Hvad koster en tv-reparation?

Få et overblik over priserne på tv-reparationer og hvad du kan forvente at betale
+150.000 kunder

Find en Montering af TV

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en tv-reparation?

En TV-reparation koster typisk mellem 1240 og 2380 kr., inklusiv reservedele. Prisen for tv-reparation afhænger af skadens omfang og tv'ets type. Reparation af et almindeligt LCD-TV er normalt billigere pga. lettere adgang til reservedele. Det er bedst at søge professionel hjælp for at undgå komplikationer. En erfaren tv-reparatør kan vurdere problemet, give økonomisk rådgivning og få dit tv tilbage i god stand hurtigt.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Oplever du pludselige funktionsfejl på dit TV? Har du ingen anelse om hvad du kan gøre ved det? Før du begynder at famle med det selv, kan du overveje at få en TV-reparatør til at løse opgaven i stedet, og således spare en masse tid og energi.

I gennemsnit koster TV-reparation et sted mellem 1.240 og 2.380 kr., inklusiv reservedele. Den nøjagtige pris beror dog på omfanget af den nødvendige reparation, samt hvilken type tv du har at gøre med. Den mest almindelige reparationstype på markedet involverer ofte LCD-TV, hvilket kan betyde, at flere reservedele vil være tilgængelige og til en billigere pris. 

Nedenfor er en detaljeret prisguide, der kan hjælpe dig videre i forberedelsen af dit budget.

Faktorer der kan påvirke prisen for TV-reparation

TV-reparation

TV'et er hen over tid blevet en fast bestanddel af husstanden, og det at se fjernsyn er nu ikke kun en udbredt form for afslapning, men også en hyggelig hobby som familie kan tage del i sammen. Så hvad gør du, når de begynder at bryde sammen? Heldigvis kan de fleste fjernsyn repareres. 

Men TV-reparation er stadig hårdt arbejde og kræver grundig forståelse af apparatets snørklede komponenter. Så det anbefales derfor at ringe til en professionel, så snart du ser problemer i horisonten. Tilbud fra eksperter indenfor dette område kan således hjælpe dig med at afgøre, hvorvidt en reparation kan lade sig gøre eller om der er behov for en udskiftning i stedet. 

Flere faktorer influerer prisen for reparation af dit TV. Kendskab til disse kan være behjælpeligt når du skal træffe en informeret beslutning om dit TV's fremtid. 

Skaden

Det er godt at kende til nogle af mest almindelige TV-problemer for at finde ud af, da dette kan bistå din senere vurdering af hvor stor skaden er, og hvad det så betyder for omfanget af tv-reparationen. Denne viden kan give dig et groft skøn over, hvor meget det kan komme til at koste at få dit tv fixet, eller om det overhovedet er værd at reparere på nuværende tidspunkt. 

Omfanget af skaden vil altså altid have en indflydelse på omkostningerne. Eksempelvis koster det mere at reparere et revnet LCD TV, end det gør at reparere en defekt tv-skærm.Her er en række typiske problemer, der nemt kan løses af en professionel TV-reparatør: problemer med videovisning, problemer med lyden, evner ikke at tænde, linjer på tværs af skærmen, uklar skærm, problemer med læsning af HDMI-indgange, problemer med bundkort, problemer med baggrundsbelysning samt forbindelsesproblemer (Wi-Fi) til smart-TV'er. 

Nogle skader er stort set umulige at reparere. I dette tilfælde kan det være bedre bare at få nyt tv.

Typen

Reparationsomkostningerne afhænger også af, hvilken type TV du har. De mere populære TV-formater vil ofte være mere overkommelige, da potentielt nødvendige ekstramaterialer er lettere tilgængelige på markedet, særligt i forhold til de ældre versioner af plasma-tv. Nyere betyder ikke nødvendigvis, at det er lettere at reparere.

Mærket

Selvom værksteder normalt ikke sætter deres pris efter mærket, har mærker stadig en vis betydning for prisen ved reparation af TV. Nogle fagfolk foretrækker endda at arbejde med ét bestemt mærke. En TV-reparatør der har specialiseret sig i LG er muligvis ikke ligeså god til at reparere et Samsung TV eller konfigurere et Sony TV. Derfor kræver de ofte ekstra for disse opgaver. Grunden til dette er, at TV-delene ikke er de samme for hvert mærke.

Jo mere populært mærket er, jo sandsynligere er det at TV'et kan repareres til en billigere pris. Mærker der ikke er ligeså kendte vil have færre dele til rådighed på markedet, hvilket igen kan gå ind og påvirke reparationspriserne.

Delene

De dele, som reparationseksperten får brug for, vil også påvirke de samlede omkostninger for TV-reparationen. Det er her, vi ser skæringspunktet mellem alle de førnævnte faktorer. Anskaffelsen af delene afhænger af det mærke og den type TV, du skal have repareret. De dele der hyppigt indgår i reparationer, bestilles højst sandsynligt i større ordrer og kan derfor koste mindre.

Forskellige TV-typer og deres reparationspriser

Den gennemsnitlige pris for TV-reparation ligger som nævnt tidligere et sted mellem 1.240 til 2.380 kr., helt afhængigt af såvel reparations- som TV-type. En af de første ting en reparatør vil spørge ind til er, hvilken slags TV du har i hjemmet. Typisk er der fire hovedtyper af TV:

LCD-TV

LCD-TV'er er i øjeblikket de mest almindelige tv'er på markedet, eftersom de giver billeder af høj kvalitet. Da det er ret almindeligt, er denne den billigste TV-type at reparere på markedet. Prisen for reparation af LCD-TV'er ligger i gennemsnit på 1680 kr. (reservedele inkluderet).

