Hvad koster en låsesmed

En guide til priser på låsesmede, der giver en oversigt over de typiske omkostninger ved forskellige låsesmedetjenester
+150.000 kunder

Find en låsesmed

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en låsesmed?

En låsesmed koster typisk mellem 140 og 1.150 kr. inklusiv moms. Prisen for en låsesmed varierer afhængigt af opgavens art, tidspunkt og sted. Generelt kan det omfatte omkostninger til servicegebyr og arbejdsløn. Mindre opgaver som låseåbninger kan være mere overkommelige, mens komplekse opgaver som udskiftning af låsesystemer kan være dyrere.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Hvis du for nylig er flyttet ind i et nyt hjem eller bare ønsker at forbedre sikkerheden i dit hjem, er det en god idé at udskifte låsene. Det vil give dig og din familie ro i sindet, og eventuelt gøre dig tryggere ved en stadig ukendt bolig. Så hvor meget koster en låsesmed, og er der andre omkostninger forbundet med det at skifte låse?

Priserne for en låsesmed kan variere alt efter hvor du bor, samt tid og dato for tjenestens udførelse. Omfanget af opgaven vil også påvirke den endelige pris. For eksempel vil priserne for udskiftning af låse afvige fra priserne for at gendanne en lås. Hvis du vil vide mere om, hvor meget låsesmedstjenester koster i Danmark har vi sammensat en omfattende prisguide nedenfor.

Låsesmed priser i Danmark

Herunder finder du en simpel oversigt over gennemsnitlige priser for forskellige tjenester, som låsesmede tilbyder i Danmark. Priserne kan variere baseret på en række faktorer, herunder låsets type, kompleksitet af opgaven, beliggenhed, og om jobbet er akut. Denne tabel giver en indikativ ide om, hvad du kan forvente at betale for låsesmedstjenester. For mere detaljerede oplysninger, anbefales det at kontakte en lokal låsesmed direkte for at få et specifikt overslag.

TjenesterPris (DKK)
Montering af låsOmkring 920 kr.
Basislåse70-230 kr.
Reparation af låsStarter ved 280 kr.
Udskiftning af låsMinimum 140 kr.
Gendannelse af en lås70-100 kr. pr. dør
Omarrangere stifter i lås190-460 kr.
Nøgleskæring20-100 kr.
Hjælp hvis du bliver låst ude280-560 kr.
Akut job (nødpris)Op til 1.150 kr.
Udkaldsgebyr300-500 kr.

Hvilke tjenester tilbyder en låsesmed?

låsesmed fikser lås på dør

Professionelle låsesmede tilbyder en række tjenester for at styrke sikkerheden i dit hjem (både til dagligt og i nødsituationer):

 • Montering af lås
 • Udskiftning af lås/låseskift
 • Reparation af lås 
 • Omorganisering af en låsestift
 • Nøgleskæring
 • Hjælp hvis du bliver låst ude
 • Udskiftning af mistet nøgle
 • Elektronisk sikkerhedsinstallation

Hver service har medfølgende priser og kompleksiteter. For at forberede dig til din fremtidige hyring af en låsesmed, har vi skrevet om hver af disse i detaljer nedenfor:

Montering af lås

Hvis du ønsker at installere nye låse i dine erhvervslokaler eller planlægger at få nye låse til dit nybyggede drømmehus, kan det hjælpe at hyre en låsesmed. Den gennemsnitlige pris ligger omkring 920 kr. for installation af lås på en udvendig dør. Det kan dog stadig blive dyrere, hvis du vælger en dyrere låsetype.

Låsetypen har stor indflydelse på priserne for montering af låse. Mærker og sikkerhedscertificeringer kan også have en påvirkning. For eksempel koster almindelige basislåse omkring 70-230 kr.

Udskiftning og reparation af låse

Omkostningerne for låsereparationer starter ved 280 kr., mens udskiftning af lås koster minimum 140 kr. Den endelige pris varierer dog stadig afhængigt af låsestørrelse, materiale og model. 

Prisen for låsereparationer vil også variere afhængigt af, hvor lang tid reparationen vil tage, og om der er behov for yderligere dele eller udstyr. Udvendige døre er ofte dyrere, fordi de er mere omfattende end indvendige låse. 

Hvis din lås og nøgle ikke kan repareres, ville en udskiftning være det bedste skridt at tage. Ved udskiftning af låse er den aktuelle låsetype vigtig for prisfastsættelsen.

Udover låsetypen, kan placeringen af ​​låsen også påvirke omkostningerne. Af alle disse låseudskiftninger er kasselåse ret specielle, da omkostningerne kan stige på baggrund af størrelse samt ekstraarbejde på dør og karm.

Hvis du passer ind i et af følgende scenarier, er det bedst at udskifte din lås i stedet for at reparere den:

 • Dine nuværende låse er beskadiget uden mulighed for reparation
 • Dine nuværende låse passer ikke til boligens overordnede æstetik
 • Du ønsker større sikkerhed i dit hjem
 • Du ønsker at installere et nyt nøglesystem i dit hjem

Gendannelse af en lås

En anden måde hvorpå du kan forny sikkerheden og samtidig spare på omkostningerne for en låseudskiftning er at gendanne låsene. Gendannelse fungerer ved at omorganisere stifterne inde i din lås, hvilket så gør de gamle nøgler ubrugelige. Dette er nyttigt, hvis du har mistet dine nøgler og ikke ønsker at udskifte hele låsen, hvilket kan blive dyrt. 

