Hvad koster nedrivning af et hus?

Få et overblik over priserne på nedrivning af et hus med denne guide
+150.000 kunder

Find en Nedrivning

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster nedrivning af et hus?

Nedrivning af et hus koste mellem 55.200 og 184.000 kroner. Den gennemsnitlige pris for nedrivning af ejendomme varierer afhængigt af flere faktorer såsom ejendommens størrelse, type, nedrivningstype, materialer og adgang til nedrivningspladsen. Det er vigtigt at have et klart budget og ansætte professionelle entreprenører for at sikre korrekt udførelse af arbejdet.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Hvis du har planer om at udvide dit hjem, ønsker en renovering eller tænker, at din grund har mere salgsværdi uden det tilhørende hus, kan nedrivning være en god løsning. Nedrivning kan involvere alt fra en væltning af din eksisterende ejendom til en nedrivning af enkelte dele af dit hjem bl.a. som led i en tilbygning. Prisen for nedrivning kan variere mellem 55.200 og 184.000 kroner

Uanset hvad dit mål med nedrivningen er, så er det vigtigt at hyre professionelle entreprenører for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt. Derudover er det nyttigt at vide, hvor stor et budget du skal have klar til dit nedrivningsprojekt. Vi har lavet en prisguide for at hjælpe dig. 

Hvad kan påvirke prisen for nedrivning?

nedrivning af bygning med hjælp fra gravko

Den gennemsnitlige pris for nedrivning er 73.600 kroner, men den varierer på baggrund af en række faktorer. Eksempler på disse er:

Ejendomsstørrelse

Jo større din ejendom er, jo højere vil prisen for nedrivning naturligvis også være. I din søgen efter den rette pris, bør du have bredden, længden og højden af ​​din ejendom med i dine beregninger. I Danmark er de gennemsnitlige nedrivningsomkostninger 370.000 kroner per kvadratmeter.

Ejendomstype

Udgifter til nedrivning af almene boliger er billigere end erhvervsbygninger. Dette skyldes blandt andet, at nedrivning af erhvervsbygninger normalt kræver mere kontrol og omhu end ved almene boliger. Sammenlignet med nedrivning af et almindeligt hus er nedrivning af erhvervsbygninger generelt større og kræver større maskineri og potentielt endda sprængstoffer.

Nedrivning af enkelte områder eller af hele huset

Vil du blot rive indmaden af din ejendom ned? Eller måske ønsker du at rive bestemte områder ned? Skal din ejendom rives helt ned? Din ønskede nedrivningstype har nemlig også betydning for dine samlede omkostninger.

Total nedrivning

Total nedrivning kan være den bedste løsning, hvis du ønsker at rive et helt hus eller bygning ned. Dette kan bl.a. opnås gennem mekanisk nedrivning, implosion, eksplosion, eller med kran.

Selektiv nedrivning

Hvis du kun ønsker at fjerne bestemte dele af dit hus eller bygning, kan selektiv nedrivning være det rette valg for dig. Denne løsning kan være perfekt, hvis din ejendom f.eks. har et gammelt område, der trænger til en opgradering. Hvert område, som du ønsker nedrevet, kan have forskellig pris. Eksempelvis kan nedrivning af en garage have en startpris på omkring 9.200 kroner, mens omkostningerne for nedrivning af kælder kan ligge på omkring 16.100 til 69.000 kroner.

Indvendig nedrivning

Hvis du ønsker at skabe mere plads i din ejendom er indvendig nedrivning den perfekte mulighed. Her fjernes kun skillevægge, hele vægge eller lofter, samtidig mens ydermuren bevares. Prisen heraf kan afhænge af, hvilket område du ønsker at få revet ned. For eksempel kan prisen for nedrivning af en gipsvæg ligge et sted mellem 1.840 til 4.600 kroner, inklusiv elektrisk nedrivning.

Type og variation af materialer

Den type materiale som skal rives ned, har også betydning for den endelige nedrivningspris. Materialer bestående af træ, gasbeton eller askeblokke kan være billigere, fordi disse normalt er nemmere og hurtigere at bryde ned. Derimod kan nedrivningsomkostningerne for murstenskonstruktioner dog være højere på grund af vægt.

