Hvad koster det at få renset fliser?

Find ud af priserne på fliserensning og få tips til at spare penge i denne guide
+150.000 kunder

Find en Fliserensning

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at få renset fliser?

At få renset fliser koster typisk mellem 280 til 790 DKK pr. gang, af en professionel fliserenser. Prisen for at få renset fliser af en professionel afhænger af flere faktorer, herunder størrelsen på området, beskadigede fliser, reparationer, standard- eller dybderensning, forflyttelse af møbler, specielle rengøringsmidler og -udstyr, og tilgængelighed af området. Ekstra omkostninger kan forekomme ved svært tilgængelige områder som høje badeværelser eller store køkkener.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Med tiden kan det ikke undgås, at fliser bliver matte eller plettede, og det ikke er nemt at rengøre. Professionel fliserensning kan få dem til at se nye ud igen.

Du er måske nysgerrig på, hvor meget fliserensning kan komme til at koste. Det er en god idé at sætte sig ind i priserne, og således blive mere sikker på, at du laver en god handel. Men først er det vigtigt at spørge dig selv, om du har brug for at investere i en professionel fliserenser.

Skal jeg hyre en professionel fliserenser?

mand spuler fliser med fliserenser

Du kan bruge timevis på at få snavs og pletter af dine fliser uden tilfredsstillende resultater. Eller du kan spare det hårde, nedslidende arbejde ved at få fingrene i en professionel fliserenser. Her er fire grunde til, at du burde overveje at hyre en fagmand til arbejdet:

 1. En professionel kan udføre vanskeligt rensningsarbejde hurtigere end dig, da han/hun vil have de rigtige rengøringsmidler og værktøjer.
 2. Det område, du vil rengøre er for stort til, at én person kan klare det alene.
 3. Pletterne på dine fliser kan ikke vaskes væk, uanset hvor meget du knokler med det.
 4. Der er meget fugemasse i fliserne, og du kan ikke få det rengjort på egen hånd.

Der er flere grunde til at ansætte en faglært fliserenser, men generelt set er ansættelsen af en professionel en god måde at få en svær opgave løst hurtigt, med minimal indsats fra din side.

Plettede og beskadigede fliser

Selv med almindelig rengøring bliver fliser misfarvede med tiden. Hvis du har en stor familie med børn og kæledyr, vil der altid være meget slid på dine gulve. Fliserne på dit gulv kan blive løse og fyldt med fugepletter. Fugepletterne ser ikke kun grimme ud, men de er også en potentiel yngleplads for bakterier.

Du har måske bemærket en ubehagelig lugt i dit hjem, men har ikke kunnet lokalisere, hvor den kommer fra. Fugemassen i fliser fanger bakterier, som begynder at afgive en grim lugt. Hvis ikke du rengør eller renser alle fugerne imellem fliserne, vil den blive ved med at komme tilbage. 

Du har måske prøvet at bruge forskellige rengøringsmidler for at slippe af med pletter og rengøre fugerne mellem dine fliser, uden at opnå et tilfredsstillende resultat. Du har måske endda overvejet at bruge stærkere rengøringsmidler, men har været bange for at beskadige dine gulve.

Du har gjort det helt rigtige ved ikke selv at forsøge at rense dine fliser, især hvis du ikke er tryg ved tanken eller ikke har styr på hvordan sådan en opgave overhovedet skal gribes an. Rensning af fliser og fuger er arbejde, der bør overlades til professionelle. 

Hvis du har forskellige flisetyper (f.eks. keramik, porcelæn, skifer, marmor osv.) i forskellige områder af dit hjem, vil en fagmand kunne justere styrken af ​​rengøringsmidlet, så det passer til de enkelte gulves behov. Han kan udskifte eventuelle løse fliser med en matchende flise og også udfylde fugerne med den rigtige fugefarve.

Du kan få ro i sindet, da du ved, at alle fliserne er blevet renset af en ekspert. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der plads til en fliserenser i dit budget, så fortvivl ikke. Vi har samlet alle de nødvendige oplysninger nedenfor. 

Hvad inkluderer standard fliserensning?

Når du hyrer en professionel fliserenser, vil det tage ca. 45-90 minutter at rengøre et rum på ca. 23 kvm (ifm. standardfliserensninger). Standardfliserensninger kan omfatte:

 • Et skøn af opgaven efter opmåling af hvert rum.
 • En grundig undersøgelse af hele området/alle områder bl.a. for at tjekke efter løse fliser og ødelagte fuger.
 • Fjernelse af lette møbler, hvis det ikke allerede er gjort.
 • Påføring af tætningsmiddel på løse fliser og fuger, hvis det er nødvendigt.
 • Påføring af kraftigt vaskemiddel; med stor opmærksomhed på pletter og fuger.
 • Gulvvask med højtryksrenser.
 • Polering af fliserne efter, at de er aftørret med klud. Dette er for at udglatte fugerne, og for at give overfladen en perfekt finish, så fliserne ser helt nye ud.

