Sådan trimmer du langhåret hunde

Få styr på trimningen af din langhårede hund med disse enkle trin

Mange hunderacer kommer med en lidt længere pels end de fleste andre hunde. Det kan godt give behov for, at hundens pels skal trimmes oftere for at undgå knuder og komplikationer. For at få trimmet og plejet din hund bedst muligt, så kan du læse med videre her for at finde råd og inspiration.

Hvor længe tager det at trimme en hund

Størrelsen på din hund har meget at sige for, hvor lang tid det vil tage at trimme hunden. Som udgangspunkt vil det tage en til to timer for de fleste hunde. Vær dog opmærksom på, at du ikke skal skynde på dig selv eller din hund. Det kan godt tage lidt tid, især de første par gange, men det hjælper ikke at stresse sig igennem.

Sådan trimmer man sin hund

kvinde klipper langhåret hund saks

Det er en forholdsvist simpel process at trimme og pleje din hund, også selvom den er langhåret. Du kan med fordel følge de følgende trin under trimningen:

1. Giv din hund et bad

Det første trin er stort set altid at give din hund et bad. Det renser pelsen, gør den blød, og får din hund til at slappe mere af inden trimning. Giv først din hund en blød børstning med en kam, for lige at rede de værste knuder i pelsen. Læg derefter håndklæder ud, gør lunkent vand klar, og vask din hund. Undgå at sprøjte vand direkte i hundens ansigt, og brug ikke vand der hverken er for koldt eller varmt. 

Gnub derefter hundeshampoo og balsam ind i hundens pels. Brug en klud til forsigtigt at vaske din hunds ansigt og undgå at ramme øjne. Rens herefter din hunds pels for sæbe med vand, hvor du får alle shampoo rester ud af pelsen. Du kan undersøge nærmere, hvor ofte du skal give din hund et bad.

Når du har vasket alt shampoo ud af pelsen, så er det blevet tid til at tørre din hund. Det kan du gøre med enten et håndklæde, en hårtørrer med lav styrke og lav varme, eller gennem lufttørring. Sidstnævnte fungerer dog bedst til korthåret hunderacer.

2. Børst hundens pels

Når din hund er helt tør, så kan du bruge en særlig børste til at rede pelsen, så den bliver glat og klar til trimning. Brug en hundebørste til opgaven, og pas særligt på omkring hundens øjne og snude.

3. Trim pelsen

Hav en udtyndersaks og hundetrimmer klar og vær forsigtig ved dette trin. På de fleste langhåret hunde, så vil det være følgende områder som særligt vil have behov for at blive trimmet: Mellem potterne skal der trimmes med en udtyndersaks. Herefter kan du bruge hundetrimmeren til at tage overskydende pels på undersiden af bugen, på bagbenene, ved halen, omkring ørerne.

Det er utrolig vigtigt at være forsigtig, når du trimmer din hund. Føler du ikke, at du har styr på det, så er det vigtigt at kontakte en ekspert.

Tips til at pleje din hund

For at passe mest muligt på din hund, så kan du overveje lidt råd til, hvordan man plejer en hunds helbred bedst muligt:

  • Tandpleje: De fleste overser hundes tandhygiejne, men det kan godt give komplikationer for hunden. Skaf derfor tyggelegetøj og tyggeben, som kan fremme sunde tænder hos din hund.
  • Pleje af ørerne: Det er også vigtigt at rense din hunds ører. Brug vatrondeller som er dyppet i ørerens specielt til hunde. Vær forsigtig og pres ikke rondelen helt ind i hundens øre, men fjern skidt rundt i den ydre øregang.
  • Negleklipning: Har du en negleklipper til din hund, og ved du hvordan det gøres, så kan du også klippe det yderste af hundens kløer. Her er det igen vigtigt at få hjælp og råd fra en ekspert, da man ikke må klippe for langt nede på kløerne.

Husk hele vejen igennem at rose din hund og give belønninger, når hunden opfører sig godt og er rolig under bad, trimning, og pleje. Det er vigtigt at gøre det til en god oplevelse for hunden også.

Er det tid til at trimme og pleje din hund, men mangler du hjælp, eller har du ikke tiden, så kan du bruge Handyhand. Her kan du finde eksperter til at hjælpe dig med at trimme, lufte, eller passe din hund. Læg en opgave op på platformen og modtag tilbud fra folk i dit lokalområde.

Sådan klipper du din hund

FAQ - ofte stillede spørgsmål

  • Gør det til en positiv oplevelse for din hund. Lad være med at skynde på din hund og bliv ikke frustreret undervejs. Giv din hund positiv respons og godbidder, når den er rolig og lader dig arbejde. Inden du går i gang, så kan du også lade din hund snuse til udstyr som sakse, hårtørrer, og børster, så den kan vænne sig til det. Kan du få hjælp fra en anden, så kan det også være en fordel at være to, så den ene person kan berolige hunden samtidig.

  • Dette afhænger lidt af den enkelte hund og længden af pelsen. Som udgangspunkt skal det tage omkring 1 til 2 timer. Men husk ikke at gøre det til en hastesag, da det kan stresse din hund og give en dårlig oplevelse for den.

Skrevet af