Hvad koster afslibning af trægulve?

Få et overblik over priserne på afslibning af trægulve med denne guide
+150.000 kunder

Find en Slibning af gulv

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster afslibning af trægulve?

Afslibning af trægulve koster typisk mellem 7.040 til 16.280 kr. gennemsnitligt, afhængigt af forskellige faktorer som størrelsen på gulvet, geografisk placering, arbejdskraft, og materialer. Prisen på afslibning af trægulve afhænger af gulvets kompleksitet og arbejdskraften. Hvis gulvet har mange hjørner eller er ujævnt, kan det tage længere tid at slibe og lakere. Omkostningerne kan også variere baseret på trægulvtypen, da nogle træsorter er sværere at arbejde med end andre.Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Når det kommer til afslibning og lakering af gulve af hårdttræ, kan det godt betale sig at kigge rundt efter den bedste pris. Omkostningerne til lakering af trægulve spænder i gennemsnit fra 7.040 til 16.280 kr.

Prisen for afslibning og lakering af gulv 

Hvis dine trægulve er kedelige, ridsede og ser gamle ud, er det nok ved at være tid til at lakere dem. Den typiske prisklasse til lakering af trægulve er mellem 7.040 og 16.280 kr., med en gennemsnitspris på 11.510 kr. Dette svarer til 20 til 60 kr. pr. kvadratmeter, inklusiv materialer og arbejdskraft. Omkring 80 procent af omkostningerne til lakering af trægulve kommer fra arbejdskraften. De samlede omkostninger kan variere på grund af kompleksiteten af gulvet, lønomkostninger, typen af trægulve, og den tid der er nødvendig for at fuldføre opgaven.

Faktorer der påvirker prisen for slibning og lakering af trægulve

Slibning af trægulv

Beregning af omkostningerne for slibning og lakering af trægulve vil hjælpe dig med at holde dig inden for budgettet. Priserne kan afvige fra gennemsnittet på grund af gulvets størrelse, geografisk placering, arbejdskraft, materialeomkostninger, forberedelse, slibning, farvning, belægning, og efterbehandling.

 • Størrelsen på gulvene: Flere kvadratmeter vil koste mere. Et værelse på 225 kvadratmeter vil koste mellem 4.420 til 7.370 kr., eller 20 til 40 kr. pr. kvadratmeter.
 • Sted: Prisen for lakering kan svinge alt efter geografisk placering. Hvis du bor i et byområde som København med høje leveomkostninger, vil prisen på arbejdskraft ofte være højere end andre steder i landet.
 • Arbejdskraft: Lønomkostninger er normalt mellem 20 og 40 kr. pr. kvadratmeter. Prisen på arbejdskraft afhænger af forberedelse, områdets tilgængelighed, hvor meget slibning der er nødvendig, og den geografiske placering af dit hjem.
 • Materialeomkostninger: Materialer til lakering af trægulve omfatter en tromlesliber, slibebælte, forskellige værktøjer til forberedelse eller reparationsarbejde, støvsugere, plastfolie, plet og topcoat. Større områder vil kræve mere plet og topcoat end mindre arealer.
 • Forberedelse: Forberedelse af trægulve til lakering indebærer reparationer, eventuel udskiftning af træplader og rengøring. Omfanget af forberedelsesarbejdet er baseret på tilstanden af trægulvet. Gulve med omfattende skader såsom dybe ridser, huller, misfarvning, afblegning eller vandskader vil have brug for mere arbejde og reparation. Dette vil øge mængden af materialer og lønomkostninger.
 • Slibning: I gennemsnit kan slibning af trægulve koste mellem 10 til 20 kr. pr. kvadratmeter. Slibning bliver udført med store trommeslibere på størstedelen af området og bælteslibere rundt i kanter. Slibning gøres normalt over flere omgange for at sikre, at trægulvene er glatte og pletfri.
 • Farvning: Farvning af trægulve koster mellem 10 og 20 kr. pr. kvadratmeter. Priserne kan variere baseret på kvaliteten og typen af farve, samt prisen for arbejdskraft i dit område. Billige farver koster i gennemsnit 200 kr. pr. liter. Dyrere farver koster omkring 660 kr. pr. liter.
 • Belægning og efterbehandling: Efter trægulvet er blevet klargjort, slebet, og farvet er det sidste skridt at give en topcoat. Vand- eller oliebaseret polyurethan påføres. Oliebaseret belægning løber fra 140 til 270 kr. pr. liter. Det tager cirka 24 timer at tørre og vil med tiden udvikle en ravfarve. Vandbaseret belægning koster mellem 170 og 330 kr. pr. liter. Denne belægning er klar og vil ikke ændre sig over tid. Det tørrer også hurtigere end en oliebaseret. Topcoats fås i mat til højglans finish, og efter tørring kan de blive poleret for yderligere glans og for at opnå en jævn finish.

