Hvor meget koster et nyt badeværelse?

Få et overblik over priserne på et nyt badeværelse med denne guide
+150.000 kunder

Find en Renovering af badeværelse

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvor meget koster et nyt badeværelse?

Et nyt badeværelse koster typisk mellem 23.000 DKK og 120.000 DKK at få installeret. Prisen afhænger af renoveringsomfang, størrelse, form, placering, materialer og ekstraudstyr. Et standardbadeværelse koster omkring 78.000 DKK. Fjernelse af eksisterende badeværelse, installation af toilet, badekar, brusebad, håndvask og spejl påvirker også omkostningerne. Yderligere omkostninger kan opstå ved badeværelsesventilatorer, elektrikerarbejde, belysning, vægklinker, gulvbelægning, malerarbejde og VVS-arbejde. Planlæg dit budget, vælg enkelt design og indhent tilbud for at minimere omkostningerne og få dit drømmebadeværelse.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Om end du netop har købt eller skal til at sælge en ny bolig, så kan et forfaldent badeværelse være noget af en dealbreaker. Et smukt badeværelse kan føles som en privat oase, mens et gammelt eller defekt badeværelse ikke ligefrem byder op til velvære og selvforkælelse. Hvis dit badeværelse trænger til en opgradering, kan du overveje, om det måske er blevet tid til en renovering. Men hvad koster et nyt badeværelse egentlig?

Gennemsnitsprisen for et nyt badeværelse ligger mellem 23.000 kr. og 120.000 kr., og omkostningerne for montering af et nyt badeværelse ligger på ca. 78.000 kr.

Når du renoverer dit badeværelse, kan omkostningerne hurtigt løbe op, især hvis du er typen, som værdsætter lidt luksus. Med vores prisguide kan du forhåbentlig få et bedre overblik over omkostningerne.

Faktorer, der påvirker omkostningerne ved montering af et nyt badeværelse

Er du interesseret i et nyt toilet? Eller måske savner du bare en simpel udskiftning af bruseren? Når det kommer til omkostningerne, vil prisen altid afspejle omfanget af dit projekt. Hovedomkostningerne indebærer som regel: 

  • Materialer - Dit bad, brusebad, håndvask eller toilet 
  • Arbejde - Installation, el eller VVS
  • Fjernelse - Af med gamle samlinger, fliser eller andre ting, du måske vil have udskiftet, herunder vandhaner, skinner og fugemasse

Nedenfor uddybes nogle af de væsentligste faktorer, du som kunde skal være opmærksom på, når det kommer til prisen for et nyt badeværelse:

Omfanget af dit projekt

Så hvad koster det at bygge et nyt badeværelse? Dette afhænger selvfølgelig af dine ønsker og behov. Planlægger du at rive alt ud og starte forfra? Eller ønsker du bare at udskifte og/eller modernisere specifikke enkeltdele? Omfanget af din renovering vil naturligvis påvirke omkostningerne.

Størrelse og form på dit badeværelse

Jo større badeværelset er, desto mere vil det koste. Når du har mere plads der skal dækkes, kan simple ting, som det at få malet vægge, lagt gulvfliser eller fjernet gamle materialer hurtigt forhøje prisen. Hvis dit badeværelse derudover har et usædvanligt design, som gør det sværere at få adgang til diverse dele, kan det også koste lidt mere. Komplicerede former kræver kompleks arbejdskraft, og ansættelse af specialister øger ofte de samlede omkostninger.

Din adresse

Hvis du bor i København og omegn, kan du forvente, at omkostningerne for et nyt badeværelse stiger med 5-15% (sammenlignet med resten af Danmark). Arbejdskraft koster typisk mere i hovedstæder og storbyområder, og indbyggerne i disse områder tjener normalt 5-10% mere end de i andre kommuner. Dette påvirker naturligvis omkostningerne for installation af nyt badeværelse. Du kan også blive pålagt ekstra gebyrer, hvis du bor et fjerntliggende sted, da det ofte vil være mere udfordrende at få materialer fragtet til dit hjem

Ekstra arbejdskraft

Der ligger meget mere bag din renovering end valget af bassiner og erstatning af fliser, og størstedelen af efterfølgende el- og VVS-arbejde vil ofte koste dig ekstra. El-arbejde kan omfatte alt fra tilpasningen af stikkontakter, til installationen af ny belysning eller udsugningsventilator. Hvis du skal have ændret eksisterende kredsløb, skal du muligvis underrette din lokale bygningskontrolmedarbejder. Du kan forvente et standardbeløb på 2.300 kr. for potentielle el-omkostninger og et beløb på ca. 7.000 kr. for VVS-arbejde til et lille badeværelse.

