Hvad er prisen for montering af brandalarm?

Opdag prisen for montering af en brandalarm med vores guide
+150.000 kunder

Find en Handyman

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for montering af brandalarm?

Prisen for montering af brandalarm er mellem 3930 og 6540 kr. for et avanceret og integreret system. Prisen inkluderer systemets udstyr, installationsomkostninger og potentiel overvågning. Prisen for montering af brandalarm kan variere meget afhængigt af flere faktorer, herunder valg af brandalarmsystem, størrelsen af lokalet, antallet af sensorer og detektionselementer, ønsket om overvågning og eventuelle komplikationer som svær adgang til el-tavlen og særlige installationskrav. Geografisk placering kan også påvirke prisen på grund af timelønnen for den professionelle installatør.Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Brand kan forårsage alvorlig skade på materialer og personer. Værst af alt kan en brand kræve liv. Til forskel fra mange naturkatastrofer, er det muligt at forberede dig på brandhændelser i hjemmet. Installation af forebyggende foranstaltninger såsom brandslukkere, røgdetektorer, og varmedetektorer hjælper med at minimere skader og forebygger risikoen for alvorlig brand. 

Den overordnede bygningsstruktur og en brandudgang kan også maksimere sikkerheden for de mennesker der bor eller tilbringer tid i bygningen. Hvis du selv ejer en handels- eller kontorbygning, så er der brandsikkerhedsregler du skal overholde i henhold til bygningsreglementer.

Du kan derfor sikre dig meget ved at have et brandalarmsystem installeret. En pålidelig brandalarm kan straks alarmere folk i tilfælde af brand. Brandalarmsystemer og installationsomkostninger afhænger af flere faktorer, men varierer typisk fra 3930 til over 6540 kr. for et fuldt avanceret og integreret system.

Faktorer der påvirker prisen for installation af røgalarm

montering af brandalarm

Prisen for installering af brandalarmer afhænger af den type brandalarmsystem du har brug for, størrelsen på dine lokaler, om du vil have dit brandalarmsystem overvåget eller uovervåget, og antallet af sensorer og detektionselementer i systemet.

Typen af brandalarmsystem

Typen af udstyr til brandalarmsystemet er en af de vigtigste faktorer for prisen. Røgdetektorer koster i gennemsnit 330 kr., mens kuliltedetektorer koster 100 til 660 kr. stykket. En varmedetektor giver advarsler, når der er en stor temperaturstigning og er normalt installeret i lagerlokaler hvor der ikke jævnligt kommer mennesker. Disse detektorer koster 70 til 660 kr. stykket. Sprinklersystemer er meget vigtige for at beskytte liv og ejendom mod alvorlige brandskader. De fleste af disse koster omkring 20 til 70 kr. pr. m².

Størrelsen på dine lokaler

Størrelsen af dine lokaler vil afgøre antallet af de brandalarmer og systemer du har brug for. I gennemsnit er udstyr indenfor brandalarmer normalt prissat til 10 til 20 kr. pr. m². I mellemtiden kan nogle systemer og installationsprojekter koste mellem 30 og 80 kr. pr. m².

Nem adgang

Elektrikeren, der skal installere dit system, kan være nødsaget til at få adgang til din EL tavle. Hvis det er svært at få det, vil det at skulle føre ledninger øge den samlede pris for opgaven.

Overvågning

Forskellen mellem en røgalarm og en brandalarm er om systemet er i forbindelse med brandvæsenet. I lighed med at installere en tyverialarm overvåges et brandalarmsystem 24 timer i døgnet af en overvågningsudbyder. Hvis alarmen går af, så vil der straks blive ringet til det nærmeste brandvæsen for at minimere eventuelle skader. Månedlige gebyrer for overvågningssystemet ligger et sted mellem 330 til 460 kr.

Installationsomkostninger

Omkostningerne ved installation af en brandalarm afhænger af producenten. Nogle systemudbydere kræver at brandalarm systemet installeres af deres egne installatører. Dette er til for at sikre, at jobbet udføres i henhold til deres retningslinjer. Andre alarm udbydere udelukker installationen fra deres pakker og overlader det til boligejeren eller en tredjepart. 

Omkostningerne ved at få en brandalarm installeret varierer afhængigt af din geografiske placering. Det vil koste dig omkring 200 til 660 kr. i timen, hvis du vælger en professionel til installation af dit system.

Brandalarmsystem og installations prisliste

Tabellen nedenfor kan bruges til at sammenligne forskellige brandalarmer og deres omkostninger, afhængig af strømkilde og ekstra funktioner:

SystemInkluderetPris pr. m² (DKK)
Basic systemer

Røg- og varmedetektorer.