Hvis dit trægulv er i god tilstand og ikke har dybe ridser eller huller, så kan man blot omlakere gulvet. Omlakering indebærer anvendelse af polyurethan på gulvet uden de ekstra omkostninger ved slibning.

Oversigt over priser for afslibning og lakering af trægulve

Nedenfor er en simpel tabel, der opsummerer priserne og faktorerne for afslibning og lakering af trægulve, som beskrevet i denne artikel. Denne tabel giver dig en idé om de forventede omkostninger for dit projekt.

FaktorPris/Kostnad (DKK)
Prisklasse for lakering af trægulve7.040 - 16.280 kr.
Pris pr. kvadratmeter (materialer og arbejdskraft inkluderet)20 - 60 kr.
Arbejdskraft (en stor del af den totale pris)20 - 40 kr. pr. kvm
Slibning10 - 20 kr. pr. kvm
Farvning10 - 20 kr. pr. kvm
Oliebaseret belægning (pr. liter)140 - 270 kr.
Vandbaseret belægning (pr. liter)170 - 330 kr.
Støvfri lakering40 - 60 kr. pr. kvm
Fjernelse og bortskaffelse af tæpper10 kr. pr. kvm
Reparationer af undergulvOp til 50 kr. pr. kvm

Bemærk, at disse priser kan variere afhængig af en række faktorer, såsom gulvets størrelse, din geografiske placering, mængden af forberedelse og reparationsarbejde, der er nødvendig, samt typen af trægulv. Det er derfor altid en god idé at indhente tilbud fra flere håndværkere for at få en nøjagtig pris for dit specifikke projekt.

Yderligere omkostninger og overvejelser ved afslibning af gulve

Når du skal budgettere omkostningerne for afslibning af trægulve er der normalt ekstra prisfaktorer og overvejelser. Disse kan omfatte tilstanden af gulvet, reparationer, tæppefjernelse, flytning af møbler, rengøring, og typen af lakering:

 • Gulvtilstand: Jo bedre tilstanden af trægulvet er, jo mere budgetvenlig bliver projektprisen. Gulve i dårlig stand vil tage længere tid at forberede, reparation og sand, hvilket betyder ekstra lønomkostninger.
 • Reparationer af undergulv: Hvis dit gulv har omfattende vandskader, skal undergulvet muligvis repareres eller udskiftes. Reparationer af undergulv kan løbe op til 50 kr. pr. kvadratmeter. Hvis undergulvet er løst og knirkende, kan en entreprenør sikre det til strøerne for at fjerne knirkelyde.
 • Tæpper: En entreprenør vil opkræve ekstra gebyrer for at fjerne tæpper før lakering af trægulvet. Fjernelse og bortskaffelse af tæpper koster omkring 10 kr. pr. kvadratmeter. Fjernelse af tæpper fra trapper kan løbe op i 70 kr. pr. trin.
 • Flytte møbler og rengøring: Før trægulvet kan lakeres, skal alt flyttes ud af rummet, herunder møbler. Spørg din entreprenør, om der er ekstra gebyrer for at flytte møbler ud af et rum, eller om det er inkluderet i tilbudet. Nogle håndværkere håndterer også selv rengøring efter endt arbejde.
 • Typen af lakering: Man kan vælge at få lavet støvfri lakering for at reducere svineriet ved arbejdet. Støvfri lakering kan koste mellem 40 og 60 kr. pr. kvadratmeter og skaber betydeligt mindre støv end traditionel lakering. Fagfolk vil vedhæfte et vakuum til sliberen for at samle det meste af støvet. Støvfri lakering er til gavn for dem med allergi eller åndedrætsbesvær.

