Håndværker på stillads reparerer rød murstensfacade.

Hvor meget koster det at reparere facadebeklædning?

+150.000 kunder

Find en

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvor meget koster det at reparere facadebeklædning?

Det koster mellem 140-3.500 kr. pr. kvadratmeter at reparere facadebeklædning, med en gennemsnitlig pris på 1.820 kr. pr. kvadratmeter. Priserne for reparation af en facadebeklædning varierer efter hvilken type facadebeklædning og husets størrelse, og derfor ligger de generelle priser mellem 140-3.500 kr. per kvadratmeter. Reparation af stuk- og stenfacader er som regel dyrere end vinyl og fibercement, ca. 300-400 kr. dyrere per kvadratmeter.



Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Prisen for reparation af facadebeklædning ligger mellem 140-3.500 kr. pr. kvadratmeter, med en gennemsnitlig pris på 1.820 kr. pr. kvadratmeter. Det svarer til en gennemsnitlig pris på 62.050 kr. for et reparationsprojekt. Prisen varierer afhængigt af skadens omfang, typen af facadebeklædning, samt kvaliteten af den eksisterende facade.

Hvad er prisen for reparation af facaden ud fra materialet?

Nogle facadebeklædningsmaterialer kan repareres med en simpel lapning, mens andre kræver en del håndværk for at få facaden i god stand igen. Du kan finde mange reparationssæt til facadebeklædning, hvis der kun er tale om enkle huller eller revner i en vinylbeklædning. De koster normalt mellem 100-300 kr. Andre facader, som reparation af træbeklædning, kan være for komplicerede til, at begyndere eller moderat dygtige gør-det-selv-personer kan klare det alene. 

Materialeomkostninger pr. kvadratmeter

MaterialeGennemsnitlig pris pr. kvadratmeter
Vinyl140 – 280 kr.
Fibercement210 – 770 kr.
Træ280 – 910 kr.
Aluminium350 – 490 kr.
Brædder350 – 700 kr.
Mursten420 – 1.260 kr.
Stuk630 – 3.500 kr.
Sten700 – 2.100 kr.

Hvis dele af din facadebeklædning ikke kan repareres, bør du medregne omkostningerne for at udskifte dele af facadebeklædningen. Beklædning af vinyl, træ, aluminium og fibercement er mere overkommelige at udskifte, mens mursten og sten kan være ret dyre.

Reparationsomkostninger efter type reparation

ReparationstypeGennemsnitlig pris
Maling140 – 280 kr. pr. kvadratmeter
Udfyld revner3.500 – 5.600 kr.
Reparation af hul350 – 700 kr.
Udskiftning af beskadigede brædder70 – 840 kr. pr. kvadratmeter
Vandskade175 – 350 kr.

Hvad er prisen for facadebeklædning i forhold til husets størrelse?

Husets størrelseGennemsnitlig pris for facadebeklædning (vinyl, træ, aluminium og fibercement)Gennemsnitlig pris for mursten eller sten
100 m²7.000 – 94.500 kr.63.000 – 350.000 kr.
150 m²10.500 – 141.750 kr.94.500 – 525.000 kr.
200 m²14.000 – 189.000 kr.126.000 – 700.000 kr.
250 m²17.500 – 236.250 kr.157.500 – 875.000 kr.
300 m²21.000 – 283.500 kr.189.000 – 1.050.000 kr.

Du bør forvente, at reparationsfirmaer for facadebeklædning nær dig giver tilbud baseret på størrelsen af det område, der skal repareres. Mens entreprenører typisk opkræver pr. job. Det er dog også muligt, at du vil blive faktureret pr. time. De fleste entreprenører opkræver mellem 280-630 kr. pr. time for reparationsarbejde.

Hvor meget kan prisen variere i reparation af facade?

  • Facadebeklædningsmaterialer: Prisen spænder fra 70-1.260 kr. pr. kvadratmeter.
  • Maling: En liter maling koster mellem 140-560 kr. til udvendige vægge.
  • Fugemasse: Normalt koster fugemasse 1-4,5 kr. pr. løbende meter.

