Hvad koster en møbelsnedker?

Få et overblik over priserne på møbelsnedkerarbejde med denne guide
+150.000 kunder

Find en Specialbyggede møbler

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en møbelsnedker?

En møbelsnedker, koster typisk mellem 230 DKK for en simpel reparation og op til flere tusinde kroner for specialtilpassede og specialdesignede møbler. Prisen for møbelsnedkerens arbejde afhænger af projektets kompleksitet og omfang. Reparationer kan koste fra 230 DKK, mens specialdesignede møbler kan være flere tusinde kroner. Indhent flere tilbud for at få en idé om omkostningerne. Kvalitet og ekspertise har en pris, men kan give en afgørende forandring til dit hjem.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Der er stor variation i de færdigheder, der kan være nødvendige i udførelsen af forskellige opgaver indenfor møbelsnedkeri og reparation. Snedkeri kan involvere specialiseret og detaljeret håndværk, men der kan dog også være tale om simplere hverdagsopgaver, heraf små boringer og sammenføjninger.

Hvorvidt du har brug for en møbelsnedker eller ej, afhænger altså af den påkrævede arbejdskraft, såvel som dine forventninger til det færdige produkt. Hvis du har brug for noget, der gerne skulle ligne at det er blevet udført af en professionel, kan det være en god idé at hyre en ekspert.

Hvad laver en møbelsnedker?

møbelsnedker reparere antik stol

Snedkere producerer og opsætter typisk træmøbler – ofte skabe. Arbejdsopgaverne kan altså involvere det at forme, skære og designe træet til møblerne. Eller det kan dreje sig om at samle dele, der på forhånd er skåret eksternt.

Selvom en møbelsnedker arbejder med forhåndsskårne dele, vil de dog ofte være nødsaget til at tilpasse disse dele til senere installationsprocesser. Det kommer derfor ikke som en overraskelse at møbelsnedkere ofte tilkaldes under design, skabelse og installation af husholdningskøkkener og erhvervskøkkener.

Selvom møbelsnedkere i høj grad beskæftiger sig med træ, er de tit smadderdygtige til at arbejde med andre materialer – såsom glas, sten, vinyl eller metal.

Møbelsnedkere kan også være højt specialiserede,  eksempelvis indenfor antik møbelfremstilling og restauration, eller som stole- og sofamagere.

Hvordan adskiller en møbelsnedker sig fra en tømrer? 

Begge brancher omhandler træ. Begge kræver erfaring med skæring, formning, klargøring og efterbehandling af byggematerialer. Møbelsnedkere har dog som regel et andet hoved fokus end tømrere, samt en helt anden uddannelse.

Snedkerarbejde sker som regel indendørs og fokuserer på indvendige opsætninger i bygninger - såsom skabe, borde, køkkenskabe og skriveborde. Tømrere arbejder derimod ofte udendørs og opfører større boligkonstruktioner. For møbelsnedkere er detaljerne altafgørende. Dygtige møbelsnedkere kan bruge næsten lige så meget tid på at finpudse og forfine indviklede skæringsdetaljer på en stol, som en tømrer kan bruge på at bygge en hel træterrasse.

Mange tømrere er ofte også dygtige møbelsnedkere, og omvendt. Men forskellen mellem de to er altså den forudgående træning, samt deres respektive vægtning/fokus.

Almindelige møbelsnedker- og reparationsopgaver

Selvom listen over de opgaver, en møbelsnedker kan fuldføre, er uendeligt lang, så forekommer nogle opgaver hyppigere end andre. Nogle af de mest almindelige opgaver inkluderer:

 • Forberedelse og montering af præfabrikerede møbler og tilbehør (f.eks. færdiglavede køkkener)
 • Design af køkkener, reoler og andre boligindretninger
 • Bygge møbler på bestilling
 • Design og konstruktion af specialmøbler
 • Reparation af træmøbler, antikviteter, og andre møbler med affektionsværdi
 • Reparation af låse, hængsler og døre inde i boliger
 • Lakering, farvning eller laminering af møbler
 • Udarbejdelse af prisoverslag for kunder
 • Valg og montering af tilbehør til møbler, såsom håndtag eller hængsler

Spørgsmål til din møbelsnedker

Der er en række spørgsmål, du kunne overveje at stille din møbelsnedker eller reparatør, før eller efter du hyrer dem.

Det kunne være spørgsmål som:

 • Kan de vise dig eksempler på deres tidligere arbejde?
 • Har de et speciale?
 • Hvordan foreslår de at betalingen skal forløbe? Hvis arbejdet skulle vise sig at være mere kompliceret end først antaget, hvem skal så afholde omkostningerne for dette?
 • Hvilke materialer kan de bedst lide at arbejde med? Hvilke materialer foreslår de at der anvendes i forbindelse med din opgave?
 • Har de brug at samarbejde med andre for at løse opgaven?
 • Hvor lang tid forventer de, at opgaven tager?
 • Vil de give dig deres designtegninger? (Du kunne få brug for en “second opinion” på dem).
 • Er installationsomkostningerne inkluderet i det samlede tilbud?
 • I tilfælde af, at skabene eller andet tilbehør er produceret andetsteds, hvor er de produceret, og hvem er leverandøren?