Nedrivning af farlige materialer

Hvis din ejendom blev bygget før 90'erne, er chancen for, at den kan indeholde asbest (et farligt materiale) rigtig stor. At få fjernet asbest kræver en specialist for korrekt fjernelse og bortskaffelse, som er pålagt af arbejdstilsynet. Dette kan derfor betyde at prisen kan stige - muligvis omkring 11.500 kroner.

Adgang til nedrivningspladsen

Ligger din ejendom i et travlt område? Eller er den på anden måde svær at få adgang til? Dette kan medføre yderligere omkostninger for dit nedrivningsprojekt. Dette skyldes potentialet for udfordringer i form af bl.a. indskrænket adgang for nødvendige køretøjer, behov for tilladelse til stillads og lignende, miljøafgifter og yderligere sikkerhedsforanstaltninger for at øge sikkerheden for personer i nærheden af nedrivningen. Ejendomme der ligger i fjerntliggende områder, kan ligeledes have ekstra gebyrer og være dyrere på grund af rejseafstande.

Fordeling af gennemsnitlig nedrivningspriser

Udover de allerede nævnte faktorer, kan de samlede omkostninger for dit nedrivningsprojekt stadig involvere flere faktorer. Derfor har vi lavet en prisguide, som giver dig et overblik over hvilke faktorer, der kan indgå i de samlede nedrivningsomkostninger:

VarePris
ArbejdskraftStarter ved 350 kr. per time per medarbejder, afhængigt af deres erfaring
Container leje Starter ved 1.200 kr. afhængigt af hvor mange dage nedrivningen vil vare, samt hvor stor container der er brug for
AffaldsgebyrStarter ved 170 kr. pr. ton, afhængigt af mængden af ​​affald, type af materiale, og hvis der er farligt materiale, såsom asbest

Derfor har du brug for en nedrivning

Du overvejer måske, hvorvidt det er bedre at investere i en renovering frem for en nedrivning. I dette tilfælde er det vigtigt at overveje følgende:

Konstruktioner der ikke kan repareres

Har din ejendom omfattende revner eller knæk i fundamentet? Er dine vægge og loft ikke længere faste? For ejendomme med alvorlige konstruktionsproblemer, kan nedrivning og genopbygning være den bedste - og måske endda eneste løsning. Før du vælger at bygge et nyt hus eller en ny bygning, er det altid bedst at få en byggerådgiver til at sikre, at projektet kan forløber problemfrit.

Dyrere renoveringer

Hvis du planlægger at foretage omfattende renoveringer af huset, skal du sørge for at regne de samlede omkostninger med i det endelige budget. Lav derfor en udregning af både renovering og nedrivning, så du kan få et overblik over hvilken af de to, der er mest profitabelt. Vil det koste mere at renovere, end hvis du genopbygger din ejendom? Hvis ja, kan du lige så godt få dit hus revet ned og herefter bygge en ny og forbedret bolig.

Mere omsættelig grund uden bygning

Planlægger du at sælge din ejendom? I mange tilfælde kan et hus enten højne eller mindske værdien af din grund (især hvis det er gammelt). Er huset ikke af nogen stor værdi, kan du overveje, at rive boligen ned og sælge grunden i stedet. Personer der er på udkig efter beliggenhed frem for bygning, vil herfra henvende sig til dig og se frem til muligheden for at kunne bygge nyt hus på din åbne grund.

Vælte en væg - sådan vælter du en væg

Spørgsmål og svar

  • Det afhænger af dine lokale byggetilladelser. Nogle myndigheder og byer kræver tilladelse i betragtning af støjens påvirkning, affaldsbiler, affald på naboens ejendom og andre gener, som nedrivningen kan medføre. Kontakt derfor dit lokalområde for at høre nærmere.

  • Som ejendomsejer kan en forsikring være utrolig nyttig, hvis det skulle ske, at dit hus eller bygning bliver beskadiget af brand, storm eller andre ting, der er uden for din kontrol. Afhængigt af din forsikring, vil forsikringen dække nedrivning af din ejendom, især hvis du skal overholde byggeregler, der kræver, at en beskadiget bygning skal rives ned i stedet for at blive repareret.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Nedrivning