Typer af trægulve

Typen af trægulv påvirker ikke de samlede omkostninger ved slibning og lakering. Arbejdsprocessen, værktøjerne, materialerne og arbejdstiden ændrer sig ikke på grund af trætypen. Noget hårdttræ kan have brug for særlig pleje efter slibning, men den samlede proces er den samme. Omkostningerne til lakering af trægulve spænder fra 20 til 60 kr. pr. kvadratmeter.

Hvorfor afslibe hårdttræsgulve

Afslibning af trægulve vil fjerne ridser og mærker fra de øverste lag i gulvet. Hvis der er vand eller UV-skader på gulvet, vil en fuld afslibning og lakering genoprette gulvets glansen. Her er nogle grunde til, hvorfor du bør overveje afslibning og lakering af dine trægulve:

 • Buler eller ridser er synlige: Hvis gulvet er ridset op i flere områder og har set bedre dage, er det tid til en afslibning. Slibning af gulvet til en glat finish, er den bedste måde at få dit hårdttræsgulv til at ligne et nyt gulv. Dybere ridser kan kræve lidt ekstra reparation, og en professionel vil være i stand til at udrede disse.
 • Brædder bliver grå eller sorte: Selv regelmæssig rengøring kan forårsage vandskader. Vandskadede trægulve bliver grå eller sorte, hvis de er nok gennemblødte. Mørkere træ indikerer større skader. Lakering af gulvet før skaden bliver for omfattende, vil sikre gulvets strukturelle integritet. Husk, at hvis skaden er udbredt kan det være nødvendigt at udskifte nogle brædder.
 • Farverne falmer: UV-stråler fra solens lys kan sætte sine spor på gulvet. Trægulve kan falme og blive misfarvet af sollys. Hvis du bemærker, at dit gulv ser kedeligt og falmet ud, vil en lakering hjælpe med at genoprette træets naturlige farve. Lakering giver dig også mulighed for at ændre farven, hvis du ikke er tilfreds med træets naturlige nuance.

Afslibning eller udskiftning af trægulve

Afslibning af trægulve er mere billigt end at udskifte dem. I gennemsnit koster det omkring 13.100 til 45.840 kr. at erstatte hårdttræsgulve. Det er et mere bæredygtigt og miljøvenligt valg at lakere og tage sig af de trægulve, du allerede har fremfor at udskifte dem. Hvis gulvet ikke kan lakeres, så er det nødvendigt at udskifte det. Udskiftning af gulvet kan være nødvendigt i disse tilfælde:

Der er vandskader eller strukturel integritet er blevet beskadiget

Ekstreme vandskader på grund af oversvømmelser eller sprængte rør vil skade den strukturelle integritet af hårdttræsgulvet og undergulvet nedenunder. Hvis gulvet er usikkert, vil reparationer og udskiftning være nødvendigt.

Brædderne er for tynde

Ældre trægulve er ofte blevet slebet og lakeret over mange omgange. Der er kun så mange gange et gulv kan lakeres, før brædderne er for tynde. Hvis dette er tilfældet, er udskiftning den eneste mulighed.

Nye gulve og underlag

Lakering er hovedsageligt til for kosmetiske grunde. Hvis du ønsker at erstatte billigere trægulve til noget med mere holdbarhed og bedre videresalgsværdi, er udskiftning vejen at gå. Udskiftning af gulvene giver også mulighed for at tilføje et ny undergulv eller rette knirkende gulvbrædder.

Gør-det-selv mod professionel afslibning

Det kan være fristende at ordne sine gulve selv, for at spare på omkostningerne men det er mere kompliceret end det ser ud til. Afslibning og lakering af trægulve er et tidskrævende og dyrt projekt. I gennemsnit må du forvente at betale fra 3.280 til 6.550 kr. til afslibning af trægulve på egen hånd.

