Hvad koster det at bekæmpe og forebygge myg?

+150.000 kunder

Find en

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at bekæmpe myg?

Det koster mellem 2.500 og 3.500 kr. pr. sæson at få udført myggebekæmpelse på en grund på 1.000 til 2.000 kvadratmeter. Priserne på myggebekæmpelse varierer alt mellem 500 kr. og 14.000 kr. afhængigt af bekæmpelsesmetoden og størrelsen af din grund.



Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Omkostningerne ved myggebekæmpelse afhænger af områdets størrelse, behandlingstype, infestationens omfang og antal af nødvendige behandlinger. 

Prisoversigt for myggebekæmpelse

Prisinterval

Pris (DKK)

Lav pris500 kr 
Gennemsnitlig pris2.500 kr
Høj pris14.000 kr

Har du set frem til en hyggelig aften med grill i haven, kun for at blive jaget indendørs af sultne myg? I gennemsnit koster myggebekæmpelse mellem 2.500-3.500 kr. pr. sæson for en grund på 1.000 til 2.000 kvadratmeter. For at du kan træffe den bedste beslutning af myggebekæmpelse , dykker vi ned i prisen på forskellige bekæmpelsesmetoder mod myg, samt hvilke aspekter, der kan påvirke prisen.

Hvad koster det at bekæmpe og forebygge myg?

Prisen på forskellige behandlingstyper

Prisen for myggebekæmpelse afhænger af flere ting, herunder hvilken metode I bruger til bekæmpelsen af myg. I skemaet nedenfor finder du den gennemsnitlige pris pr. behandling. 

Bekæmpelsesmetode

Pris (DKK)

Larvicider700 kr 
Gasning800 kr
Sprøjtebehandling1.000 kr
  • Larvicider: Dræber æg og larver, før de udvikler sig til myg, som kan bide og lægge æg. Larviciden anvendes på de områder, hvor myggene yngler. Udover, at bryde myggenes livscyklus effektivt, er larvicider ofte sikrere for kæledyr, mennesker og miljøet sammenlignet med pesticidsprøjtebehandlinger.
  • Gasning: Professionelle bruger gasning til at bekæmpe infestationer i indendørs rum (såsom et fugtigt badeværelse eller kælder). Ved denne behandling skal professionelle forsegle det berørte rum før gasningen.
  • Sprøjtebehandling: Sprøjtepesticidbehandlinger dræber voksne myg. Denne behandling kan også bruges til at skabe en barriere rundt om ejendommen, så myggene holder sig væk. Nogle produkter er mere langvarige end andre, men effektiviteten af alle sprøjtebehandlinger nedbrydes over tid.

Prisen på myggebekæmpelse i forhold til din grund

Som sagt har størrelsen på behandlingsområdet betydning for prisen. Det er muligt kun at skulle betale helt ned til 500-700 kr. for bekæmpelse af myg i en lille have uden vegetation. Jo større haven bliver og jo mere vegetation, den indeholder, jo højere vil prisen blive. Myg elsker nemlig fugtig vegetation og vandkilder. Herunder finder du den gennemsnitlige pris for bekæmpelse af myg set i forhold til områdets størrelse. 

Områdets størrelse

Pris (DKK)

Mindre end 1.000 m² 500 - 2.800 kr 
1.000 m²900 - 3.500 kr
2.000 m²1.000 - 7.000 kr 
4000 m² eller mere1.400 - 14.000 kr

Den gennemsnitlige grund i Danmark er omkring 800-1.000 kvadratmeter. Det er altså kun områder som skove, herregårde, golfbaner, landbrugsejendomme og andre store ejendomme, der bevæger sig op mod en pris på 14.000 kr for bekæmpelse af myg. 

Faktorer, der påvirker omkostningerne ved myggebekæmpelse

Prisen afhænger ikke kun af områdets størrelse samt hvilken type behandling, professionelle tager i brug for at udrydde myg på din ejendom, men også antallet af behandlinger og infestationens omfang. 

