Hvad koster det at få monteret et tv på væggen?

Få et overblik over priserne på montering af tv på væggen i denne guide
+150.000 kunder

Find en Montering af TV

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at få monteret et tv på væggen?

At få monteret et tv på væggen koster typisk mellem 450 og 2200 kr. Prisen afhænger af tv-størrelse, ønskede tjenester som kabelhåndtering og lydsystem installation, samt vægophængstype. Overvej også placeringen af tv'et i hjemmet, da dette kan påvirke installationsprocessen og prisen.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Har du fået nyt TV? Men er du ikke sikker på om du vil stille det på et møbel eller sætte det op på væggen? At montere det på væggen kan være den bedste vej at gå, da dette kan spare dig en masse plads i dit hjem! Når du skal have dit TV monteret på væggen, er det bedre at få en professionel til at gøre det. På den måde kan du undgå dyre begynderfejl. 

En ekspert vil også vide hvilket slags udstyr der er brug for, under monteringsprocessen, og vigtigst af alt, kan de gøre alt det hårde arbejde for dig, så du ikke behøver at bekymre dig om andet end at hygge på din sofa med dit yndlingsshow eller favorit film kørende på skærmen!

mand hænger fladskærm op

Men hvad er prisen for vægmontering af TV i Danmark? Den gennemsnitlige pris for at få monteret TV på væggen ligger et sted mellem 450 og 2.200 kr. Køb af et vægophæng kan koste dig yderligere, afhængigt af hvilken type der er tale om. 

Et fast TV-ophæng kan koste yderligere 220 til 450 kr. Senere i denne prisguide, kan du finde en samling af vægmonteringspriser for fjernsyn af forskellig størrelse, en liste over ophængstyper, samt eksempler på andre faktorer der kan både forbedre din TV-oplevelse og forhøje prisen for TV-montering.

Faktorer kan påvirke prisen for vægmontering af TV

Omkostningerne for at montere dit til væggen afhænger bl.a. af det tilbud du får. En generel handyman ville normalt give en timepris, mens en erfaren TV-montør ofte operer under en fast pris afhængig af størrelsen på dit TV. Timepriserne ligger et sted mellem 620 til 710 kr., og kan inkludere en ekstra 300 kr. hvert 30. minut. Den samlede pris for på tilslutning og vægmontering af fjernsyn varierer alt efter følgende faktorer:

Størrelsen på dit fjernsyn

Nogle tjenesteudbydere vil kræve ekstra afhængigt af TV'ets størrelse. Monteringen af et lille TV indebærer ofte ikke mere end én person til at montere det, mens et større tv kan kræve flere hænder. Mange har dog enten en fast rate eller arbejder med timepriser. Rådfør dig derfor med din tjenesteudbyder om de forskellige gebyrer involveret i processen, før opgaven påbegyndes. Størrelse er også en væsentlig faktor i valget af TV-ophæng.

TV-ophæng

Den første ting du skal kontrollere, når du køber dit TV er, om der følger et TV-ophæng med. Hvor overkommelig anskaffelsen af TV-ophæng kan være afhænger hvilken type du har at gøre med: fast TV vægophæng, vippe vægophæng, og fuld bevægelses ophæng.

Det mest populære ophæng er det faste tv-beslag. Dette ophæng holder TV’et i samme faste position på væggen, som navnet også antyder. Denne form for ophæng bruges, når du ønsker at placere dit TV kun ét sted i stuen.

Vippe vægophænget er nyttigt, hvis du ønsker at vinkle TV'et op eller ned. Dette er normalt placeret højere på væggen, enten over en pejs eller i dit soveværelse. Dette hjælper også med at undgå TV-blænding, og forhindre ugunstige mørke områder, når du ser ligefrem på dit TV.

Som angivet i navnet er fuld bevægelses vægophænget en ophængstype, der gør at du kan rotere eller ændre retninger på dit fjernsyn. Du vil ofte se denne form for beslag placeret et sted mellem stuen og spisestuen og det er normalt den dyreste løsning. Disse ophæng kan koste så lidt som 220 kr., og så meget som 2.860 kr.

Lydsystemer

En af hovedårsagerne til, at lydsystemer kan være med til at gøre prisen for vægmonteringen af dit TV væsentligt dyrere, er fordi tjenesteudbyderen bliver nødsaget til at arbejde med ledninger, og dette er ikke altid lige let. De skal nemlig sørge for, at disse er skjult godt og tilsluttet korrekt. Du har dog mulighed for at hyre en anden fagmand til at installere det.

Kabel ledninger

Det at tilslutte og skjule ledninger kan være en kedelig opgave. Forlængelse af ledninger, skruer, og endda HDMI-stik kan tilføje mellem 180 og 270 kr. til dine samlede udgifter. Koordiner gerne med din udbyder for et mere nøjagtigt estimat.

