Hvad koster det at få installeret en tyverialarm?

Få et overblik over priserne på installation af tyverialarmer med denne guide
+150.000 kunder

Find en Handyman

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at få installeret en tyverialarm?

At få installeret en tyverialarm, koster typisk mellem 1.310 og 7.180 kr. afhængigt af antallet af sensorer og det valgte alarmsystem. Prisen for at få installeret en tyverialarm kan påvirkes af forskellige faktorer, som typen af alarm, ekstra funktioner og antallet af sensorer. Strømforsyningen spiller også en rolle, hvor kablede alarmer kan være billigere at vedligeholde, men dyrere at installere, mens trådløse alarmer har lavere startomkostninger, men kan være dyrere at vedligeholde.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Der er risiko for at få besøg af indbrudstyve, der bryder ind i dit hjem og stjæler dine værdigenstande. At blive udsat for et indbrud kan forårsage frygt og angst, som påvirker din mentale sundhed i det lange løb.

Det er en god idé at installere en tyverialarm, da det kan virke afskrækkende for indbrudstyve både om natten, og når du ikke er hjemme. Så giv dig selv ro i sindet og få installeret et alarmsystem.

Et alarmsystem koster typisk omkring 4.480 kr., men prisen kan variere fra 1.310 til 7.180 kr. afhængigt af, hvor mange sensorer du har brug for. Prisen for udstyret ligger fra 1.310 til 3.950 kr. og afhænger af, hvilket system du vælger. Det kan være et klokkesystem, eller et smartsystem, der bl.a. advarer dig via opkald og/eller sms. Overvåget systemer koster 170 til 330 kr. for hver måned.

Faktorer, der påvirker prisen for at få en tyverialarm installeret

indbrudstyv holder koben mod vindue

Der findes mange forskellige typer af alarmer, du kan købe. Der er overordnet set fem forskellige typer af tyverialarmer: klokkealarmer, tyverialarmer der overvåges, smarttyverialarmer, kabelforbundne tyverialarmer, og trådløse tyverialarmer.

Typer af tyverialarmer

De mest velkendte typer af tyverialarmer i Danmark er følgende:

 • Klokkealarm
 • Overvågede tyverialarmer
 • Smarttyverialarmer
 • Kabelforbundne tyverialarmer
 • Trådløse tyverialarmer

Klokkealarm

Klokkealarm er den mest normale alarm og den mest populære. Disse alarmer bruger sensorer til at registrere mulige indbrud og udløser derefter en meget høj lyd eller sirene som advarer nærliggende huse om ubudne gæster. Disse alarmer overvåges ikke, og de er afhængige af, at naboer eller andre reagerer og ringer efter politiet, så snart alarmen går. Så hvis du bor et sted der ikke er tæt beboet, er denne slags alarm ikke det bedste valg.

Overvågede tyverialarmer

Overvågede tyverialarmer fungerer som førnævnte alarm, men giver også besked til dig eller et familiemedlem, når alarmen udløses. Du kan også vælge at benytte en 24/7 tyverialarm med en tilknyttet overvågningstjeneste, som har en vagtcentral der også kan kontakte politiet hvis det er nødvendigt.

Smarttyverialarmer

Smarttyverialarmer er parret med smartphones. Systemet sender en advarsel via besked ved hjælp af en app på din telefon. Systemet kan også integreres med andre smarte enheder, såsom CCTV og lys sensorer. Hvis tyverialarmen udløses, tændes smartlyset for at afskrække den ubudne gæst. Du kan også selv tænde og slukke for alarmen fra din telefon.

Kabelforbundne tyverialarmer

Kabelforbundne tyverialarmer har ledninger der opretter forbindelse til sensorer. Det tager længere tid at installere og kræver ofte en installtør, da kablerne og ledningerne skal sættes korrekt op. Så her må du forvente at betale for installationen. Denne type af alarm er ofte billigere at vedligeholde, fordi du ikke skal bekymre dig om batteriernes levetid.

Trådløse tyverialarmer

Trådløse tyverialarmer bruger Wi-Fi eller radiofrekvens til at oprette forbindelse til sensorerne. Da dette system ikke har ledninger, er det lettere at installere. Ulempen er dog vedligeholdelsesomkostningerne, fordi du muligvis skal udskifte batteriet hvert år. Derudover skal du også kontrollere, at der ikke er noget der forstyrrer de trådløse enheder.

Antal sensorer

Tyverialarmer reagerer på uventede eller uønskede ændringer i de områder, hvor der er installeret sensorer. Den mest almindelige type sensor er PIR'er, eller passive infrarøde sensorer, som måler temperaturen i rummet. 

Hvis der er et stort udsving i temperaturen, kan det være kropsvarme fra en indbrudstyv, som efterfølgende vil udløse den tilkoblet alarm. Et basissystem leveres med to til tre sensorer, men har du brug for flere, kan du købe yderligere sensorer til omkring 270 kr. stykket.

