Et termorelæ og et motorværn er begge essentielle komponenter i beskyttelsen af elektriske motorer, men de tjener forskellige formål og har distinkte arbejdsmekanismer. Et termorelæ er designet til at beskytte en motor mod overbelastning over tid. Det gør den ved at måle strømmen der løber gennem motoren og afbryder strømmen, hvis den registrerer, at strømmen overstiger motorens nominelle driftsstrøm over en bestemt periode. Dette giver en præcis og tilpasset beskyttelse mod overbelastning, afhængig af motorens specifikationer og driftsforhold.
På den anden side kombinerer et motorværn både kortslutnings- og overbelastningsbeskyttelse. Dette betyder, at det hurtigt kan afbryde strømforsyningen til motoren i tilfælde af en kortslutning samt beskytte mod langvarige overbelastninger, der kunne skade motoren. Motorværnet består typisk af termiske og magnetiske elementer; de termiske elementer sørger for overbelastningsbeskyttelse, mens de magnetiske elementer håndterer kortslutningsbeskyttelsen.
I praksis anvendes et termorelæ ofte sammen med et motorværn for at skabe en omfattende beskyttelsesstrategi for en motor. Termorelæet giver målrettet overbelastningsbeskyttelse, mens motorværnet tilføjer et ekstra lag af sikkerhed ved at beskytte mod både overbelastning og kortslutninger. Valget mellem et termorelæ og et motorværn – eller at bruge dem i kombination – afhænger af applikationens krav og den ønskede beskyttelsesniveau.