Hvad er prisen for udskiftning af vinduer?

Opdag hvad det koster at udskifte dine vinduer med vores guide til priser
+150.000 kunder

Find en Installation og reparation af vinduer

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for udskiftning af vinduer?

Prisen for udskiftning af vinduer koster omkring 230 kr. til 4600 kr. Prisen for at få udskiftet vinduer afhænger af størrelse, rammetype og materialevalg. Fastrammevinduer er billigere end karnapvinduer. Materialer som aluminium, komposit, vinyl og træ har forskellige priser. Få tilbud fra flere vinduesinstallatører for en præcis prisberegning baseret på dit hjem og præferencer. Udskiftning kan være nødvendig ved lækage, rådne rammer eller energieffektivitetsproblemer.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Hvis du ønsker at udskifte ødelagte eller på anden vis beskadigede vinduer, installere mere energieffektive vinduer eller bare gøre dit hjem lidt kønnere, er det vigtigt at forstå omkostningerne. Når man tager de mange forskellige faktorer der kan gå ind og påvirke den endelige pris for vinduesinstallation i betragtning, er Handyhand behjælpelig i udvælgelsen af nye vinduer der passer til ikke kun dit hus, men også din prisklasse.

Hvad koster det at udskifte et vindue?

handyman udskifter vindue

Hvor meget en vinduesudskiftning vil komme til at koste dig afhænger af dit hus, da én størrelse naturligvis ikke passer til alle. Antallet og størrelsen af de vinduer du ønsker udskiftet, den valgte rammetype, samt placeringen af dit hjem, er alle faktorer der påvirker prisen. Det rådføres derfor at få tilbud fra flere vinduesinstallatører, der hver især laver en fuld undersøgelse af dit hjem, så omkostninger ikke ender med at slå dig bagover.

Den gennemsnitlige pris for udskiftningen af vinduer varierer, men begynder fra 230 kr. for enkelte rettelser og kan gå helt op til 4600 kr. for reparationer på større, mere komplekse vinduer. Forskellige stilarter er endnu en faktor der skal tages med i budgettet. Eksempelvis ligger vinduer med fastramme i den mere overkommelige ende af markedet, hvorefter prisen bevæger sig hen mod den dyrere ende, når der så er tale om skærf- og karnapvinduer. Du kan også eksperimentere med forskellige materialetyper, såsom aluminium og træ; alle med vidt forskellige priser og vedligeholdelsesniveauer.

I denne vejledning kan du finde alle de nødvendige oplysninger: bl.a. valg af hvornår det er bedst at reparere, og hvornår det er bedst at udskifte dine vinduer, forskellige rammetypers individuelle funktioner, materialer samt gennemsnitlige vinduesudskiftningsomkostninger.

Gennemsnitlige omkostninger for udskiftning af vinduer

Form, størrelse og materiale bestemmer vinduesudskiftningsomkostningerne. Speciallavede vinduer koster dig mere end vinduer i standardstørrelse. Aluminium og træ er blandt de billigste løsninger. Kompositvinduesrammer, der kombinerer to materialer, kan koste mere. Dobbelt- og tredobbelte ruder vil også øge omkostningerne.

Dette er de gennemsnitlige omkostninger baseret på materialetype:

VinduesmaterialePris (DKK)
Aluminium690 – 1.840 kr.
Komposit1.150 – 5.060 kr.
Vinyl1.610 – 3.450 kr.
Træ3.680 – 9.200 kr.

Fastrammevinduer er de enkleste og mest overkommelige, mens vippe og drejevinduer er lidt dyrere, fordi de er lidt mere komplicerede. Dannebrogsvinduer er dyrere, da de er sværere at fremstille. Endelig er karnapvinduer de dyreste grundet deres store størrelse og antallet af paneler.

