Hvad koster en tømrer?

Få et overblik over priserne på tømrerarbejde med denne guide
+150.000 kunder

Find en Tømrer

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en tømrer?

En tømrer koster typisk mellem 270 og 11.000 DKK, afhængig af den specifikke tjeneste. Omkostningerne ved tømrerarbejde varierer afhængigt af opgavens kompleksitet, tømrerens kvalifikationer og erfaring samt de nødvendige materialer. Mindre reparationer kan koste fra 270 DKK, mens større projekter kan løbe op til 11.000 DKK. Det er vigtigt at få et detaljeret overslag før arbejdet påbegyndes.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Nedenfor ses nogle eksempler på tømrerpriser fra Handyhand:

Tømrer servicesPris (DKK)
Udbygning af interiør til badeværelset700 – 2.200 kr.
Kabinet design6800 – 11.000 kr.
Slibning af terrasse900 – 3.200 kr.
Reparation af træværk270 – 770 kr.
Anlæg af terrasse680 – 2.250 kr.
Specialbygget tv-møbel2500 – 5.100 kr.
Lakering520 - 2.250 kr.
Installation af kabinet450 – 1.500 kr.
Skabssamling400 – 2.050 kr.
Specialbyggede hylder450 - 1.500 kr.
Efterbehandling550 – 1.500 kr.
Udbygning af Køkkenskab520 - 2.250 kr.

Hvornår skal jeg ansætte en tømrer?

Der findes mange forskellige situationer, hvor du kan få brug for en tømrer. Dette er eksempelvis i situationer, hvor du skal arbejde med træ. Her er det vigtigt at vide, hvordan man arbejder med samt behandler de forskellige træsorter. Et arbejde som er udført korrekt, vil som regel holde i længere tid, hvilket betyder, at der er penge at spare i det lange løb.

En anden grund til at ansætte en tømrer er, hvis opgaven som skal udføres er kompliceret og derfor kræver brug af specialudstyr. Hvis der eksempelvis er behov for en cirkelsav eller en båndsav, kan det være en fordel at få hjælp fra en professionel og mere erfaren tømrer, som muligvis har adgang til bedre udstyr, hvilket vil resultere i et bedre slutresultat.

Du kan med fordel overveje at ansætte en tømrer, hvis din tid er bedre brugt på andre aktiviteter. Desuden kan du også ansætte en tømrer, selvom du også selv vil arbejde på opgaven. Det hjælper altid at have et par ekstra hænder og en god sparringspartner. Hvis du vil benytte en lokal, billig og dygtig tømrer, kan du altid oprette din tømreropgave her.

Almindelige opgaver for en tømrer

Snedker

Nedenfor ses eksempler på nogle almindelige tømreropgaver:

 • Bygning af gårdhave eller træplanker
 • Bygning af en pergola i baghaven
 • Bygning eller reparation af møbler
 • Installation af trædøre
 • Installation eller reparation af skabe
 • Tilbygninger i hjemmet
 • Reparation eller udskiftning af træbeslag
 • Installation, skæring, lægning og reparation af trægulve
 • Bygning af træstole og bænke
 • Rådgivning om byggeplaner
 • Tagreparationer og opsætning af trælofter
 • Konstruktion af præfabrikerede enheder

Tømrerkvalifikationer

Et erhvervsuddannelsesbevis eller svendebrev tager normalt mellem tre til fire år at erhverve. Derudover tilbyder fagskoler også kurser i snedkerarbejde, møblering og møbelfremstilling.

Spørgsmål til en tømrer

Hvis du har ansat en tømrer eller overvejer at ansætte en tømrer, kan det være en god idé, at stille et par spørgsmål omkring hvilken slags arbejde de udfører. Nogle mulige spørgsmål, som du med fordel vil kunne stille, er følgende:

 • Har vedkommende en specialitet? Hvilket slags tømrerarbejde udfører vedkommende oftest?
 • Hvad er vedkommendes kvalifikationer?
 • Prissætter vedkommende pr. time eller ud fra opgaven?
 • Hvad er omkostningerne for byggematerialer? Eller skal du købe materialerne selv?
 • Hvad var vedkommendes seneste opgave?
 • Har vedkommende mulighed for at arbejde for dig, indtil din opgave er udført?
 • Kan vedkommende vise eksempler på andet arbejde, som personen har udført?

