Hvad er prisen for hækklipning?

Find ud af hvad du kan forvente at betale for hækklipning med vores guide til priser
+150.000 kunder

Find en Hækkeklipning

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for hækklipning?

Prisen for hækklipning er 420 kr. i timen gennemsnitligt. Prisen for professionel hækklipning kan variere baseret på hækkens højde, bortskaffelse af haveaffald og jobbets kompleksitet. Højere hække koster mere at klippe. Rejseomkostninger og brug af køretøjer er også en del af udgifterne. Terræn og ejendommens hældning kan påvirke omkostningerne, og bortskaffelse af haveaffald kan være en separat omkostning.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Trimning og pasning af hække hører til i de fleste haver. Hækklipning koster typisk mellem 320 til 520 kr. i timen, med en gennemsnitlig pris på 420 kr. i timen.

Nogle fagfolk opkræver enten 230 eller 660 kr. i timen, afhængigt af tid og kompleksiteten af jobbet.

Hvis dine hække har brug for klipning eller du overvejer at tilføje hække til dit landskab, så vil denne artikel give dig en idé om, hvordan du budgetterer en rutinemæssig trimning nemmest.

Hvad koster hækkeklipning?

Havemand klipper hæk
 • Gennemsnitlige omkostninger: 420 kr. i timen
 • Typisk prisklasse: 320 til 520 kr. i timen
 • Lavere prisklasse: 230 kr. i timen
 • Højere prisklasse: 660 kr. i timen

Estimeret pris for hækkeklipning

De fleste professionelle anlægsgartnere tager betaling for hækklipning ud fra, hvor lang tid arbejdet tager. Den gennemsnitlige pris ligger omkring 420 kr. i timen, mens den gennemsnitlige lave til høje rækkevidde er 320 til 520 kr. i timen.

Faktorer der påvirker prisen for hækklipning

Her er et par faktorer der kan påvirke prisen for klipning af din hæk:

Bortskaffelse af haveaffald

Hvis det bliver nødvendigt at køre de afskårne grene væk efter klipningen, er dette en omkostning der kan forhøje prisen, da der kan være gebyrer for dette. Nogle gartnere vil medtage dette i deres timetal. Andre vil specificere det som en separat omkostning.

Gebyret vil i høj grad afhænge af mængden af haveaffald, men det koster normalt fra 170 til 360 kr. pr. job.

Sværhedsgrad

Hvis der er forhindringer der påvirker tilgængeligheden til dine hække, såsom højspændingsledninger, eller hvis buskene ligger tæt på en bygning eller anden struktur, kan dette øge prisen for opgaven.

Vanskeligheder i terrænet og hældningen af din ejendom kan også påvirke prisen på hækklipning, og hvor lang tid det vil tage at fuldføre arbejdet.

Højde

Som med buske er højden en vigtig faktor ved fastsættelsen af prisen på hækklipning. Højere hække vil koste mere at klippe.

De fleste professionelle, der klipper hække, kan nå op til 6 meter uden en stige. Derefter kan de gøre op til 10 eller måske endda 15 meter på en stige.

Højden øger mængden af overfladeareal der skal skæres, og den tid det tager at få arbejdet gjort. De fleste kan tilbyde et gratis skøn på stedet.
 

Ekstra tjenester i forbindelse med hækklipning

Rejseomkostninger og brug af køretøjer er en stor del af de professionelles udgifter. Så mens gartneren er på din ejendom, kan du overveje at samle et par andre havepleje opgaver, for at få mest muligt for dine penge.

Plæneklipning

Hvis du gerne vil have en enkelt eller rutinemæssig plænklipning, så overvej da at få dine hækkeklippere til at slå græsset på samme tid, som de trimmer dine hække.

Den gennemsnitlige pris for græsslåning varierer fra 170 til 530 kr. pr. uge. De vigtigste faktorer der bestemmer prisen, er størrelsen på din græsplæne og hvor lang tid det vil tage at klare opgaven.

Busk trimning

Buske er en anden landskabspleje favorit. Hvis du har fritstående buske ud over dine hække, kan du også få dem skåret ned.

Forvent at betale henholdsvis 30, 40, 70, eller 110 kroner pr. busk, for henholdsvis små, mellemstore, store, og ekstra store buske.

Plantning af blomster

Mens du får trimmet dine hække, kan du også bestille en service med at få plantet blomster i din have.

Omkostninger for plantning af blomster spænder fra 30 til 100 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnit.
 