Hvornår skal facadebeklædningen repareres?

Det kan være let at overse problemer med facaden, hvis den ikke tjekkes regelmæssigt. Det anbefales derfor, at du tager et kig mindst én gang om året. Facadebeklædning bør også tjekkes for skader efter større storme eller voldsomt vejr. Herunder finder du en oversigt over, hvad du skal kigge efter for på din facade:

  • Skader: Hvis en bil, plæneklipper eller andet objekt beskadiger din facadebeklædning, kan slaget have skabt huller, hvor vand eller andre problemer kan tage fat.
  • Løse eller manglende stykker: Hvad der kan ligne et harmløst manglende panel efter kraftige vinde, kan give plads til skimmelsvamp i dit hjems ramme, hvis hullet ikke lukkes.
  • Synlige skader fra skadedyr: Beskadiget facadebeklædning, efter f.eks. en spætte, kan gøre hjemmets ramme sårbar over for fugt og skimmelsvamp. Udover at udskifte eller reparere den beskadigede facadebeklædning, bør du også overveje at opgradere til et mere modstandsdygtigt materiale mod skadedyr.
  • Blærer på facadebeklædning: Blæredannelse eller bobler i facadebeklædning kan skyldes haglskader, intens fugtighed eller stærkt sollys. Det bør repareres, før det spreder sig.
  • Svampevækst: Hvis en del af din facadebeklædning ser ud til at have skimmelsvamp, er det vigtigt at fjerne eller afhjælpe væksten. Udover at fjerne væksten, bør du også forsøge at finde årsagen til svampen, da det kan være symptom på et større fugtproblem.
  • Revner eller forvridning: Revnet eller forvrænget facade er normalt et tegn på vandskader, der skjuler sig under facadens paneler. Det er almindelige problemer i huse, der mangler vandtætning til at beskytte mod tyk sne og regn.

Skal facaden udskiftes eller repareres?

Er du ikke sikker på, om det giver mere mening at reparere store dele af din facadebeklædning eller bare udskifte den helt? Hvis du er i tvivl kan du overveje:

  • Facadens alder: En af de største faktorer, du bør overveje, er alderen på din nuværende facadebeklædning, og hvor længe den type facadebeklædning typisk holder. Hvis facadebeklædningen nærmer sig slutningen af sin levetid, kan det give mere mening at erstatte hele facadebeklædningen.
  • Tilbud fra lokale entreprenører: Find tilbud på både udskiftning og reparation af facadebeklædningen. 
  • Skadens omfang: Det er normalt mere overkommeligt at reparere facadebeklædning sammenlignet med udskiftning af hele facaden, medmindre det er en meget omfattende skade. Store skader kan f.eks. være store revner, træråd, indvendig træk, overdreven afskalning, fugtskader, svampe- eller skimmelvækst og ekstremt energitab.

Du kan læse mere om prisen for at udskifte din facadebeklædning her. 

Hvor kan du få hjælp til reparation af facadebeklædningen?

Du kan nemt med en Google-søgning finde entreprenører i dit lokalområde, som kan hjælpe med at reparere facaden. Hos Handyhand finder du professionelle håndværkere til reparation af din facade. De tilbyder reparation samt vejledning og kan desuden rense  facaden med højtryksslanger og de rette kemikalier, uden at facaden tager skade. Har du brug for hjælp til din facadebeklædning, kan du oprette en opgave på Handyhand.dk, hvorefter håndværkere i dit lokalområde kan byde ind på opgaven. Beskriv opgaven i så mange detaljer som muligt, så de rette håndværkere bedst muligt kan byde på opgaven. Husk at læse tidligere anmeldelser, inden du vælger din håndværker. På den måde finder du den helt rigtige til opgaven. 

Spørgsmål og svar

  • Den mest holdbare type facadebeklædning er fibercement og aluminium, da de begge er modstandsdygtige overfor fugt, skadedyr og ekstreme vejrforhold.

  • Ja, du kan selv udskifte mindre beskadigede områder af vinyl eller træbeklædning med de rette værktøjer og materialer, men for større eller mere komplekse skader anbefales det at hyre en professionel.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en