Hvad koster det at få repareret et løbebånd?

Find ud af priserne på reparation af løbebånd i denne guide
+150.000 kunder

Find en reparation af løbebånd

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at få repareret et løbebånd?

At få repareret et løbebånd koster typisk mellem 460 og 690 kr, afhængigt af de nødvendige udskiftninger. Prisen for at reparere et løbebånd kan variere afhængigt af reparationens omfang. Hvis motoren er problemet, kan omkostningerne stige. Nogle reparationer kræver specialiserede færdigheder, hvilket også kan øge prisen. Det er altid en god idé at overveje løbebåndets alder og tilstand, før man beslutter sig for reparation eller udskiftning. Hvis løbebåndet er meget slidt, kan det være mere økonomisk at købe et nyt.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Det er aldrig for sent at opnå dine fitnessmål. Men hvad kan du gøre for at nå dine mål, med pandemiens nedlukning af fitnesscentre? Corona skal ikke være grunden til, at du ikke længere får sved på panden. Der er nemlig stadig mulighed for at nå dine mål, i eget hjem.

Mange vælger at investere i fitnessudstyr til hjemmet, som kan erstatte deres træningsrutiner i fitnesscentret. Ikke nok med det, så er det også muligt at fortsætte din sundhedsrejse ved at hyre en virtuel personlig træner eller kostvejleder, til at hjælpe med at holde dig på rette spor.

Mand løber på løbebånd

I dag træner folk ikke kun for fysisk sundhed, men også for mental sundhed. Uanset årsagen er det en god idé at bibeholde sin træning selvom fitnesscentrene er lukket. Hvis du har et løbebånd til hjemmebrug, kan du gå på løbebåndet lige når det passer dig - og det kan du bruge til din fordel. Ikke noget med at skulle skynde sig at pakke en taske og derefter sidde fastlåst i trafik på vej til centret.

Et løbebånd er ikke kun nyttigt for dig, der er ved at overkomme en skade. Den er også et fantastisk redskab, når man gerne vil have flere tempi til rådighed.

Reparation eller ombytning af løbebåndet?

Nøjagtigt ligesom andre maskiner har løbebånd også en begrænset levetid. Løbebåndet kan som regel holde i omkring 10 år, før du behøver at overveje en erstatning. Hvis du lige har købt et løbebånd og allerede nu oplever problemer med båndet, så er der ingen grund til at bekymre sig. Nogle gange skal du nemlig bare udskifte sporet (dvs. det bæltemateriale, som dine fødder kommer i direkte kontakt med under løb eller gang).

Da flere faktorer influerer omkostningerne for udskiftning af løbebåndsbælte, ligger normalprisen et sted mellem 460 og 690 kr. Vi har udarbejdet følgende prisguide for at hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget din løbebåndsreparation kan komme til at koste, så du kan vurdere den bedste måde at gøre det på.

Hvornår skal du udskifte et løbebåndsbælte? 

Før du begynder at overveje mulige reparationspriser, skal du finde ud af, hvorfor løbebåndsbæltet skal udskiftes. Hvis du er i tvivl, kan du knytte dig op af disse guidelines.

Løbebåndsbæltet sænker farten

Følgende kan være årsager til at bæltet bremser op, mens du bruger løbebåndet:

 • Skader på båndet: Selv hvis skaden ikke er tydelig, så kan der være mindre rifter i stoffet eller flossede kanter. 
 • Forkert selespænding: Har du tjekket om båndets sele er stram eller løs? Nogle gange kan en lille opstramning gøre en verden til forskel.
 • Svag motor: Nogle gange er det ikke engang bæltet, der er noget galt med - men faktisk motoren. For at få båndet til at fungere effektivt, skal både bælte og motor være velfungerende. En indikation på en svag motor er, hvis dens rulle ikke kan få bæltet til at rotere ordentligt. I så fald motoren muligvis udskiftes. 

Manglende glathed

Båndet skal fungere som løb du udenfor på vejen. Det bør derfor ikke have nogle hævninger eller hulninger, men i stedet have en glat overflade og finish. Hvis båndet føles ujævnt, når det trædes på, bør du overveje at udskifte den med det samme. Hvis du ikke skifter båndet, så kan det resultere i små huller, som herefter kan gå ind og påvirke motoren. Løbebåndsmotoren kan normalt kun køre hvis båndet har en glat og flad overflade. 