Forskellige vinduesrammetyper

 • Fastramme vinduer: Fastrammerne er hængslet enten i siden eller i toppen med et eller flere vinduer i samme ramme. De fås i mange størrelser, materialer og finish. Det er denne alsidighed, der gør dem ekstremt populære. De er den ældste vinduesstil og betragtes som 'standardvinduet'. Fastrammevinduer er den mest økonomiske vinduestype og bruges af mange boligejere, da de giver maksimal ventilation.
 • Vip og drej vinduer: Vip og drej vinduer er hængslet i to retninger. Vinduet vipper indad fra toppen eller drejer fra siden afhængigt af den retning, du drejer håndtaget. Denne vifte af bevægelse giver god mulighed for lettere ventilation og nem vedligeholdelse. Den høje åbning kan også være en nyttig sikkerhedsfunktion for familier med små børn. Men et tilt og drej vindue er også ca. 25% dyrere end et gennemsnitligt fastrammevindue.
 • Vinduesrammer: Skydevinduer består af to paneler, der glider op og ned over hinanden enten vandret eller lodret. De er ofte udstyret med trærammer. Dannebrogsvinduer findes typisk på ejendomme fra de georgiske og victorianske epoker, så de kan give dig smukke, traditionelle detaljer, hvis du har i sinde at genoprette et periodehus. De kræver dog striktere vedligeholdelse og koster ca. 50% mere end fastrammevinduer at erstatte.
 • Karnapper: Karnapper er bygget ud fra væggene i et hus med vinduespaneler på forsiden og siderne, hvilket skaber et bugt område i rummet. Der er mange design til rådighed, herunder buet, skråt afskåret eller i en ret vinkel. En karnap skaber panoramaudsigt og tillader sollys at komme ind i dit hjem fra flere forskellige retninger. Karnapper er de dyreste vinduer at udskifte og koster ca. 100% mere end et gennemsnitligt fastrammevindue. I visse tilfælde kan de også kræve byggetilladelse, hvilket selvfølgelig øger de samlede omkostninger.

Forskellige vinduesrammematerialer

 • uPVC: uPVC er et let, men stærkt materiale, der anvendes til fremstilling af en lang række produkter, herunder vinduer, døre og vinterhaver. uPVC-rammer af høj kvalitet er nemme at vedligeholde, da de kun kræver en nem aftørring. Men uPVC af dårlig kvalitet kan give efter over tid, så når man sammenligner det med premium uPVC, bør du overveje, at den billigste løsning ikke altid vil være den bedste investering på lang sigt.
  Selvom hvid uPVC klart er det billigste valg, bliver grå uPVC-vinduer stadig mere populære, selvom de koster omkring 10% mere end en standard hvid ramme. Derudover er rosentræ og kirsebær uPVC også en dyrere løsning end hvid uPVC, der koster en 10-15% ekstra.
 • Aluminium: Aluminiumsrammer fås i en lang række størrelser og farver. De har en slankere profil end uPVC rammer og bruges ofte i moderne huse. Aluminiumsrammer har mere termisk effektivitet end uPVC og kræver mindre vedligeholdelse end trærammer. Deres holdbarhed gør dem til en fremragende langsigtet investering. Aluminium er mellemklasse i pris, koster omkring 25% mere end uPVC og 25% mindre end træ.
 • Træ: Trærammer kan laves af enten hårdttræ eller nåletræ, og behandles samtidig med en række finish. Nåletræ er ofte malet, mens hårdttræ generelt kun lakeres for at vise træets sort. Mens nåletræ er billigere, holder hårdttræ længere. Det bruges ofte til at matche detaljerne i et periodehjem eller som en smart måde at tilføje værdi til ejendommen på.

Trærammer er som sagt dyrere end andre materialer. Ud over forhåndsomkostningerne indbefatter valget af trærammer også særlige vedligeholdelsesomkostninger i form af lakering, bl.a. så eksponering for diverse vejrforhold ikke fører til lækage eller råd. En træramme vil koste 50% mere end den gennemsnitlige fastramme.

Hvilke faktorer kan påvirke prisen for vinduesudskiftning?

Omkostningerne for vinduesudskiftning kan variere betydeligt, helt afhængigt af deres enkelte funktioner i ejendommen. Et vindue af standard størrelse vil være lettere og billigere at erstatte. Hvis dine vinduer er en ikke-standard størrelse, kan det være at din bygning er sunket, og rammerne ikke længere er lige. Dette vil så betyde at dine vinduer skal skræddersys, hvilket igen influerer omkostningerne for udskiftningen.

