Hvad koster en skorstensfejning

Her er en guide til priser på skorstensfejning, så du kan få en idé om, hvad du kan forvente at betale
+150.000 kunder

Find en Skorstensfejer

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en skorstensfejning

En skorstensfejning koster typisk mellem 520 og 1950 kr., med en gennemsnitspris på cirka 1110 kr. Prisen for skorstensfejning afhænger af husets type, placering, skorstenens tilstand og eventuelle reparationer. Regelmæssig rengøring kan reducere omkostningerne. Handyhand-platformen tilbyder nem adgang til professionelle skorstensfejere.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Har dit hjem en skorsten, så ved du sikkert, hvor nødvendigt det er med en skorstensfejer. Det er ikke kun i forbindelse med at holde ens hjem renligt. Det er vigtigt at have en fri skorsten hvis man benytter sin brændeovn eller fyr ofte. Ellers kan det føre til os og røg indendørs, som er meget sundhedsskadeligt. Det er derfor også lovpligtigt at få fejet sin skorsten mindst en gang årligt i Danmark. 

Prisen for en skorstensfejer ligger som udgangspunkt mellem 520 og 1.950 kr., med en gennemsnitspris på cirka 1.110 kr. Priserne vil blandt andet afhænge af din hustype, geografiske placering og den enkelte skorstensfejer.

Oversigt over priser for skorstensfejning i Danmark

At have en skorsten, der fungerer godt, er vitalt for dit hjem, især hvis du ofte bruger en brændeovn eller fyr. For at sikre, at din skorsten er fri for blokader, der kan føre til sundhedsskadelig røg, er det nødvendigt at få fejet skorstenen mindst en gang om året, som det er påkrævet ved lov i Danmark. Herunder har vi udarbejdet en tabel, der giver en ide om, hvad det kan koste at få fejet din skorsten, baseret på gennemsnitspriserne.

TjenesteGennemsnitspris (DKK)
Skorstensfejning (basis)520 - 1950 kr.
Skorstensfejning med reparationerVarierer
Lettere overfladerengøringUnder 520 kr.
Dyb og grundig rengøringOver 520 kr.

Bemærk: priserne kan variere afhængigt af en række faktorer, herunder din hustype, geografiske placering, skorstenens renlighed og stand, og eventuelle nødvendige reparationer. Det er også vigtigt at bemærke, at en dybere rengøring vil koste mere end en lettere overfladerengøring. Husk at vedligeholdelse og regelmæssig rengøring af din skorsten kan hjælpe med at holde omkostningerne nede på længere sigt.

Faktorer der påvirker prisen for en skorstensfejer

skorstensfejer med mobiltelefon i hånden

Udover de ovennævnte faktorer, så er der også visse andre aspekter som har indflydelse på skorstensfejerens pris. Typisk vil dette være følgende ting:

Skorstenens renlighed og stand

Er din skorsten i en medtaget stand, med masser af urenheder og besværlige blokader, så vil det påvirke prisen. De fleste skorstensfejere vil lave en inspektion af din skorsten og forhøre sig om, hvor ofte du får den rengjort og bruger den. Er opgaven mere kompliceret, så vil det tage længere tid og kræve mere arbejde af skorstensfejeren og derfor også resultere i en højere pris. Sørger du derfor for mere regelmæssig rengøring af din skorsten, så kan det ofte spare dig flere penge i det lange løb.

Eventuelle reparationer

Hvis skorstenen er beskadiget, så vil en skorstensfejer ofte også skulle reparere disse skader, før vedkommende på sikker vis kan rengøre skorstenen. Derfor vil omkostninger i forbindelse med reparationer også skulle medregnes i prisen for at få en skorstensfejer ud. Skal der laves specielle installationer i samme omgang, så vil dette også påvirke prisen.

Typen af rengøring

De fleste skorstensfejere vil tilbyde et udvalg af services som er specifikt tilrettet forskellige slags skorstene, fyr, brændeovne og andet. Mange kan tilbyde lettere overfladerengøringer, som i nogle tilfælde kan være billigere end de estimeret 520 kr., som er den gennemsnitlige mindstepris. Ønsker du derimod en mere dyb og grundig rengøring, så vil det koste mere. Overfladiske rengøringer kan være optimale, hvis din skorsten holdes ren og bliver fejet regelmæssigt.

Få hjælp til skorstensfejning

Skal du have en professionel ud til at klare din skorsten, så kan du benytte Handyhand til at lægge en opgave op omkring skorstensfejning. Du vil herefter kunne modtage helt uforpligtende tilbud fra eksperter i skorstensfejning. Så kan du vælge præcis den fagperson og pris som passer dig bedst.

Sådan giver du din skorsten et helbredstjek

Spørgsmål og svar

  • Har man en skorsten i sit hjem, så er det lovpligtigt at få denne rengjort mindst en gang årligt. Udover dette, så er der mange andre fordele ved at benytte en skorstensfejer. En ren skorsten reducerer risikoen for brande og spreder ikke sundhedsskadelig røg og os direkte ud i rummet, når man har tændt op i et fyr eller en brændeovn. En skorstensfejer giver også bedre luftstrømning til ildstedet som kan reducere mængden af brænde og energi, som det tager at holde gang i ilden. Til sidst er en rengjort skorsten heller ikke særlig tilbøjelig til at gå i stykker. Du sparer dermed også på vedligeholdelse.

  • Det anbefales ikke at gøre. Udover omkostninger ved at skaffe det rette udstyr til opgaven, så er der også en stor risiko for personskader, hvis du ikke er professionel. Skorstensfejere bruger meget sikkerhedsudstyr af høj kvalitet, når de arbejder. Prøver du at gøre det selv, så kan du både risikere at falde fra store højder eller indånde forskellige toksiner og giftstoffer.

  • Har man styr på, hvad man laver, så tager en skorstensfejning ofte ikke mere end en times tid. Tiden afhænger af skorstenens stand, størrelse og typen af rengøring.

  • Er det mere end et år side, så er du forpligtet til at får foretaget en skorstensfejning. Brænder din brændeovn eller ildsted ikke med særlig meget kraft, så kan det tyde på problemer med luftgennemstrømningen i skorstenen, hvilket også burde give anledning til en skorstensfejning. Kommer der unaturlige lyde eller lugte fra skorstenen, så er det sandsynligvis også tid til en skorstensfejning.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Skorstensfejer