Udgifter til gør-det-selv hækkeklipning

Hvis du har lavere hække og ønsker at prøve kræfter med hækkeklipning selv, så er her et par tips om, hvordan du kommer i gang:

Nødvendigt udstyr

En hækkeklipper hjælper med at få arbejdet gjort hurtigt. De bedste hækkeklippere på markedet i dag koster i gennemsnit 810 kr., og spænder fra 220 til omkring 2.100 kr.

Alternativt kan du ofte leje disse fra lokale isenkræmmere i timer, dage, uger eller måneder ad gangen. En fire-timers leje starter ved omkring 200 kr.

Du kan også købe små håndklippere, hvis du kan lide at hånd beskære.

Pristabeller for hækkeklipning mm.

Disse opdelte tabeller gør det lettere at fokusere på specifikke områder af interesse, hvad enten det er hækkeklipning, yderligere havepleje, eller gør-det-selv udstyr.

Priser for hækkeklipning

YdelsePris (DKK)
Gennemsnitlig timepris420 kr./timen
Typisk prisklasse320 - 520 kr./timen
Laveste pris230 kr./timen
Højeste pris660 kr./timen

Priser for yderligere havepleje

YdelsePris (DKK)
Bortskaffelse af haveaffald170 - 360 kr./job
Gennemsnitlig pris for græsslåning170 - 530 kr./uge
Pris for beskæring af buske30, 40, 70, 110 kr./busk for henholdsvis små, mellemstore, store, og ekstra store buske
Pris for plantning af blomster30 - 100 kr./kvadratmeter

Priser for gør-det-selv udstyr

UdstyrPris (DKK)
Gennemsnitlig pris for en hækkeklipper810 kr.
Prisrange for en hækkeklipper220 - 2.100 kr.
Lejepris for hækkeklipper (4 timer)Fra 200 kr.

Sådan trimmer du dine hække

 1. Grib en elektrisk (eller gasdrevet) hækkeklipper og en presenning.
 2. Læg presenningen foran dit arbejdsområde.
 3. Start med at trimme toppen af din hæk. Hold hækkeklipperen flad og jævn.
 4. Trim siderne og kanterne. Trim gerne siderne, så de er bredere forneden, da det tillader regn at ramme hele hækken.
 5. Rul presenningen op med de afskårne grene på og afskaf haveaffaldet.

Gør-det-selv eller professionel service

Hvis du ønsker at gøre-det-selv, så vil omkostningerne ved at købe en hækklipper spænde fra 220 til 2.100 kr. Du kan også leje eller låne en hækkeklipper i stedet for. Timesatsen for en professionel gartner er derimod omkring 420 kr.

Priserne på professionel hækklipning varierer meget fra region til region. Generelt forventes priserne at være større i tættere befolkede områder end i forstæder eller landdistrikter.

Uanset om du søger mere privatliv, vindreduktion, eller bare et let, lavt, vedligeholdelsesnemt anlæg til at forskønne græsplænen, så er hække en fantastisk måde at få disse fordele til din have.

Men når du har plantet en hæk, skal den trimmes regelmæssigt. Hvor regelmæssigt afhænger af den type buske der udgør din hæk.

Hvis du overvejer at ansætte en professionel hækkeklipper, kan du forvente at betale omkring 420 kr. i timen eller fra 220 kroner og opefter for din egen hækkeklipper.

Alternativt kan du bruge Handyhand til at finde lokale eksperter, som hurtigt, effektivt, og billigt kan hjælpe dig med at trimme din hæk.

Sådan klipper du hækken flot og sund

Spørgsmål og svar

 • Det kommer an på typen. Azaleas, forsythia, og andre tidlige blomstringer bør trimmes lige efter, at de er færdige med blomstringen. Ikke-blomstrende hække bliver normalt trimmet i foråret og midten af sommeren.\nVær sikker på tidspunktet ved at rådføre dig med din professionelle hækklipper, eller slå navnet på din hæk op, hvis du kender det, og se hvornår det er bedst at trimme.\n

 • Ud over at vælge de rigtige planter til din bolig, skal du tjekke med din kommune for at se, om der er visse krav boligejere skal opfylde for at plante en hæk.\nNogle byer har bestemmelser der involverer højde og ejendomsskel, som du bliver nødt til at vide for at sikre, at du er i overensstemmelse.

 • Et godt tip til hække er at lægge en presenning langs længden af hækken, før du trimmer. Når du er færdig med trimningen, kan du rulle presenningen op og placere afklip i en kompostbunke eller sætte dem til side, indtil du skal på genbrugsstationen. Dette eliminerer behovet for at rive gennem barkflis eller andet bunddække.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Hækkeklipning