Hvad koster en blikkenslager?

Få et overblik over priserne på blikkenslagerarbejde med denne guide
+150.000 kunder

Find en Blikkenslager

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en blikkenslager?

En blikkenslager koster typisk mellem 225 og 1.130 DKK. Prisen for blikkenslagerarbejde varierer meget afhængigt af tjenesten og opgavens art. For eksempel koster afløbsrensning typisk mellem 450-760 DKK, mens reparation af et utæt brusebad koster mellem 270-540 DKK. Andre faktorer som akut arbejde og fast pris eller timebaseret afregning påvirker også prisen.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Måske du allerede har prøvet at stå i en situation, hvor du akut har haft brug for hjælp til, at få fikset en vandskade. I tilfælde heraf, skal du have fat i en blikkenslager, som hurtigst muligt kan løse dit problem. Selvom situationen er akut, er det altid en god idé, at få hjælp af en person med de rette kompetencer. På denne måde sikrer du dig, at arbejdet udføres professionelt, samtidig med, at du undgår lappeløsninger. Med hvad koster en blikkenslager egentlig? Dette, og meget mere, kan du finde svaret på her.

Hvornår skal jeg hyre en blikkenslager?

Du kan overveje at hyre en blikkenslager, hvis du står over for et problem i forbindelse med varme, vand eller sanitet. Hvad enten det er i hjemmet eller på kontoret. Ved at ansætte en professionel til opgaven, behøver du ikke bekymre dig om noget. Nedenfor ses eksempler på situationer, hvor folk ofte vælger at hyre en blikkenslager: 

 • Når vandhaner ikke vil holde op med at dryppe
 • Når vandtrykket er lavt
 • Når afløbet ser ud til at være tilstoppet
 • Når vandvarmere er i stykker eller ikke fungerer som de skal

Hvilke opgaver udfører en blikkenslager?

Blikkenslager fikser vandhane

Dygtige og licenserede blikkenslagere er i stand til at udføre en bred vifte af opgaver. Nogle af de opgaver, som de ofte udfører, er i forbindelse med:

 • Sprængte vandledninger
 • Tilstoppede rør eller afløb
 • Genforbindelse af rør
 • Reparation af toiletter
 • Udskiftning af toiletter
 • Udskiftning af håndvask i køkken, bryggers eller badeværelse
 • Reparation eller udskiftning af utætte vandhaner
 • Fastgørelse eller udskiftning af varmtvandsbeholdere
 • Installation af rør og vandsystemer i nybyggerier eller i ejendomme der renoveres

Spørgsmål du kan stille din blikkenslager

Når du skal have hjælp af en blikkenslager til en bestemt opgave, er der nogle spørgsmål, som du med fordel kan stille vedkommende:

 • Har du tidligere udført lignende opgaver?
 • Har du forsikring?
 • Rydder du op efter dig, når opgaven er udført?
 • Hvad er dine uddannelseskvalifikationer?
 • Dækker dit tilbud alle de omkostninger, som er forbundet med opgaven?
 • Vil du udføre opgaven alene eller sammen med andre?
 • Kan du vise mig eksempler på andre opgaver, som du har udført?

Hvordan afregner blikkenslagere normalt?

Det er forskelligt hvilken afregningsmetode blikkenslagere benytter sig af. Den vigtigste forskel er, om de opkræver betaling pr. time eller om de opkræver en fast pris for den samlede opgave. Som oftest afregner de pr. time, hvilket betyder, at hvis de opkræver 450 DKK for en time og arbejder i fire timer, så vil de fakturere dig for 1800 DKK. Hvis de i stedet har en fast pris, som eksempelvis ligger på 1800 DKK, så vil du komme til at betale 1800 DKK, uanset hvor lang tid opgaven tager.

Hvornår er en akut blikkenslager tilgængelig?

Blikkenslagere som arbejder med akutte arbejdsopgaver, er tilgængelige 24/7, hvilket naturligvis også afspejler sig i prisen. Uanset hvornår på døgnet du har brug for hjælp, er de som udgangspunkt villige til, at påtage sig opgaven. 

Er prisen for akutarbejde forskellig fra almindelige VVS-priser?

Der vil som regel være en form for ekstrabetaling, hvis du tilkalder en blikkenslager efter normal arbejdstid. De fleste blikkenslagere gør det på den måde, at de tilføjer et servicegebyr oven i deres normale takster.

Du kan altid spørge den pågældende blikkenslager, hvad vedkommendes servicegebyr ligger på, inden du hyrer personen til at udføre opgaven.

Gennemsnitlige priser baseret på forskellige tjenester

Omkostningerne for din opgave afhænger af det specifikke arbejde, som du har brug for at få udført. Dog findes der nogle gennemsnitlige takster for de forskellige tjenester, som er anført nedenfor:

VVS-servicesPris (DKK)
Afløbsrensning450-760 kr.
Afløbssystemer450-1.130 kr.
Gas VVS430-900 kr.
Installation af varmtvandssystem335-880 kr.
Blokering af toilet400-820 kr.
Installation af brusehoved225-530 kr.
Reparation af utæt brusebad270-540 kr.
Reparation af PVC-rør370-1.000 kr.

Spørgsmål og svar

 • Typisk opkræver en blikkenslager omkring 360 – 450 DKK i timen. Der er dog en række forskellige faktorer, som kan påvirke prisen, herunder blikkenslagerens erfaring, din lokation, hvilken type opgave der er tale om og blikkenslagerens generelle travlhed.

 • Som oftest ja. Hvis du tilkalder en blikkenslager med kort varsel eller på skæve tidspunkter, kan du forvente at betale ekstra. Blikkenslagere vil typisk tilføje et servicegebyr til deres normale priser. Det er ikke ualmindeligt, at akut priser overstiger det dobbelte af de normale omkostninger i forbindelse med VVS-tjenester.

 • Hvis du ønsker at få udført et større arbejde i dit hjem, kan du forvente en pris på 10.000 DKK, og i mange tilfælde mere, til VVS-arbejdet. Prisen for VVS arbejde i et badeværelse kan eksempelvis nemt ligge på omkring 9.000 til 14.000 DKK. Afhængigt af din køkkenopsætning, kan det være op til et tilsvarende beløb for køkkenet.

 • Alle opgaver er forskellige. Som et grovt estimat kan du forvente at betale omkring 450 DKK for installation af en ny vandhane. Du betaler måske omkring 900 DKK for enkelte reparationer af ødelagte rørledninger. Prisen kan dog stige, hvis rørskaderne er omfattende, eller hvis vandet har forårsaget skade et andet sted i ejendommen. Hvis du skal have fikset et tilstoppet afløb, kan du forvente at betale mellem 370 DKK og 800 DKK.

 • Dette bør du aftale indbyrdes med din blikkenslager. De fleste blikkenslagere inkluderer rengøring i deres tjenester, men det er ikke en selvfølge.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Blikkenslager