Alarmer med visuelle advarsler og lydalarmer.

Omkring 20 kr.
Komplekse systemer til store bygninger

Røg- og varmedetektorer.

Alarmer med visuelle advarsler og lydalarmer.

Andre obligatoriske.

30 – 40 kr.
Med ekstra sprinklersystemUndertrykkelsessystem til hurtig inddæmning af brand.20 – 80 kr.
OvervågningsgebyrerÅrlig inspektion.330 – 660 kr.

Typer af brandalarmer

Nedenfor kan du finde ud af, hvilken type brandalarm der passer bedst til dine behov og budget:

Type af alarmBeskrivelseGennemsnitlig pris (DKK)
KuliltedetektorerOvervåger kulilteniveauer i luften.100 – 990 kr.
RøgalarmerInstalleret i loftet med batterier.70 – 430 kr.
VarmedetektorerBruges normalt til at beskytte fysisk ejendom og opbevarede varer.80 – 990 kr.
FlammedetektorerAlarmerér når der er brand eller en eksplosion18.310 – 19.620 kr.
SprinkleranlægUndertrykkelsessystem til hurtig inddæmning af brand20 – 70 kr. pr. m²

Hvad kræves der for at installere en brandalarm

Til et batteridrevet alarmsystem er det en enkel process at få dette installeret:

 • Beslut, hvor systemet skal installeres.
 • Hold det væk fra lysarmaturer og badeværelse døre.
 • Tag dækslet af og skru bunden fast til loftet.
 • Sæt batterierne i og sæt dækslet på igen.

For en elektrisk drevet alarm skal du muligvis ansætte en elektriker og dermed spare dig selv for besværet, samt sikre, at det bliver korrekt installeret:

 • Elektrikeren kontrollerer om der er en dedikeret plads i din EL tavle, til at køre dine brandalarmer på. Dette er normalt en 6 amp afbryder.
 • Når strømmen er slukket, vil der køres ledninger fra brandsystemet til tavlen.
 • Afhængigt af alarmens placering og dens nærhed til EL tavlen, kan røgalarmen køres over loftet. Ellers skal den pakkes ind.
 • EL tavle ledningen bliver tilsluttet røgalarmen. Hvis alarmsystemet er forbundet mellem flere enheder, tilsluttes en anden ledning på samme tid, hvilket vil forbinde en anden alarm i kæden.
 • Røgalarmen bliver skruet og fastgjort til loftet.
 • Elektrikeren kontrollerer forbindelserne inden dækslet bliver sat på igen.

Vurderinger samtidig med installation af brandalarm

Der kan overvejes visse andre faktorer, før du kontakter en installatør til opsætning af brandalarmer:

Elektrisk sikkerhedscertifikat

Hvis du planlægger at udleje din ejendom eller har problemer med ledningerne, skal du sørge for at få et elektrisk sikkerhedscertifikat. Kombiner dette med brandalarm installation, da de fleste elektrikere er erfarne til at klare begge dele.

Føre nye ledninger i dit hjem

Hvis dit hjem er ældre og ikke har gennemgået renoveringer i de seneste år, så er det et fornuftigt at få din elektriker til at kontrollere om der er problemer med ledningerne. Hvis det har brug for nye ledninger kan det give problemer med din forsikringsdækning. Hvis skaden sker, kan det derfor blive dyrt i fremtiden.

Montering af et sikkerhedssystem

Ved installation af en brandalarm, kan du også tjekke dit sikkerhedssystem og se på, om det har brug for en opgradering. Har du ikke et sikkerhedssystem mod indbrud i forvejen, kan du med fordel overveje at få et installeret.

Vær beredt og sørg for, at dit brandalarmsystem er installeret korrekt. For at få et præcist tilbud på installation af brandalarm, kan du sætte en opgave op på Handyhand og oprette forbindelse til fagfolk i nærheden på få minutter.

Sådan monterer du en røgalarm - på 1 minut.

Spørgsmål og svar

 • Der er en juridisk forpligtelse til, at et system branddetektering er i god stand og er funktionelt. Det anbefales, at dit brandalarmsystem kontrolleres mindst to gange årligt af brandalarms ingeniører, der er certificeret af lokale standarder for at udføre relevant identifikation og papirarbejde.

 • Det er altid bedst at få dit brandalarmsystem installeret og kontrolleret af en professionel. Dette er for at sikre, at det er kablet korrekt og vil fungere korrekt hvis behovet opstår.

Skrevet af