Hvad koster det at ombygge en garage til beboelse?

Få et overblik over priserne på ombygning af en garage til beboelse med denne guide
+150.000 kunder

Find en Bygningskonstruktion og byggeprojekter

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at ombygge en garage til beboelse?

At ombygge en garage til beboelse koster typisk mellem 39.290 kr. og 261.800 kr., med en gennemsnitlig pris omkring 78.530 kr. Omkostninger ved ombygning varierer baseret på arbejdskraft, materialer, projektstørrelse og kommunale regler. Opfyldelse af beboelseskrav som isolering, dagslys og rumhøjde er vigtigt.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

For mange kan der komme et tidspunkt, hvor det bliver nødvendigt at udvide ens hjem med ekstra værelser og rum. Det kan være større børn, som mangler deres eget værelse, behov for et hjemmekontor eller ønske om et gæsteværelse. I disse tilfælde kan man nogle gange omdanne sin garage til beboelse. Det kræver dog tilladelse fra ens kommune, inden man kan gå videre med ombygning af garagen. Garagen skal også ligge mindst 2,5 meter fra skel, ellers kan det koste yderligere dispensation fra kommunen.

Får du tilladelse til at ombygge garagen til beboelse, så skal ombygningen leve op til kravene om beboelse. Det vil sige, at der skal leves op til kravene om indeklima, isolering, indfald af dagslys, terrændæk, rummets højde og de andre krav, som gør rum klar til beboelse. Det er essentielt, at der er blevet taget højde for alle disse ting, inden du går i gang med en ombygning.

Garage til beboelse

Siden garagen skal blive klar til beboelse, så er der rigtig mange ting og konstruktioner der skal laves. Det kræver både elektrikere, maler, gulvlægger, murere, installation af varme, omdannelse af garagens facade, montering af vinduer, isolering, generel ombygning og sandynligvis hjælp fra en entreprenør. Omkostninger for at ombygge en garage varierer derfor utroligt meget. Man kan som udangspunkt godt regne med et prisinteval på mellem 39.290 til 261.800 kr. som sagtens kan løbe op i en højere pris. 

Den gennemsnitlige pris ligger ofte omkring 78.530 kr. Prisen afhænger af rigtig mange faktorer, og det vil sandsynligvis kunne betale sig at få en entreprenør eller bygherre til at estimere omkostninger og lægge en plan for, hvordan ombygningen vil foregå bedst muligt.

Ombyggelse til forskellige slags rum

Som sagt skal du søge tilladelse og følge reguleringerne for, hvad du må bygge og hvor store målene på ombygningen må være. Herudover skal ombygningen leve op til kravene om beboelse. Der er mange overvejelser at have med i projektet, og det kræver god planlægning fra start til slut. Alt efter størrelse og den type af rum, som du ønsker garagen ombygget til, så kan du sandsynligvis forvente priser omkring følgende prisklasser:

Typen af rumVejledende priser (DKK)
Enkelt værelse eller lille gæsteværelse32.700 til 65.422 kr.
Lille stue eller soveværelse32.700 til 65.422 kr.
Køkken39.250 til 163.500 kr.
TræningsrumFra 38.000 kr.
HjemmekontorFra 33.000 kr.

Bemærk at disse priser er vejledende, og især for denne type af opgave kan det være rigtig svært at komme med et præcist estimat af prisen. Med rådgivning og undersøgelser fra en dygtig entreprenør kan du komme en del tættere på et realistisk budget.

Hvad indgår der i prisen for ombygning af garagen?

De ovenstående vejledende priser er på mange måder overfladiske. Det kan være nemmere at prissætte ombygningen af din garage, hvis projektet bliver brudt ned i mindre stykker. Kigger man på de enkelte dele og materialeomkostninger, så kan det være nemmere at danne sig et overblik over projektet som helhed. Typiske omkostninger ved ombygning af garagen kan være følgende:

Ombygning eller materialeEstimeret priser (DKK)
Gebyrer for byggetilladelser (afhænger af den enkelte kommune)0 - 1.082 kr. (timepris)
Isolering120 - 200 kr. pr. kvadratmeter
Indvendige mure10.000 - 13.000 kr.
Gulvlægning9.800 - 29.435 kr.
Vinduer6.500 kr. og opefter
Døre1.000 - 5.000 kr.
Opbevaringsskabe1.200 - 4.500 kr.
Installation af varme, radiatorer og udluftning3.270 - 13.000 kr.
Elektrisk arbejde320 - 650 kr. (timepris)
VVS-arbejde1.950 - 11.750 kr.

Disse priser afhænger af valget af arbejdskraft, materialer, projektets størrelse og bopæl. Derudover kan der sandsynligvis også være ekstra omkostninger forbundet med hyre af en entreprenør eller lignende.

Gør-det-selv og hjælp fra professionelle

Ombygning af en garage er et stort og omfattende projekt som involverer mange forskellige typer af arbejde og installationer. En del af projektet kan godt klares selv. Hele ombygningen vil sandsynligvis foregå over en længere tidsperiode, og du kan gå til og fra projektet, som du ønsker. Alt efter dine egne erfaringer, teknisk snilde, overskud og tid, så kan du gå til de dele af ombygningen, som du selv ønsker at arbejde med.

Mere tekniske installationer og kompliceret konstruktioner er ofte bedst at overlade til professionelle. Det kan være murere, elektrikere, VVS'er og entreprenørere. Har du brug for hjælp til elektriske installationer, gulvlægning, isolering eller andre dele af dit ombygningsprojekt, så kan du benytte Handyhand. Her kan du lægge mindre eller større dele af dit projekt op som opgaver på platformen, og efterfølgende modtage uforpligtende tilbud fra lokale eksperter.

Spørgsmål og svar

  • Ja, det kræver en tilladelse fra din kommune at ombygge en garage til beboelse. Der skal opfyldes en del krav, inden du kan begynde med at ombygge garagen. Blandt andet skal garagen være mindst 2,5 meter fra skel, rummet skal isoleres, der skal være mindst 2,3 meter til loftet, samt andre krav til beboelse. Her kan det være værd at få vejledning fra en byggesagkyndig eller entreprenør, så du følger alle reglerne og tilladelserne.

  • Der er mange fordele ved at ombygge sin garage. Man kan få udvidet sit hjem med et ekstra rum, som man kan benytte til hvad end det skulle være. Har man brug for et gæsteværelse, kontor, rum til underholdning eller fitness, så kan ombygning af garagen være en god måde at udleve sine drømme på. En korrekt og god ombygning af garagen kan også være med til at øge ejendommens markedsværdi.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Bygningskonstruktion og byggeprojekter