LED-TV'er

LED-TV'er ligner LCD-TV'er, med undtagelse af baggrundslyset. Ironisk nok, er dette også det mest almindelige problem med denne TV-type. Prisen for reparation af LED TV'ets baggrundsbelysning er stort set ens på tværs af udbydere, dog ligger de sig tæt op ad LCD-TV'ets reparationspris (dvs. 1.680 kr., reservedele inkluderet).

4K-TV'er

4K-TV'er er generelt billigere at reparere end LED- og LCD-skærme. Det koster i gennemsnit 1.240 kr. for en reparation af bundkort, baggrundsbelysning, eller inverter. Det kan dog være dyrere at reparere en 4K-skærm end at udskifte TV'et. Så hvis det er skærmen den er helt gal med, bør du overveje at købe et nyt fjernsyn i stedet.

Plasma-TV'er

Plasma-TV'et er det dyreste at reparere blandt disse fire. Ikke kun det, men de er også de mest udfordrende at fikse, særligt hvad angår skærmen. Den gennemsnitlige pris for reparation af plasma-TV-skærm ligger helt op på 2.380 kr. (reservedele inkluderet). 

Her er en oversigt over pris pr. TV-type, for at gøre det nemmere at sammenligne:

TV-typeType af nødvendig reparationEstimeret pris for reparation (DKK)
LCD TVSkærm fejl1.680 kr.
LEDProblemer med baggrundsbelysning1.680 kr.
4K TVBundkort, baggrundsbelysning, inverter fejl1.240 kr.
Plasma TVSkærm fejl2.380 kr.

Andet der skal overvejes, når dit TV skal repareres

Vi ved nu, at prisen for reparation af baggrundsbelysning på LG-TV adskiller sig fra reparationsprisen for en revnet Samsung TV-skærm. Men hvilke andre faktorer kan være med til at koste dig ekstra, når du skal have en professionel til at reparere dit tv? Her er lidt andet, du skal overveje, når dit TV skal repareres:

  • Diagnostisk gebyr: Selvom de fleste eksperter ikke har en separat pris for diagnose, men i stedet regner det med ind i de samlede omkostninger, er det stadig bedst at spørge din reparatør, om der er et separat gebyr for dette.
  • Afhentnings-/leveringsgebyr: De fleste vil tilbyde afhentning/levering af dit TV. Denne bekvemmelighed får du dog kun for en pris.
  • Garanti: Selvom udvidede garantier kan koste ekstra, er det stadig en god idé at få en. Hvorfor? Det garanterer, at hvis du oplever fejl i TV'et indenfor den givne tidsramme, kan du få en gratis eller nedsat reparation.
  • Ekspert Certificering: Nogle reparationseksperter er certificeret indenfor mærker som Samsung, LG og Sony. At være ekspert i et bestemt mærke kan spille en stor rolle i de samlede omkostninger.

Hvornår du skal reparere, og hvornår der skal udskiftes?

Dette bringer os til den sidste del af denne prisguide. Er det virkelig det værd at få dit tv repareret? For at sige det rent ud, afhænger det af flere faktorer. Vi har opsummeret nogle punkter om, der kan hjælpe dig med at vurdere hvorvidt dit tv skal repareres eller udskiftes.

Lad os gennemgå prisen for TV-reparation

Hvad er status for dit TV? Hvor slem er skaden? Reparationsomkostningerne spiller en væsentlig rolle i din beslutning. En fin huskeregel der kan hjælpe dig med at finde ud af, om dit TV skal repareres, er, at prisen for reparation, ikke bør være mere end 50% af den pris, du har købt dit tv til. Hvis prisen for reparation er mere end 50% af originalprisen kan det være tid til at finde nyt TV i stedet.

Hvor ofte er reparation nødvendigt?

Hvis du hyppigt skal have dit tv repareret, så er det tid til at smide det ud og købe et nyt. Dette er normalt et tegn på forværret kvalitet. Selvom enkelte reparationer kan være billigere, er det ikke umagen værd, hvis det sammenlagt stadig løber op til at koste omkring 50% af originalprisen.

Få det repareret tidligt!

Generelt er TV-reparation meget mere bæredygtigt end det at købe nyt. Derfor er det vigtigt at få dit TV repareret af en professionel det øjeblik, du lægger mærke til, at der er noget i vejen med det. Selvom det at reparere det selv kan føles som en nem og billig løsning, kan et forkert træk, hurtigt komme til at koste dig mere, end det burde. Klar til at få dit tv repareret?

Anmod om et tilbud ved at sætte en opgave op på Handyhand! Vi forbinder dig med specialister i dit lokalområde på få minutter. Du kan læse anmeldelser og sammenligne bedømmelser, før du accepterer et tilbud, så du ved, at du får den rigtige person til jobbet. Book en TV-reparationsopgave på Handyhand i dag, så hjælper vi dig med at få dit TV tilbage i tip-top-form!

Spørgsmål og svar

  • Det er bedst hvis du selv foretager en fejlfinding. Efter en indledende vurdering kan du bestemme dit budget. Du bør få flere tilbud for at vurdere, hvor meget der er nødvendigt for at reparere dit tv og justere dit budget i overensstemmelse hermed. Du kan sætte en opgave op og få tilbud fra masser af specialister på Handyhand!

  • Det enkle svar er, at hvis reparationen koster mere end 50% af værdien af dit tv, uanset om det er kumulativt eller engangs betaling, er det bedre at udskifte dit tv. Ellers er det mere bæredygtigt og omkostningseffektivt at få dit tv repareret i forhold til at købe et nyt.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Montering af TV