Pris på ny stikkontakt

Her er en guide til priser på installation af en ny stikkontakt i dit hjem
+150.000 kunder

Find en installation af stikkontakter

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Pris på ny stikkontakt?

Prisen for at få installeret en ny stikkontakt varierer, men den gennemsnitlige pris ligger mellem 650 og 1.280 kr. Det kan være en god idé at samle flere elektriske opgaver og få dem udført samtidig for at spare penge. Den gennemsnitlige pris for en ny stikkontakt er ca. 960 kr., inklusive arbejdsløn og materialer. Vælg en autoriseret elektriker for korrekt installation i henhold til sikkerhedsstandarderne. Prisen dækker normalt både kontakten og elektrikerens arbejdsløn. Få altid en præcis prisvurdering fra den specifikke elektriker, da prisen kan variere afhængigt af forskellige faktorer.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Prisen for at få installeret en lyskontakt er ofte ret overkommelig med en gennemsnitspris på omkring 960 kr. Det koster i de fleste tilfælde mellem 650 og 1.280 kr. for at få lavet en ny stikkontakt.

Hvis du overvejer at installere nye stikkontakter i dit hjem, er det første du skal gøre at finde en autoriseret elektriker. Det samme gælder hvis du skal have lavet et lysdæmper system, fordi det er vigtigt at det bliver lavet korrekt. Det er afgørende for sikkerhed og effektivitet. Autoriserede fagfolk kender og ved alt om lovene omkring elektricitet.

stikkontakter

Kvalificerede elektrikere sørger for, at alt er lavet efter reglerne. Du vil derfor være sikret ved huseftersyn, samtidig med du kan sove trygt og sikkert. Selvom processen virker enkel og omkostningerne ved at ansætte en elektriker kan virke unødvendige, så er selv de mest grundlæggende elektriske opgaver komplekse og farlige. Derfor skal du altid bruge en elektriker.

Da prisen på installation vil være baseret på den enkelte elektriker, er det svært at forudsige hvor meget projektet vil koste. Her er nogle af de mest almindelige faktorer i prisen for at få installeret lys og lysdæmper systemer.

Prisoversigt for Installation af lyskontakter og lysdæmper

Her er en oversigt over de gennemsnitlige priser for installation af lyskontakter og lysdæmper, samt en række faktorer, der påvirker omkostningerne. Det er vigtigt at have en autoriseret elektriker til at udføre disse opgaver, da det sikrer korrekt installation og overholdelse af sikkerhedsstandarder.

Type af kontakterGennemsnitlig pris pr. stk.Pris for Installation
Enkelt Polet10 - 100 kr.660 - 1.320 kr.
Enkelt Polet Dobbeltkontakt70 - 140 kr.660 - 1.320 kr.
3-vejs20 - 100 kr.660 - 1.320 kr.
4-vejs70 - 170 kr.660 - 1.320 kr.
Lysdæmper70 - 170 kr.660 - 1.320 kr.
Smart Light Kontakter300 - 990 kr.660 - 1.320 kr.

Lyskontakter

Lyskontakter af forskellige typer koster i gennemsnit 40 til 100 kr. pr. styk og koster mellem 660 til 1.320 kr. at installere. Det er en hurtig proces, som du stadig skal lade en elektriker om. Forkert lagte ledninger kan føre til problemer ved inspektioner og kan ende med at koste dig i udskiftning og ulykker. Timeprisen for en elektriker er 330 til 660 kr. Som boligejer kan du få mest muligt ud af prisen, ved at samle flere elektriske opgaver i samme omgang.

Installationsomkostninger

Af omkostninger kan man forvente en fast startsats, arbejdsløn, materialer og løsdele. Elektrikere vil typisk samle udgifterne til dele og løsdele i enten en fast sats eller efter et skøn. Den faste sats på 460 til 660 kr. dækker de grundlæggende udgifter for at få en elektriker ud. Arbejdslønnen tilføjer 460 til 660 kr. i timen til prisen. 

Oveni kommer kontakten som måske kun koster 40 kr., men løsdele, såsom monteringsdele og fittings, kan koste yderligere 40 til 70 kr. ekstra. Nogle virksomheder lader gerne boligejere levere deres egne materialer men omkostningerne for materialer vil ikke have den store forskel.

Den største variabel i prisen vil være arbejdslønnen. Visse typer kontakter tager længere tid at installere og tilpasse, for eksempel dobbelt stik. Almindelige kontakter vil ikke tage så lang tid at skifte og vil derfor samlet set koste mindre.

Pris for erstatning af kontakten

Når en kontakt ikke fungerer eller er forældet, er det ofte enkelt at udskifte og koster fra 330 til 990 kr. Hvis du ønsker en helt ny stil, vil det koste ekstra både i pris på materialer og arbejdsomkostninger. 

Dobbelt stik har for eksempel komplekse ledninger og vil derfor kræve længere tid at lave. Det samme gælder for lysdæmpere. De koster tættere på 1.320 kr. at udskifte. Prisen vil være den samme, hvis et enkelt stik skal omdannes til en anden stil.