Prisen for TV-vægmontering

For at få finde frem til de gennemsnitlige omkostninger for installation af TV-vægophæng, kan du beregne den samlede pris i henhold til TV’ets størrelse samt pris for ophænget. Omkostningerne for denne service underbygges primært af størrelse.

Størrelse på TVPris (DKK)
Basic TV (op til 40”)450 - 1100 kr.
Stort TV (op til 75”)650 - 1200 kr.
Ekstra stort (over 75”)1000 - 1300 kr.
Af- eller remontering800- 1300 kr.

Den valgte type ophæng, kan også være med til at øge monteringsprisen:

Type af ophængPris (DKK)
Fast TV vægophæng220 - 450 kr.
Vippe TV vægophæng350 - 900 kr.
Fuld bevægelses TV vægophæng650 - 2.200 kr.

Hvad skal jeg tage stilling til, når jeg monterer et TV?

Når en god skærm og et varmt tæppe ikke er nok, er der lidt ekstra du kan gøre, for at få den bedste TV-oplevelse:

  • Lydsystem: Intet slår et godt surroundsound-system. Når du installerer et godt lydsystem behøver du ikke længere traske ned til den nærmeste biograf for at få en fuldendt filmoplevelse. Det vil selvfølgelig koste dig lidt mere, men det er en god investering, især hvis du har venner eller familie, som nyder godt af at underholdt derhjemme.
  • TV-Wi-Fi: Du behøver ikke bekymre dig, hvis du købte dit TV for små fem år siden, da disse fjernsyn har indbygget Wi-Fi. Men har du investeret i et brugt TV, kan du bede om at få det konfigureret til Wi-Fi-brug.
  • Kabel-TV: De dage, hvor YouTube eller Netflix ikke er godt nok, er der altid gode, gamle kabel-TV. Du kan få installeret en antenne, så du stadig kan se lokale TV-kanaler til nyheder og andre underholdningstjenester.

Før du ansætter en professionel TV-montør

Der er et par ting, du skal overveje, inden du beder om et tilbud. Her er en liste over, hvad du skal huske på, før du booker tv-vægmontering tjenester:

Identificer vægtypen

Nogle vægge er nemmere at arbejde med end andre, da nogle har hårde overflader. Det er derfor vigtigt at vide hvilken vægtype du har at gøre med i dit hjem, så dine tjenesteudbydere har en idé om, hvilken slags udstyr de skal medbringe. 

Nogle kan også vælge at kræve en højere pris for murstens- og betonvægge. Gipsplader betragtes som en blød væg, og kan således koste mindre end andre. Sørg for at nævne dette, når du koordinerer med en fagmand, så du ved, om der venter dig ekstra gebyrer.

Vælg, hvor TV'et skal hænges

Placeringen af dit TV kan i høj grad påvirke komfortniveauet. Derfor er det vigtigt at det sted, hvor du vil montere dit tv, er tæt nok på din sofa så du ikke sidder ubekvemt, men ikke så tæt at det kan forårsage øjenirritation. 

Sørg også for, at højden ikke belaster din hals. Det er altså tilrådeligt at kontrollere placeringen af dit TV, før det monteres.

Mål dit TV

Hvis du får et TV eller et ophæng, der er VESA-godkendt, behøver du ikke bekymre dig om opmåling, da de alle er standardiserede. Men hvis det ikke er, bliver du nødt til at måle dem alle selv. Tjek TV'ets diagonale mål, bredde, højde samt afstanden mellem hullerne bagpå.

Tjek din tjenesteudbyders baggrund

Investering i et godt TV alene er ikke nok. Opret en opgave på Handyhand, og få kontakt til dygtige montører, som ikke vil koste dig flere skader i fremtiden. Før du accepterer et tilbud, kan du sammenligne bedømmelser og læse anmeldelser for at sikre, at du ansætter den bedst mulige person. 

Find nærliggende TV-vægmonteringstjenester inden for dit budget, så du kan springe alt besværet over og i stedet nyde godt af dit nye fjernsyn.

TV Montering

Spørgsmål og svar

  • Det kan være fristende at montere tv'et over pejsen. Det er muligt, men ikke anbefalet. Spørg din tjenesteudbyder, så de kan kontrollere dit område, før du monterer det.

  • Montering af et tv sparer dig for en masse plads, og det giver et bedre overblik over din stue. At købe en stand er billigere, men det vil tage mere plads på dit værelse.

  • Ja! Dette er også sikrere, når du har børn der leger rundt og absolut mere glædeligt for øjnene. Spørg din tjenesteudbyder, så de kan medtage dette i dit tilbud.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Montering af TV