Omkostningerne ved at leje en gulvafslibningsmaskine koster mellem 330 og 530 kr. pr. dag eller 660 til 1.310 kr. for weekend leje. Du skal bruge mere end bare en trommesliber for at fuldføre projektet.

Priserne på andre materialer såsom sandpapir, bæltesliber, topcoat, børster, ruller, sikkerhedsudstyr, rengøringsmidler og meget mere vil hurtigt tilføje mange omkostninger til den samlede pris.

Husk, at fejl ved slibning og efterbehandling kan være dyrt. Skal gulvene erstattes ved fejl, så kan det koste to til tre gange prisen for hvad en professionel lakering og afslibning koster.

Sådan sparer du penge på omkostningerne for lakering af trægulve

Omkostningerne til lakering af trægulve kan være dyre. En måde at spare penge på omkostningerne ved gulvlakering er at finde den billigste entreprenør, men der er andre måder at spare penge uden at gå på kompromis med kvalitet:

 • Gør forberedelsesarbejdet selv: Ryd alle møbler og personlige genstande ud af rummet for at spare på lønomkostningerne. Hvis trægulve er under tæpper, fjern da tæppet på egen hånd. Disse opgaver kræver ikke meget teknik men det koster tid og kræfter fra din side.
 • Få flere tilbud: At vælge den billigste entreprenør kan spare nogle penge, men de fleste gange får du, hvad du betaler for. Læs anmeldelser og stil spørgsmål for at få den pris der passer til dig og dit hjem.
 • Pas på rengøringen: Mange entreprenører vil opkræve ekstra for oprydning efter lakeringsopgaven. Hvis du ikke har noget imod rengøring, afstøvning, støvsugning og oprydning når projektet er afsluttet, er dette en god måde at spare penge.

Relevante spørgsmål at stille

At stille en professionel de rigtige spørgsmål om gulvlakering kan hjælpe med at minimere fejlkommunikation, spare penge og give dig de ønskede resultater. Her er nogle eksempler på spørgsmål, du kan stille omkring omkostningerne ved lakering af trægulve:

 • Kan du angive en liste over referencer?
 • Hvor længe har du været i branchen?
 • Omfatter tilbuddet udgifter til flytning af møbler og rengøring?
 • Hvor lang tid vil lakeringen tage?
 • Tilbyder du en garanti?
 • Er du forsikret?
 • Hvad er betingelserne for betalingsplanen?
 • Hvordan vil du beskytte mit hjem mod alt støvet?
 • Hvor hurtigt kan jeg gå på gulvet, når det er lakeret?
 • Hvilken slags farve og belægning er bedst til mit gulv?
 • Hvordan håndterer du skader, der sker under jobbet?

For at få hjælp til din opgave med gulvlakering og afslibning, så kan du benytte Handyhand portalen til at finde en lokal ekspert som kan hjælpe dig med arbejdet.

Sådan sliber du gulvet pænt

Spørgsmål og svar

 • Det tager cirka 5 timer pr. 100 kvadratmeter gulvbelægning. Gulvtilstanden og forviklingen af layoutet påvirker også, hvor meget tid det vil tage.

 • Omkostningerne til lakering af 1.000 kvadratmeter hårdttræsgulve koster i gennemsnit mellem 19.650 til 52.390 kr.

 • I gennemsnit koster det 50 procent mindre at lakere end erstatte et trægulv. Har dit gulv omfattende skader, så vil det ikke hjælpe at lakere gulvet.

 • Trægulve begynder at vise deres alder omkring 10 år efter installationen. Det anbefales at lakere gulve hvert 7 til 10 år, afhængigt af omfanget af skader. Trægulve kan slibes og lakeres mellem 4 og 10 gange, afhængigt af tykkelsen af træet.

 • Når projektet begynder, skal du være forberedt på en masse støv. Mange entreprenører tilbyder støvfri lakering med en maskine, der støvsuger støvet under slibningen. Det vil tage sig af det meste af støvet, men ingen slibningsproces er helt støvfri.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Slibning af gulv