Flytning af kontakter

Flytning af kontakter vil i gennemsnit koste 660 til 990 kr. og afhænger af en række faktorer. Hvis elektrikeren har brug for at skære ind i væggen eller efterfølgende lave reparationer på gipsvægge, så vil prisen selvfølgelig stige. Materialeomkostninger er ofte den mindste del af omkostningerne. 

Nogle boligejere flytter kontakter for ekstra bekvemmelighed og for at tilpasse et nyt layout i deres hjem. Nogen gør det blot under en ombygning. Det er især nødvendigt hvis der fjernes eller tilføjes en ny væg.

Typer af stikkontakter

Omkostningerne ved at installere en 3- eller 4-vejs kontakt er forskellige i forhold til at installere en standard kontakt.´Mere kompliceret kontakter bliver ofte dyrere i både arbejdskraft og materiale. Den samlede udgift vil i gennemsnit være 660 til 1.320 kr. pr kontakt. Estimat af priserne for forskellige kontakt typer kan ses her:

 • Enkelt polet: 10 – 100 kr. pr. stk. Den mest enkle og nemme type af kontakt at installere.
 • Enkelt polet dobbelt kontakt: 70 – 140 kr. pr. stk. Denne type har kontrol over to lamper fra ét sted.
 • 3-vejs: 20 – 100 kr. pr. stk. Tilføjer et armatur på to steder og har en mere involveret installationsproces.
 • 4-vejs: 70 – 170 kr. pr. stk. Kan operere samme armatur fra flere forskellige steder.
 • Lysdæmper: 70 – 170 kr. pr. stk. Du kan justere lysstyrken så den passer til behov. Kan findes i enkelt, 3-vejs og andre stilarter.
 • Smart Light kontakter: 300 – 990 kr. pr. stk. Gør det muligt for boligejer at programmere og styre lyset så det passer til deres tidsplan og behov. Enheden kan administreres via smart enhed som kan installeres i stedet for en kontakt. Kan også fås som stikadapter der blot tilsluttes stikkontakter.

Pris på lysdæmper kontakter

Lysdæmpere koster i gennemsnit 70 til 170 kr. pr. stk., mens nogen kan koste op til 330 kr. Installation af nye eller opgradering af lysdæmpere vil variere i pris fra 660 til 1.320 kr. Med disse kan lyset justeres til blødt, svagt eller skarpt lyst i henhold til behov.

Lysdæmpere indebærer ikke mange justeringer af ledninger eller komplekse placeringer af kontakter. Der er dog et par ting at være opmærksom på:

 • Ledninger: Installation af lysdæmper kan være en god mulighed for at bringe ledninger op til reglementet. Elektrikeren kan anbefale at gøre det, hvis det forekommer nødvendigt.
 • Elboks: Elboksen skal måske være større til at akkommodere en lysdæmper. Det vil din elektriker anbefale dig, hvis det virker nødvendigt for at rumme nye eller flere sikringer. Elboksen huser de væsentlige ledninger til apparatur. En ny elboks koster mellem 3.300 og 11.160 kr.
 • Køb af lysdæmper: Det er vigtigt at købe den rigtige type lysdæmper. Hvis lamper styres fra to steder, skal du udskifte med en trevejs lysdæmper. Til en enkelt kontakt behøver du kun en enkelt lysdæmper.
 • Pærekompatibilitet: Ikke alle pærer vil arbejde med lysdæmpere. LED-pærer skal for eksempel være den dæmpbare slags for at fungere korrekt. Nogle lysstofrør er enten helt uforenelige, kræver et særligt mærke eller en special type lysdæmper.

Gør-det-selv eller elektriker

Certificeret elektrikere overholder love og krav til elektriske installationer og kender den nyeste teknologi i branchen. De kan hjælpe dig med at få mest ud af din opgradering eller din installation. Der er masser af gør-det-selv guider derude, der viser hvordan du kan udføre opgaven.

Ingen situation er dog helt ens, og en ekspert kan opsnappe noget, som guiderne ikke nævner. For eksempel kan dine ledninger være gamle og have brug for en opgradering for at opfylde sikkerhedskravene. Dette er især svært at diagnosticere, hvis du ikke har elektrisk erfaring. Undersøg og hyr en certificeret elektriker for at få opgaven løst hurtigere, sikrere og mere effektivt.

Saml opgaverne

De fleste elektrikere er timelønnede med et gennemsnit på 330 til 660 kr. De fleste elektrikere har også et fast gebyr på 460 til 660 kr. Dette taget i betragtning, er det smart at samle så mange elektriske opgaver som du har af én omgang.

Hvis du skifter flere lyskontakter ud til lysdæmpere, så vil det være smart at gøre ad én omgang. Populære tilbud omfatter installation af 6 almindelige typer kontakter for 660 til 1.320 kr. og 5 lysdæmpere for 990 til 1.640 kr.

Den bedste måde at finde ud af, hvordan du kan kombinere opgaver som denne, er at kontakte elektrikere i dit område. Find ud af hvad deres almindelige servicegebyr er og hvor meget du kan spare ved at samle opgaverne.

Sådan installerer du en stikkontakt

Spørgsmål og svar

 • For en elektriker er det en lille opgave at skifte en stikkontakt, men er der større udfordringer der skal løses, som nye ledninger der skal trækkes eller lignende, vil det tage længere tid.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en installation af stikkontakter