Standard eller luksus badeværelsesartikler

Badeværelsesartikler findes i en lang række stilarter og specifikationer, hvilket selvfølgelig medfører en lige så mangfoldig prisklasse. Selvom du nemt kan få et mere basalt toilet for knap og nap 500 kr., kan et højteknologisk toilet med f.eks. sædevarme sætte dig flere tusinder af kroner tilbage. Der er ingen grænse for, hvad et nyt badeværelse kan koste, især hvad angår super-luksus badeværelser, men det gennemsnitlige forbrug ligger et sted mellem 2.300 kr. til 5.500 kr. 

Prisen på et nyt badeværelse opdelt i tjenester

Gennemsnitsprisen for et nyt badeværelse i Danmark kan altså variere afhængigt af, hvad du gerne vil ændre. For at hjælpe med at planlægge dit budget, har vi udarbejdet en detaljeret liste, der viser, hvor meget du kan bruge på de mest almindelige varer:

YdelseEstimeret pris (DKK)
STANDARD
Fjernelse af nuværende badeværelse9.200 kr.
Installation af standard toilet550 til 1.850 kr.
Installation af standard badekar1.400 til 4.600 kr.
Installation af standard brusebad7.400 til 32.300 kr.
Installation af brusekabine3.700 til 5.500 kr.
Installation af håndvask700 til 1.150 kr.
Installation af vægspejl3.000 til 5.500 kr.
LUXUS BADEVÆRELSE
Porcelæn badekar20.500 til 22.150 kr.
Vandtæt TV3.000 til 4.600 kr.

Vil du have et mere præcist estimat? Så spring den udmattende søgning efter nye badeværelsesberegnere over, og få et uforpligtende tilbud fra fagfolk på Handyhand i stedet.

Yderligere omkostninger

Sammensætningen af det perfekte badeværelse kan kræve ekstra arbejde. Og det er nemt at blive blændet af uforudsete bekostninger, derfor har vi sammensat en liste over mulige ekstra omkostninger.

YdelseEstimeret pris (DKK)
Badeværelsesventilator700 til 1.400 kr.
Elektrikker arbejde1.400 til 7.000 kr.
Loftsbelysning1.400 til 3.700 kr.
Vægklinker3.700 til 22.000 kr.
Gulvbelægning3.700 til 22.000 kr.
Malerarbejde2.700 til 5.500 kr.
VVS arbejde5.500 til 11.500 kr.

Sådan minimerer du omkostningerne for dit nyt badeværelse

Renovering af badeværelse

Den første måde hvorpå prisen på et nyt badeværelse i Danmark kan reduceres, er at forholde dig udelukkende til varer og materialer i dit givne budget. Du kan også holde dig til et enklere design for at minimere de samlede omkostninger.

Gør-det-selv badeværelser

Hvis du er en gør-det-selv type med erfaring, kan du overveje at renovere på egen hånd. Men husk, at særlige færdigheder stadig er yderst nødvendige, når det kommer til installation af komplette badeværelser. Som minimum skal du beskæftige dig med el, VVS, fliser, maleri og dekoration. Hvis disse færdigheder ikke kommer dig naturligt, anbefaler vi i stedet at finde en venlig, lokal badeværelsesmontør til at udføre arbejdet.

Beslut dig om et budget på forhånd

Der kan som sagt være en massiv prisforskel mellem et grundlæggende badeværelse (badekar, bruser, håndvask og toilet) og luksus eller skræddersyede varer. Så det er bedst at vælge inden for din prisklasse.

Vælg et enkelt design til dit nye badeværelse

En anden måde at spare på, er ved at undgå unødvendige komplikationer. Dette kan omfatte bevaringen af originalt VVS og el-arbejde, da sådanne valg senere kan spare dig penge. Det hjælper også at vælge et design, der passer til dit budget. Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvad du har brug for, er det en god idé at hyre nogen til at designe et badeværelse, der er matcher ikke kun dit budget, men også din personlige stil.

Få flere tilbud

At have ekstra muligheder hjælper altid, så det er uden tvivl det værd at bede om et par tilbud. Spørg ind og få et par gode tilbud fra forskellige badeværelsesrenoveringseksperter i dit område. Og find et, der passer til dig og dit budget.

Har du lyst til at give dit badeværelse et facelift? Uanset om du har brug for et helt nyt badeværelse eller blot en finjustering af dine vandhaner, kan du få et personligt tilbud på få minutter, når du laver en opgave på Handyhand.

Nyt Badeværelse

Spørgsmål og svar

  • Det tager i gennemsnit mellem 5-10 dage at installere et nyt badeværelse. Tiden afhænger i høj grad af opgavens omfang. Din installatør ville kunne give dig tidsestimat, når du har præsenteret din plan for renoveringen af dit badeværelse.

Skrevet af