Hvordan opkræver tømrere betaling?

Dette kan variere. Hvis det er en lille opgave, er der en god chance for, at en tømrer vil give dig en samlet pris for hele opgaven.

På den anden side, hvis du skal have lavet et stort stykke arbejde - som for eksempel at sætte rammen op til et anneks - kan en tømrer opkræve sin løn af dig efter en timepris, eller en daglig pris. Du bør også overveje, om du skal have flere tømrere på opgaven. I nogle tilfælde, især når der er tale om større opgaver, kan det være mere omkostningseffektivt at ansætte flere mennesker til at udføre opgaven.

Omkostninger til materialer

De materialer, som du har brug for til dine tømreropgaver, kan øge den samlede pris for opgaven betydeligt. Hvis det ønskes, kan din tømrer hjælpe dig med rådgivning i forhold til valg af materialer, da prisforskellen er stor. I sidste ende er valget selvfølgelig dit. Hvis du allerede ved hvilke materialer du ønsker, kan du sagtens selv stå for denne del af processen.

Sådan reduceres omkostningerne til tømrerarbejde

Hvis du er bekymret for omkostningerne i forbindelse med din tømreropgave, men stadig vil ansætte en fagmand til at udføre arbejdet for dig, så er der et par måder, hvorpå du muligvis kan mindske regningen.

For det første, kan du prøve at starte på opgaven selv og derefter ansætte en tømrer til at afslutte den. Fordelen ved denne tilgang er, at du måske er i stand til at gøre meget af det mere tidskrævende arbejde selv, mens du efterlader de vigtige og svære opgaver til en professionel. Ulempen er, at du måske begår fejl, som i sidste ende skaber mere arbejde for den person, som du betaler for at udføre en del af arbejdet.

En anden mulighed er, at arbejde på opgaven sammen med den tømrer, som du har ansat. På denne måde kan du tage imod råd fra en professionel, men stadig sikre, at opgaven bliver løst hurtigere, end den ellers kunne have været.

Du kan også forsøge at skaffe byggematerialerne selv. Dette kan du gøre enten før eller efter, at du har hyret din tømrer.

Ting du kan være på udkig efter i en tømrer

En god ting at kigge efter hos en tømrer er, om personen regelmæssigt udfører den slags arbejde, som du netop har brug for hjælp til. Hvis en tømrer er en grov-tømrer, hvilket betyder at personen typisk sammensætter trærammer i byggeprojekter, så er vedkommende muligvis ikke den rette person til, at reparere dit træskab.

Derudover er anbefalinger noget, som du med fordel kan kigge efter, når du skal ud og finde den rette tømrer. Hvis du kender nogen, som kan anbefale dig en tømrer, kan det være med til give dig ro i sindet.

Spørgsmål og svar

 • Tømrer priser ligger som regel mellem 220 DKK til 400 DKK i timen. Omkostningerne varierer afhængigt af din placering, opgaven og de krævede materialer.

 • Tømrere er mere tilbøjelige til, at afregne de samlede omkostninger ved et projekt. De tager højde for den forventede tid det vil tage at udføre opgaven, omkostningerne til materialer og hvor lang tid det tager dem at rejse til og fra opgaven.

 • For en relativ simpel opgave, som eksempelvis samling af forudskårne træskabe, kan du forvente at betale omkring 1200 DKK. Så snart du begynder at tilføje design og lignende til opgaven, kan prisen stige til 4500 DKK. Hvis du skal have bygget et specialbygget køleskabs skab, vil prisen sandsynligvis ligge på omkring 9-10.000 DKK.

 • Typisk ja. Hvis du har brug for at få udført en opgave hurtigst muligt, bør du forvente en højere pris. Nogle tømrere tilføjer et gebyr til deres basissatser for nødopkald og hasteopgaver. Hvis du eksempelvis skulle betale 1.350 DKK for at få repareret en trædør, kan beløbet muligvis blive fordoblet, hvis du har brug for at få det gjort samme dag. Mange tømrere er booket flere uger eller måneder i forvejen.

Skrevet af