Andet arbejde, som en fliserenser kan hyres til

Hvis du har brug for hjælp til andet i forbindelse med rengøring af dit hjem, så behøver du ikke at holde dig til en standardfliserensning. Du kan forhandle med fliserenseren om andre opgaver, mod et ekstra gebyr. Dette inkluderer:

 • Aftørring af pletter på vægge og inventar.
 • Reparation og restaurering af løse fliser.
 • Fugeforsegling og polering af fliserne for et perfekt slutresultat.
 • Rengøring af gulve samt fjernelse af dårlig lugt fra fliser og fuger.
 • Rengøring af udendørsfliser, som eksempelvis terrassefliser.
 • Rengøring af dine tagsten. Det er dog langt fra alle der tilbyder denne service.
 • Fjernelse af mærker på dit garagegulv og dør.

Hvad kan påvirke omkostningerne for fliserensning?

Der er flere ting, der kan forhøje eller mindske gennemsnitspriserne for fliserensning:

 • Hvor stort et område skal renses?
 • Hvor mange ødelagte eller løse fliser skal restaureres?
 • Har du brug for en mere omfattende rensning eller bare en standardrensning?
 • Hvor lang tid vil opgaven tage at udføre?
 • Er området ryddet og lettilgængeligt eller er specialisten nødt til at flytte rundt på ting?
 • Har du brug for at rensningen bliver lavet på hverdage eller i weekenden?

Gennemsnitspriser for fliserensning i Danmark

Gennemsnitsprisen for flise- og fugerensning kommer an på, hvorvidt du ansætter en selvstændig, eller om han/hun arbejder i et større firma. Du kan også indgå en aftale om ugentlig eller månedlig rensning afhængigt af hvad der passer dig bedst. 

Hvis din fliserenser er selvstændig, vil han/hun som regel opkræve en højere pris, da de selv skal betale for rejseomkostninger, forsikring samt de anvendte rengøringsmidler. Du kan forvente at skulle betale et sted mellem 280 og 790 kr. pr. gang for flise- og fugerensning.

Gør dit hjem klar til fliserensning

Du kan følge nedenstående trin for at sikre, at din bolig er klar til professionel fliserensning.

 1. Fjern møbler og andet rod, der blokerer det ønskede rengøringsområde. Dette vil gøre arbejdet lettere, da det ikke kun sparer unødig tid, men også mindsker risikoen for fald- og løfteskader.
 2. Fjern tæpper og måtter, der dækker dine gulve. Dette vil give fliserenseren fri adgang til gulvet.
 3. Du bør også feje eller støvsuge området for at slippe af med støv, så det ikke blandes med det rengøringsmiddel, fliserenseren skal bruge.
 4. Forbered dine familiemedlemmer og kæledyr på forhånd, så de ikke betræder områderne under rensningen.
 5. Sørg også for at det rengjorte område ikke betrædes, før det er helt tørret, og fliserenseren har afsluttet sit arbejde.

Priser for fliserensning

Prisen for fliserensning afhænger af huset, det valgte område, samt hvor meget arbejde rengøringsprocessen kræver. Vi har gennemgået vores seneste opgaver omhandlende rengøring af fliser og fuger, for at give dig en bedre idé om hvordan priserne kan se ud.

FliserensningsopgaverPris (DKK)
Rengøring af fuger og badeværelsesfliser 460 - 920 kr.
Rengøring af gulvfliser 920 - 1.840 kr.
Fuge & Tæpperens   810 - 920 kr.
Rengøring af altanfliser  230 - 370 kr.
Rengøring af køkkenfliser                                           370 - 920 kr.

Sådan udføre du en gør-det-selv fliserens

Spørgsmål og svar

 • Det afhænger af, hvor meget området bliver brugt. Hvor mange kæledyr eller børn du har. Nogle hjem kan kræve rensning af fliser og fuger en gang hver 12.-18. måned, mens andre hjem kan kræve det hver 4. måned eller deromkring.

 • Fliser og gulve begynder at blive matte og plettede med tiden; kun professionel rengøring kan genoprette dine gulve til deres oprindelige udseende.

 • En rimelig pris kan først oplyses, når en fagmand har vurderet, hvor meget restaurering der kræves. Hvis det kun omhandler et par fliser der har løsnet sig, bør en fliserenser kun at opkræve nogle få kroner oven i den aftalte pris. Men hvis det er en omfattende restaurering der er påkrævet, kan du forvente at betale for den påførte forsegler/fugemasse og det antal timer, det tager at afslutte opgaven.

 • Væg- og gulvfliser har forskellige priser, fordi størrelsen af ​​det område, gulvfliser dækker, normalt er meget større. De gennemsnitlige priser ved en fliserenser er 120-170 DKK pr. kvm.

 • Ja, priserne vil være højere for større boliger eller huse, der er opdelt i forskellige etager. Men hvis du får renset dine fliser med jævne mellemrum, giver din fliserenseren dig ofte en særpris.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Fliserensning