  • Antal behandlinger: Hvis myggene bliver ved med at vende tilbage, kan flere behandlinger være nødvendigt, især i løbet af sommermånederne. 
  • Infestationens omfang: Hvis haven har vandkilder og meget vegetation, risikerer du, at haven har flere ynglesteder og sværme. Skadedyrsbekæmperen vil derfor være nødt til at anvende flere produkter og bruge mere tid på at udrydde myggene. 

Skal du selv bekæmpe myg eller hyre en professionel? 

Mens der findes produkter på markedet, som du kan købe og til gør-det-selv myggebekæmpelse, tilbyder en professionel myggebekæmper både erfaring og bedre produkter til at slippe af med skadedyrene og holde dem væk. En gør-det-selv behandling kan koste mellem 50-400 kr. Vær dog opmærksom på at brug af kemikalier designet til at dræbe insekter, kan være farligt, hvis det ikke gøres korrekt. Derfor kan det være en bedre idé at hyre en professionel, som har alt det nødvendige udstyr, samt besidder korrekt sikkerhedstræning. En professionel er ligeledes ekspert i myggenes vaner og kan derfor let identificere og bekæmpe myggenes ynglesteder på din ejendom. 

Hvordan finder du hjælp til bekæmpelse af myg?

Du kan finde en skadedyrsbekæmper hos Handyhand. Det er en let proces, der blot kræver, at du opretter en opgave, hvor du beskriver dit myggeproblem. Det inkluderer havens størrelse, mængden af vegetation i haven, samt husets størrelse, hvis du ønsker indvendig behandling. Har du andre ønsker til bekæmpelsen af myg, kan du også inkludere det i opgavebeskrivelsen.

Inden du vælger en skadedyrsbekæmper, kan du læse tidligere anmeldelser af skadedyrsbekæmperne og herefter vælge den, som bedst passer til dig og dit myggeproblem. Derudover kan du på Handyhand.dk få et onlineestimat på prisen, inden opgaven oprettes. Det sikrer, at du kan give et mere realistisk bud, så du får de mest retvisende bud fra skadedyrsbekæmpere på Handyhand.

Spørgsmål og svar

  • Myg er mest aktive i Danmark fra slutningen af foråret og frem til sensommer. Det gælder månederne fra maj til september. Myggene er især aktive i de varme sommermåneder, da temperaturen er højere, og der er mere fugt i luften. I løbet af dagen er myg mest aktive ved skumring og daggry.

  • For at vælge det rette skadedyrsbekæmpelsesfirma til at fjerne myg, kan du søge efter firmaer med gode anmeldelser. Undersøg herefter firmaets metoder til bekæmpelsen af myg, så du kan være komfortabel med deres behandling. Til sidst bør du grundigt læse virksomhedens kontrakt og undersøge garantier, rabatter ved behov for flere behandlinger samt ansvarsforsikring.

  • Om regn påvirker effektiviteten af professionel myggebekæmpelse, afhænger af behandlingstypen samt mængden og intensiteten af regn. Regnen vil i højere grad påvirke effektiviteten, hvis det regner lige efter behandlingen. Har du fået en behandling med larvicider, betyder regn ikke noget, eftersom behandlingen er designet til at blive brugt ved vandkilder, hvor myggene lægger sine æg. Andre sprøjtninger har brug for længere tid, før det regner for at trænge ind i overfladen korrekt og opnå den bedste effekt.

  • Hvorvidt en omgang sprøjtning er nok, afhænger af flere ting. De fleste vil opleve en stor forskel efter en behandling. Der er dog risiko for, at myggene vender tilbage, hvis du ikke foretager forebyggende tiltag, som f.eks. at reducere vandkilder i haven. Normalt vil det tage 4-8 uger for myg at vende tilbage i deres aktive perioder.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en