skal finde den rette person til at udføre arbejdet, kan du forvente, at de behandler opgaven, som en virksomhed ville gøre det. På grund af dette kan omkostningerne ved en græsskæringstjeneste blive påvirket af adskillige faktorer:

Transporttid

Transport er en stor omkostning, når du klipper andres græsplæner. Ud over de sædvanlige benzin- eller dieselomkostninger, er der forsikring på erhvervskøretøjet. At køre rundt med et tungt stykke udstyr betyder også, at man brænder mere brændstof end normalt.

Rejsetid kan også påvirke den gennemsnitlige timepris. Dette betyder at prisen kan stige, hvis din havehjælp kommer langvejs fra.

Virksomhedens størrelse

Solo-entreprenører opkræver muligvis mindre end folk, som driver en stor virksomhed. Dette skyldes, at følgende omkostninger ikke stiger så meget:

  • Forretningsforsikring
  • Vedligeholdelse af køretøjer
  • Medarbejderansvar
  • Annoncering
  • Medarbejderuniformer

At ansætte en person, som ikke arbejder for en større virksomhed, betyder ikke, at du får mindre for dine penge. De har dog muligvis ikke det samme niveau af sikkerhed. Ej heller er det garanteret at arbejdet faktisk bliver udført. Dette kan eksempelvis være i forhold til, at få andre medarbejdere til at dække dem, hvis de er syge. Det kan også være muligheden for, at benytte sig af andre maskiner, hvis en maskine skulle gå i stykker. På trods af dette, kan det alligevel ofte godt betale sig, at finde en privat gartner eller havemand.

Lokation

Det er ingen hemmelighed, at leveomkostningerne er højere i større byområder. Som et resultat af dette, kan gartnere og havemænd muligvis sætte deres priser i overensstemmelse med leveomkostningerne i deres område.

Det er også værd at huske på, at selvom du måske ikke bor langt fra din tjenesteudbyder, skal trafikken også tages i betragtning.

Hvornår skal græsplænen klippes første gang | 2021 Lawn.dk

Spørgsmål og svar

  • Hvis du har en mellemstor græsplæne, vil arbejdet tage ca. 30-45 minutter. For en stor græsplæne kan det tage alt fra 60-90 minutter, afhængigt af dens præcise størrelse. Hvis du får hjælp til klipning af plænen regelmæssigt, kan du overveje at bede dem om at klippe dit græs på et tidspunkt, som passer græsset. Græs er mindre tilbøjelig til at få ”stressrelaterede” skader, når det bliver klippet tidligt om morgenen eller tidligt om aftenen.

  • For at forhindre, at din græsplæne bliver for vild, skal du bruge en plæneklippertjeneste en gang hver eller hver anden uge om sommeren. Hvis du ikke er sikker på, hvor tit din plæne har brug for at blive klippet, kan du altid spørge en professionel. Om efteråret kan du reducere din plæneklipning til en gang hver fjerde til femte uge.

  • Din græsplæne vokser hurtigere om sommeren på grund af højere temperaturer og øget sollys. Græsvæksten begynder at toppe, når temperaturen stiger op over 10 grader. Hvis temperaturen er på omkring de 5 grader eller under, vokser græsset slet ikke. Det er værd at bemærke, at lav fugtighed i de varmeste ​​sommermåneder reducerer væksten. Ligesom sol og varme afhænger dit græs også af en klar vandforsyning, for at trives. Hvis der er en lang periode uden nedbør i de varme måneder, kan du overveje at vande din græsplæne. Endelig vil nogle græsplæner drage fordel af en nitrogenbaseret gødning. Når kvælstof reagerer med andre faktorer, fremskynder det din græsplænes vækst, hvilket resulterer i grønnere og mere frodige plæner.

Skrevet af