En installatør skal foretage en komplet undersøgelse af din ejendom, før der kan budgetteres præcist, hvad udskiftning af dine vinduer vil koste. De skulle gerne tage alle aspekterne af dit hjem i betragtning, før de kan give dig et omfattende tilbud. Her er enkelte eksempler på forhold, der kan gå ind og påvirke prisen for udskiftning af dit vindue:

 • Rammetypografi: Visse rammetyper er dyrere end andre, og større vinduer vil selvfølgelig koste mere. Rammemateriale betyder også noget: uPVC er den mest overkommelige, aluminium koster lidt mere, og træ kan hurtigt blive dyrt.
 • Position: Hvis dine vinduer sidder flere etager over stueetagen, og har installatøren brug for stilladser for at nå dem, vil installationen også koste dig mere.
 • Ruder: Sammenlignet med enkeltruder vil 2 lags ruder forbedre energieffektiviteten til en relativt lav pris. Termoruder kan holde varmen endnu mere effektivt, selvom det er lidt dyrere end 2 lags ruder. 3 lags ruder er klart den mest energieffektive og derfor også den dyreste. Måske bør du overveje en kombination af både 2 lags og 3 lags ruder, for at gøre dit vinduesudskiftningsprojekt mere overkommeligt.
 • Energieffektivitet: Vinduer med en høj energieffektivitetsklassificering vil koste mere. De kan dog til gengæld føre til reducerede varmeomkostninger, der kan spare dig flere penge i løbet af vinduernes levetid.
 • Antal og lokation: Installatører kan tilbyde rabat, hvis du udskifter fem vinduer eller mere.

Uanset hvilke materialer du vælger i sidste ende, skal du altid sørge for, at installationen indeholder en garanti for at beskytte mod uforudsete omkostninger.

Skal jeg reparere eller udskifte mine vinduer?

Hvis der er tale om en mindre skade, kan dit vindue repareres. Ødelagte beslag som f.eks. hængsler, låse, håndtag og tætninger kan nemt udskiftes uden at der skal installeres nyt vindue. Det kan være nødvendigt kun at udskifte vinduesglasset eller reparere trærammen i visse tilfælde. Før du beslutter dig for at udskifte et vindue, kan du kontakte en altmuligmand for at få det repareret, dette kan vi hjælpe med hos Handyhand.

At vælge at udskifte dine vinduer i stedet for at reparere dem er nødvendigt, hvis der er lækage, rådne eller beskadigede rammer, problemer med kold luft eller vanskelighed med åbning og lukning. Hvis dine termoruder ikke længere er lufttætte, kan der dannes kondens mellem ruderne, og du skal derfor udskifte dine vinduer for at maksimere energieffektiviteten. Hvorvidt du udskifter ét vindue eller dem alle sammen, så lad os vide, hvad du har brug for, og vi forbinder dig til en installatør, der kan få arbejdet gjort.

Sådan skifter du vinduer: Det nye vindue sættes i

Spørgsmål og svar

 • Dit tilbud på udskiftning af vindue bør omfatte følgende: en omfattende undersøgelse af din ejendom, omkostningerne ved de nye vinduer (herunder alle rammer, glas og beslag), installation og lønomkostninger, fjernelse og bortskaffelse af de gamle vinduer, eventuelle opfølgende behandlinger, og garantioplysninger. Sørg for, at vinduesinstallatøren har en licens, så du kan være sikker på, at installationen overholder bygningsreglementet. Sammenlign gerne tilbud fra forskellige installatører, for at finde den bedste værdi.

 • For at forberede installationen er det en god ide at fjerne møbler og dekoration omkring vinduerne for at sikre, at adgangen er klar, og ingen af dine værdigenstande bliver beskadiget. Du bør også tage dine gardiner eller persienner ned. Hvis du er usikker på hvor meget du skal gøre, kan du altid tjekke med din installatør. Endelig skal du fjerne eventuelle sikkerhedssystemer eller lade dit alarmfirma vide, at arbejdet vil finde sted. Sørg for, at det udvendige område er ryddet, så din installatør kan få adgang til vinduerne udefra, ved at flytte eventuelle udendørs møbler væk. Hvis du har brug for at opsætte stilladser for at nå vinduer over stueetagen, skal du kontrollere, om der er plads til at gøre dette.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Installation og reparation af vinduer