Hvad koster et snedkerskab og andre snedkermøbler? 

Den pris du skal betale for de opgaver, som en møbelsnedker beskæftiger sig med, kan rangere fra 230 DKK for et simpelt reparationsjob, og op til flere tusinde kroner for specialtilpassede og specialdesignede møbler. For at hjælpe dig med at få styr på, hvad der er hvad, kan du finde nogle af gennemsnitspriserne for diverse snedkeropgaver nedenfor:

SnedkerservicePris (DKK)
Snedkeri460-1.840 kr.
Snedkermøbler til badeværelset690-2.760 kr.
Skabsdesign/snedker skab2.300-9.200 kr.
Specialfremstillede tv-møbler2.530-5.980 kr.
Snedkermøbler til køkkenet460-2.300 kr.
Specialdesignede hylder og reoler460-1.840 kr.

Sådan estimeres priserne for møbelfremstilling og reparation

Den bedste måde at estimere omkostningerne for skabsfremstilling og reparation er at indhente en række tilbud for den opgave, du skal have udført.

Når det er sagt, er det muligt at lave et mere usikkert estimat over mulige priser for en ny skabsinstallation baseret på standarderne indenfor feltet. Små køkkenskabe koster typisk omkring 690-920 kr., plus omkostningerne for montering. Høje køkkenskabe kan koste omkring 3.680 kr. pr. stk.

Reparationsopgaver estimeres typisk på timebasis. Du bør regne med mindst 230-460 kr. i timen for skabsreparationer og potentielt mere for møbler med megen affektionsværdi.

Hvad er processen for at få lavet nye skabe?

Udarbejdelsen af nye skabe begynder hos dig. Du undersøger, hvilken skabstype du er på udkig efter, tjekker stile og designinspiration online og andre steder og samler billeder du kan vise til møbelsnedkeren senere. Gennemgå de tilbud du får, og udvælg de snedkere, som du gerne vil have indledende møder med.

Helt afhængigt af omfanget af ​​din opgave kan det blive nødvendigt at du eller en møbelsnedker udvikler design og skitser af den type skab, som du kunne tænke dig. Der skal muligvis også tages mål på det område, hvor møblerne skal monteres. Snedkeren kan også udarbejde todimensionelle og tredimensionelle tegninger eller præsentationer af det foreslåede. 

På et tidspunkt kan møbelsnedkeren også have brug for at lave et mere formelt forslag over hvad de kan præsentere til dig. Dette forslag kan dække ting som finish, tilbehør, farvetilpasning til din nuværende indretning, og hvad der vil være involveret i fremstillings- og installationsprocessen af skabe. 

Spørgsmål og svar

 • Møbelsnedkere opkræver normalt en samlet fast pris for jobbet i stedet for pr. time. Dette skyldes, at deres omkostningsbehov er baseret på bygge teknikker og niveauet af tilpasning og detaljer, der kræves, samt de materialer, du vælger. I gennemsnit kan dette blive mellem 190-560 DKK i timen.

 • Som navnet antyder, er en møbeldesigner ikke nødvendigvis en person, der fremstiller de ting, du ønsker, men en, der designer dem. En dygtig møbeldesigner er normalt dygtig til at arbejde med software, der kan lave tredimensionelle præsentationer af foreslåede skabe og andre møbler. Dog skal de siges, at mange møbelsnedkere også har erfaring med møbeldesign, og mange møbeldesignere vil også have erfaring med at fremstille og montere produkterne.

 • Ved et typisk første møde med en møbelsnedker bør du diskutere ting som design, materialer, finish, produkter og tilbehør, budget og tidsramme. Jo mere klar din idé om, hvordan du gerne vil have dine skabe er, jo mere produktivt bliver jeres møde. Det er dog også helt på sin plads at spørge møbelsnedkeren til råds om skabsstil og funktionalitet.

 • Normalt er montering en del af møbelfremstillingsprocessen, men dette kan variere afhængigt af projektet. Sørg for at få bekræftet dette med din fagmand, før du aftaler en pris.

 • Alt efter hvilken type skabe du har brug for, og hvor specialtilpassede de skal være, kan det tage 2-4 uger, før dine nye skabe bliver lavet og monteret. Alternativt, hvis du kun søger hjælp til en reparationsopgave, kan jobbet tage så lidt som en time eller to. Den tid, der kræves, vil også variere afhængigt af den standard, som du kræver, at arbejdet skal udføres i.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Specialbyggede møbler