Hvad koster rengøring af en udluftningskanal

Få et overblik over priserne på rengøring af udluftningskanaler og undgå at betale for meget
+150.000 kunder

Find en Rengøring

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster rengøring af en udluftningskanal?

Rengøring af en udluftningskanal koster typisk mellem 475 og 1420 kr . Prisen for rengøring af udluftningskanaler afhænger af faktorer som antal, længde, tilgængelighed og loftets tilstand. Kompleksiteten af rengøringsprocessen og typen af udluftningssystem kan også påvirke omkostningerne. Geografisk placering kan også spille ind på den endelige pris.Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

De fleste hjem har en eller flere udluftningskanaler. De er vigtige for luftstrømningen og indeklimaet, men bliver også hurtigt beskidte. Der skal trækkes meget luft igennem kanalerne. I samme omgang vil der være partikler og støv som også vil blive trukket med op i udluftningskanalen.

Prisen for at rengøre udluftningskanaler afhænger af mængden af kanaler, deres tilgængelighed og hvor beskidte de er. Det kan koste mellem 475 og 1.420 kr. at få rengjort udluftningskanaler. Gennemsnitsprisen er cirka 710 kr. De fleste rengøringshjælpere vil arbejde baseret på timebasis.

Priser for rengøring af udluftningskanaler

I nedenstående tabel præsenteres et overblik over omkostningerne ved professionel rengøring af udluftningskanaler.

 Pris for rengøring af udluftningskanaler (DKK)
Minimumspris475 kr.
Maksimumspris1.420 kr.
Gennemsnitspris710 kr.

Bemærk at priserne kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder antallet af kanaler, deres tilgængelighed, typen af udluftningssystem, om de er placeret i gulv eller loft, den geografiske placering, og hvor beskidte kanalerne er. Det anbefales at indhente flere tilbud for at finde den bedste løsning til dit behov.

Hvornår skal udluftningskanaler rengøres?

mand skifter filter på udflutningskanaler

Det er vigtigt at holde udluftningskanaler rene. Stoppede udluftninger kan påvirke indeklima og helbredet. Udluftningskanalen forbundet til din emhætte især god at holde ren for at sikre et mere renligt hjem. Kan luften og snavset ikke slippe ud, så vil det sprede sig rundt inde i hjemmet i stedet for.

Som udgangspunkt kan du få en professionel til at tjekke dit udluftning med nogle års mellemrum. Hvis du begynder at lægge mærke til mere støv i luften, allergi symptomer, unaturlige lugte eller at dine udluftningskanaler ikke suger ligeså effektivt, så kan det også være tegn på, at en rengøring er nødvendig.

Hvordan rengør man udluftningskanaler?

Rengøringen af udluftningskanaler kan godt være lidt omstændig, især hvis udluftningskanalerne er svært tilgængelige. Ofte vil selve rengøringen forløbe på denne måde:

 1. Forberedelsen: Møbler og inventar omkring udluftningskanalen dækkes til for at undgå spredningen af støv og snavs til andre møbler.
 2. Åbning af udluftningsriste: Riste og dæksler foran udluftningskanalerne fjernes og rengøres adskilt fra resten af systemet.
 3. Rengøring af støv og snavs fra kanalens inderside: Der bruges specialværktøj og rengøringsmiddel til at fjerne støvet og snavset fra indersiden af udluftningskanalen.
 4. Rengøring med udsugning: Til sidst vil der blive brugt en speciallavet støvsuger til at fjerne resterende støv og skidt fra udluftningskanalen.

Denne process er ofte bedst at overlade til en professionel rengøringshjælp, da der både skal bruges specielt udstyr og det kan svine rigtig meget.

Hvad påvirker prisen for rengøring af udluftningskanaler?

Med en professionel kan rengøring af udluftningskanaler koste lige fra 475 til 1420 kr. Visse faktorer kan påvirke den sammenlagte pris. Det kan for eksempel være følgende ting: 

 • Antallet af udluftningskanaler
 • Længden af udluftningskanalerne
 • Typen af udluftningssystem
 • Gulv- eller loftskanaler
 • Geografisk placering
 • Tilgængelighed af udluftningskanalerne
 • Hvor beskidte kanalerne er

Kræves der mere arbejdstid, er opgaven mere kompliceret eller skal der fjernes meget snavs, så vil omkostningerne for opgaven være større.

Har du behov for at hyre en professionel rengøringshjælp til at klare dine udluftningskanaler, så kan du bruge Handyhand til dette. Husk at spørge efter, hvilket udstyr og rengøringsprodukter din rengøringshjælp selv kan medbringe til opgaven.

Sådan bliver mit ventilationsanlæg rengjort // En større process

Spørgsmål og svar

 • Som udgangspunkt er det bedst at rengøre kanalerne et sted mellem hvert 3 og 5 år. Har du eller én i din husstand allergi eller er der tit meget snavs i luften, så kan det være en fordel at rengøre noget oftere.

 • Lægger du mærke til mere støv i luften, unaturlige lugte, ineffektiv udsugning eller får du allergi symptomer, så kan det være tid til at rengøre udluftningskanalerne.

 • Alt efter mængden af kanaler og snavs, så kan det tage mellem et par timer til en hel dags arbejde at gøre rent.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Rengøring