At isolere et termotag med en tykkelse på 95/100mm er en effektiv måde at forbedre et bygnings energieffektivitet på. Nøglen til at undgå kondens på bagsiden af isoleringen er at sikre, at isoleringsmaterialet installeres korrekt, og at der tages højde for ventilation samt en korrekt installeret dampspærre.
God ventilation er kritisk for at forhindre kondensdannelse. Når man isolerer termotage, skal der sikres, at der er tilstrækkeligt med ventilerede rum under isoleringen. Det sikrer, at fugtig luft kan undslippe, og forhindrer ophobning af fugt, der kan føre til kondens.
En korrekt installeret dampspærre er også essentiel for at undgå kondens. Dampspærren bør placeres på den varme side af isoleringen (indenfor) for at forhindre varm, fugtig luft i at trænge ind i isoleringen, hvor den kan kondensere mod det koldere termotag. Det er vigtigt, at dampspærren er tæt og uden huller eller revner, hvor fugt kan trænge ind.
Desuden spiller valget af isoleringsmateriale en rolle for, hvor godt man kan forebygge kondens. Materialer med en god dampgennemtrængelighed er at foretrække, da de kan tillade en vis grad af fugt at passere igennem materialet, bidragende til en bedre regulering af fugtniveauet i konstruktionen.
Sammenfattende, med den rette tilgang og opmærksomhed på detaljer omkring ventilation, korrekt installation af dampspærre og valg af isoleringsmateriale, er det absolut muligt at isolere et termotag med 95/100mm isolering uden at opleve kondensproblemer på bagsiden.
Har du brug for professionel hjælp til isolering af dit termotag? Med Handyhand kan du nemt oprette din opgave helt gratis. På få minutter vil du modtage bud fra dygtige håndværkere, der står klar til at hjælpe dig med at få dit termotag isoleret effektivt. Gør dit hjem mere energieffektivt og komfortabelt med hjælp fra Handyhand!