Strømforsyning

Strømforsyningen påvirker også, hvor meget tyverialarmer koster:

StrømforsyningFordeleUlemper
Kablede alarmerLet at vedligeholde, billigere komponenter, kan ikke hackesKan være dyrt i installionspris og kan ikke flyttes rundt
Trådløse alarmerLavere startomkostninger, fantastisk til husejer, kræver ingen huller, let at flytte, og opgradereDyrt at vedligeholde i forhold til batteri udskift, signal forstyrrelser, kan blive hacket

Prisliste for tyverialarmer

Nedenfor er en estimeret pristabel for forskellige alarmsystemer:

SystemtypePris (DKK)
Fastkoblet system5.270 til 10.540 kr.
Trådløst system1.320 til 13.180 kr.
Overvåget sikkerhedssystemYderligere 70 til 430 kr.
Oprettelsesgebyr0 til 1.320 kr., afhænger af vagtfirmaet
Fastnetovervåget service140 til 240 kr. pr. måned
GSM-chip overvågningsservice70 til 430 kr. pr. måned
Overvågning af alarmsystem270 til 1.750 kr. pr. måned
330 til 1.980 kr. for separat kamera

Et basissikkerhedssystem koster i gennemsnit 3.960 kr. og består af et centralt kontrolpanel, sensorer, bevægelsesdetektorer, fjernbetjening, og en høj sirene. Priserne for et basissystem kan ligge i følgende prislejer:

Service installationPris (DKK)
Koblet systeminstallation5.270 til 10.540 kr.
Installation af trådløst system3.300 til 6.590 kr.
Installation og aktivering af Kontrolpanel4.620 til 12.520 kr.
Overvågnings priser100 til 400 kr.
Sikkerhed i hjemmet og CCTV overvågningsudstyr1.650 kr. + 200 kr. pr. måned


Hvis du vil tilføje ekstra funktioner for at øge sikkerheden, kan du vælge at tilføje følgende:

KomponentPris (DKK)
Ekstra dør- og vinduessensor100 til 400 kr.
Ekstra nøglerings fjernbetjening160 kr.
Bevægelsesdetektor200 til 330 kr.
Sensor til glasbrud470 kr.
Brand-, røg-, og CO2-detektorer200 til 330 kr.
CCTV-, eller IP-kameraer660 til 1.980 kr.
Smart hjem opgraderinger200 til 1.980 kr.
Panikknap, der ringer til politiet200 kr.

Hvorfor installere en tyverialarm?

Valget af alarmsystem afhænger af din vurdering af ting som pris, boligsituation, område, egne prioriteter, og behov. Der er generelt visse fordele ved at få et alarmsystem installeret, og kan blandt andet være følgende:

 • Nedsat risiko for indbrud: Det kan være farligt at støde på en indbrudstyv der er brudt ind i dit hjem. Der kan ske store økonomiske tab og skader ved indbrud. Et godt alarmsystem kan nedsætte risikoen og ofte afværge indbrud.
 • Undgå traumer: Den stress, du oplever i tilfælde af indbrud kan give mentale og følelsesmæssige traumer. Et godt sikkerhedssytem kan give en vis tryghed og ro i sindet, når man er ude af hjemmet.
 • Undgå forstyrrelser i dit liv: Et indbrud er en stor forstyrrelse i manges tilværelse og kræver ofte et stort overskud fra de fleste. Der skal udredes skader, tages kontakt til politi og forsikring, og det kræver tit også sygedage fra arbejde. Med et alarmsystem kan du nedsætte risikoen for dette.

Ekstra omkostninger til installation af tyverialarmer

Der kan komme visse øvrige omkostninger i forbindelse med installationen af et alarmsystem, alt efter typen af alarm og opsætningsområde. Af typiske omkostninger kan nævnes:

 • Vedligeholdelsesomkostninger: Systemtjek koster omkring 660 kr. Dette omfatter kontrol af alarmsystemet, tjek af batterier, og evaluering af, om der er andre problemer.
 • Overvågning: Et vagtselskab kræver et månedligt gebyr for at overvåge dit alarmsystem. Det koster typisk mellem 70 til 430 kr. om måneden. Overvågningen vil modtage advarslerne fra dit system og kontrollere alarmens responscenter for at bekræfte, om det er en trussel. De kan derefter tage kontakt til de relevante autoriteter.
 • Reparation: Et ødelagt system skal repareres med det samme for at forhindre falske alarmer, og for at sikre at det er funktionsdygtigt og kan give beskyttelse.

Du kan spare tiden med installationen og sørge for, at dit alarmsystem er installeret korrekt ved at lægge en opgave op gennem Handyhand. Du kan hurtigt få et tilbud om at få installeret en tyverialarm.

Før du køber tyverialarm, se lige her først.

Spørgsmål og svar

 • En simpel alarm kan nemt installeres men hvis det er et overvåget system, er du nødt til at hyre en professionel til at lave installationen. Det samme gør sig gældende med et koblet alarmsystem, da det skal tilsluttes dit øvrige el-netværk. Bortset fra de fejl du kan lave ved at gøre det selv, så sikrer du dig at alarmen er mere pålidelig, hvis den installeres og tjekkes af en professionel.

 • Ja det kan de i nogle tilfælde godt. Hvis du har kæledyr, er det en god ide at tale om løsninger med din installatør.

 • Alarmsystemet er en investering i din sikkerhed både fysisk, mentalt, og materielt. Så for at sikre at din investering bliver installeret korrekt, kan du spørge om installatørens erfaring og om hvor hurtigt de kan ordne systemet hvis der opstår problemer.

Skrevet af