Sådan tjekker du om dit løbebånd er slidt 

En af hovedårsagerne til, at kvaliteten af dit løbebånd forringes er oftest, at det er slidt. Hvis løbebåndet stadig er nyt, så er chancen for et pludseligt reparations- eller udskiftningsbehov for reparation meget lav. Men selv da kan det stadig være en god idé at tjekke, om dit bælte er slidt. Sommetider kan det hjælpe at få en professionel til at kigge på maskinen, inden du smider det ud. Her er en nem trin for trin guide til hvordan du selv kan vurdere, hvorvidt løbebåndet er slidt. Sørg for at din maskine er slukket, før du udfører kontrollerne.

 1. Åben hætten på dit løbebånd. Dit løbebåndsbælte er forbundet til en motor med stålruller. Derfor er det første skridt at åbne hætten og observere området. Tjek eventuelt om genstande kan være blevet fanget derinde.
 2. Kontroller stramheden af ​​bæltet. Som tidligere nævnt kører løbebåndsbælter ikke korrekt, hvis det ikke er stramt nok. Løft bæltet nedefra og kontroller, om der er et par centimeter plads. Er det mere end det, kan du blot spænde selen med en skruenøgle.
 3. Du kan også lave et smøretjek. Hvis dit bælte er fedtet og voksagtigt, burde det være i orden. Men hvis bæltet er tørt, skal du smøre det for at det igen kan køre optimalt. Hvis remmen samtidig har riller og ujævnheder, bør du få den udskiftet - bare for at være på den sikre side og for at undgå større problemer i fremtiden.
 4. Tjek for tegn på ekstrem slitage. Dette er en indikation af overforbrug og generel slid efter mange års brug. Dette vil kræve en øjeblikkelig udskiftning.
 5. Til sidst skal du tjekke maskinen. Nogle gange kan bæltet sagtens se fin ud, men hvor det i stedet er selve maskineriet, der er noget galt med. Et tegn på at en maskine trænger til udskiftning, kan eksempelvis være et revnet dæk. Hvis det er tilfældet, så lad være med at tjekke yderligere og tag i stedet og køb et helt nyt løbebånd.

Forskellige løbebåndsbæltestørrelser og deres priser

Vær opmærksom på, at du ikke bare kan købe et hvilket som helst bælte og forvente at det passer til dit løbebånd. Du skal sikre dig, at det bælte, du sætter på dit løbebånd, er kompatibelt med maskinen.

Mål på løbebåndsbæltetGennemsnitlige omkostninger
300 - 355 mm469 - 1.730 kr.
360 - 400 mm450 - 1.730 kr.
405 - 460 mm690 - 1.730 kr.
465 - 560 mm790 - 1.730 kr.
565 - 595 mm920 - 1.730 kr.

Disse priser kan give dig et groft estimat af, hvor meget reparation af dit løbebånd kan komme til at koste. Vær opmærksom på, at disse bælter kommer med smøremiddel og monteringsværktøj.

Hvad kan påvirke prisen for udskiftning af et løbebåndsbælte?

Hvis du stadig overvejer, om du vil købe en ny maskine eller bare ønsker at få skiftet dit løbebåndsbælte, kan du herunder se de tre hovedfaktorer, som kan påvirke prisen for udskiftningen:

 • Bæltetype
 • Arbejdsafgift
 • Levering og placering
   

På den anden side kræver køb af et fitness-løbebånd også, at du har det installeret korrekt. Selvom det muligt at installere det selv, er det stadig bedst at få en dygtig installatør til at udføre arbejdet - eller i hvert fald sikre at alt er som det skal være.

Sådan smører du løbebåndet med silikone - guide

Spørgsmål og svar

 • Det afhænger rigtig meget af din brug af løbebåndet. Det er helt klart mere værd at reparere end at udskifte, da det kan blive en dyr fornøjelse af købe en ny maskine. Afhængigt af den skade, der er sket, vil en simpel bælteudskiftning være den bedste og billigste løsning. Husk dog, at udskiftning af bæltet har forskellige priser alt efter typen. Reparationer af motoren koster også mere end udskiftning af bæltet. Det er dog stadig bedst at få det vurderet for at vide med sikkerhed, om dit løbebånd er værd at reparere, eller om det i sidste ende er bedre at købe et nyt.

 • Sørg for altid at tørre det grundigt af efter hver brug, så både sved og snavs bliver fjernet fra overfladen. Derudover kan du også rengøre bæltet og omkring motoren hver måned.

 • Du kan købe et løbebånd både online og i butik, og fås i mange forskellige prisklasser. I sidste ende handler det blot om, hvilket behov du har.

 • Løbebåndsbælter er ikke universielle og kan derfor ikke bruges til alle løbebånd. Det er bedst at tjekke op på hvilket bælte, der passer bedst til din maskine, inden du køber et nyt bælte.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en reparation af løbebånd