Låsesmedens gendannelsesnøgler koster omkring 70-100 kr. pr. dør, hvis stifterne ikke skal skiftes. Dette afhænger dog også af dørens placering, åbningstype og materiale. Indvendige døre såsom badeværelses- eller soveværelsesdøre er normalt de billigste, mens yderdøre f.eks. for- eller bagdøre, er dyrere. Hvis låsesmeden skal omarrangere stifterne i låsen, skal du forvente at betale omkring 190-460 kr. 

Nøgleskæring

Nøgleskæring koster et sted mellem 20 og 100 kr., helt afhængigt af hvilken nøgletype du gerne vil kopiere. Cylinder-, garage- og vinduesnøgler er normalt de billigste, mens nøgler med høj sikkerhed er dyrere. Disse priser kan dog stige, hvis der bestilles nøgleskæring uden for den normale arbejdstid.

Hjælp hvis du bliver låst ude

Tjenester som dette koster typisk omkring 280-560 kr. Som med andre nøgle- og låsetjenester, kan prisen stige, hvis du vil have andre tjenester såsom udskiftning af lås, gendannelse eller nøgleskæring med. Bemærk, at priserne kan variere afhængigt af låsetypen, da nogle låse er sværere at åbne. Cylinderlåse er normalt de nemmeste, mens kasselåse og låse med høj sikkerhed tager længere tid.

Hvad påvirker priserne for hyring af en låsesmed?

Udover den specifikke service, du har eftersøgt, er der andre ting der kan gå ind og influere, hvor meget en låsesmed koster:

 • Akut job
 • Beliggenhed og rejseafstand
 • Værktøj og udstyr påkrævet

Akut job

Nødlåsesmedens servicepriser er ofte tæt på standardpriserne, men kan stige på baggrund af den type tjeneste, du har brug for, det valgte tidspunkt og andre lønomkostninger. Naturligvis er nødopgaver, der udføres udenfor almindelig kontortid, dyrere. Mere komplekse opgaver såsom beskadigede låse tager ofte tid at afslutte og har ekstra omkostninger.

For at give dig en ide om priserne, kan nødprisen nå op på 1.150 kr. Derudover skal du muligvis også betale et udkaldsgebyr og rejsegebyr. Udkaldsgebyrer rangerer mellem 300-500 kr. 

Beliggenhed og rejseafstand

Før du bestiller en låsesmed, skal du sørge for at afstemme beliggenheden og den anslåede varighed, før låsesmeden når dit hus, for at undgå rejseudgifter og andre gebyrer relateret til din beliggenhed. Dette vil også hjælpe begge parter med at udnytte tiden mere effektivt.

Værktøj og udstyr påkrævet

Da nærmest alle låse, døre og skader er forskellige, kan andre usynlige faktorer øge omkostningerne for at få en låsesmed til at skifte låsene. For eksempel, hvis låsen er blevet beskadiget på grund af en nødsituation og ikke længere kan repareres, kan det være nødvendigt at hyre ekstra arbejdskraft for at bringe tingene i orden. Prisen kan også stige, hvis du har digitale låse, da disse har mere komplicerede mekanismer end cylinderlåse.

Tips til at hyre en låsesmed

Nu hvor du kender til de forskellige tjenester, som en låsesmed kan tilbyde, og hvor meget det koster at skifte låse, er det måske blevet tid til at hyre en låsesmed! Her er flere tips der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af oplevelsen:

 • Lej dine låsesmede i almindelig arbejdstid for at undgå øgede udgifter. Det er bedst at bestille og koordinere på forhånd for at sikre, at alt er på plads inden besøgsdagen.
 • Spørg din låsesmed, hvor meget det koster at få skiftet låse på forhånd for at undgå ubehagelige overraskelser. Diskuter alle de inkluderede gebyrer, såsom udkaldsgebyr, rejseafgift m.m.
 • Fortæl alt, hvad du kan om dine døre og låse, for at hjælpe din låsesmed med at forberede det nødvendige værktøj/udstyr så arbejdet kan udføres hurtigere og mere effektivt.

Sådan udskifter du en låsecylinder

Spørgsmål og svar

 • Den nøjagtige timing kan være vanskelig, da der er mange faktorer at overveje, før jobbet bliver udført. Ofte er minimumsvarigheden for nødhjælp til låse 30 minutter.

 • Hyppigheden for ​​at skifte låse vil afhænge af dig og dine prioriteter. Det er dog bedst at skifte låse, hvis du lige er flyttet til et nyt hjem med risiko for, at tidligere beboere har adgang til det, ønsker at implementere et hovednøglesystem, ønsker at fjerne en persons adgang til dit hjem eller ønsker at gøre dit hjem mere sikkert.

 • Gendannelse er ofte billigere end at udskifte låse. Udskiftning af lås har dog også sine fordele. At få installeret nye låse ville betyde bedre og opgraderet sikkerhed. Nogle mobile låsesmede tilbyder heller ikke gendannelsestjenester, så sørg for at få det aftalt på forhånd.

 • Ja! Hvis du undrer dig over, hvor meget en låsesmed tager for at åbne en bil, så starter det normalt ved 280 DKK. Men ligesom dørlåsetjenester kan priserne til låsesmed til biler stadig stige på grund af datoen, klokkeslættet, beliggenheden og kompleksiteten af ​​opgaven. For eksempel hvis nøglen sidder fast i billåsen vil det kræve mere udstyr og tid at udføre og er dyrere end standard biloplåsning. Derudover er det også forskelligt, hvor meget en billåsesmed koster alt afhængigt af bilmærke eller model. Som altid er det bedst at konsultere en professionel for at aftale de endelige omkostninger.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en låsesmed