Hvad koster det at få lagt fliser i badeværelset?

Find ud af priserne på fliselægning i badeværelset med vores guide
+150.000 kunder

Find en Lægning af badeværelsesgulv

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at få lagt fliser i badeværelset?

At få lagt fliser i badeværelset koster typisk mellem 230 og 1.060 DKK pr. kvadratmeter. Prisen på fliselægning varierer afhængigt af flisetype, badeværelsets størrelse og omkostninger til arbejdskraft og materialer. Omkostningerne kan være mellem 4.500 og 7.700 DKK for dyre fliser og store badeværelser, mens omkostningerne kan reduceres til omkring 2.400 DKK ved billigere fliser eller kun fliser omkring badekarret. Ekstra omkostninger som fugemasse, fjernelse af fliser og gulvvarme skal også tages i betragtning.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Uanset om du drømmer om et luksusbadeværelse med spa og det hele, eller et simpelt, lyst rum til at gøre dig klar til dagen i, så kan de rigtige fliser gøre en stor forskel. Men hvor meget koster det at lægge fliser i badeværelset i Danmark? Den gennemsnitlige pris er 230-1.060 kr. pr. kvadratmeter. 

Hvis du har mange store ideer, skal du sandsynligvis sidde klar med et lige så stort budget for at komme i mål. Skal du have en dyr flisetype? Eller er der tale om et stort badeværelse? Hvis ja, kan du hurtigt komme til at bruge et sted mellem 4.500 og 7.700 kr. (eller mere). 

håndværker lægger fliser i badeværelse

Vælger du derimod en billig flise, eller holder du dig til kun at lægge fliser om f.eks. badekarret, kan du nemt reducere omkostningerne helt ned til omkring 2.400 kr. Den sparsomme type køber eventuelt fliserne i forvejen og har kun brug for hjælp til at få dem lagt; dette kan være en god måde at spare penge på materialer. 

Klar til at lave noget flot uden at ødsle pengene væk? Læs med i vores omfattende prisguide til badeværelsesfliser.

Hvad påvirker de samlede omkostninger for badeværelsesfliser?

Den gennemsnitlige pris for belægning af fliser i et badeværelse kommer af tre ting:

 • Den valgte flisetype
 • Størrelsen på dit badeværelse eller det valgte område
 • Arbejdskraft og materialer

Den valgte flisetype

Du har måske en vision for hvordan dit perfekte badeværelse ser ud. Væg-til-væg fliser i lys azurblå, et jordfarvet kalkstenslook eller en naturinspireret mosaik. Uanset hvad din drøm er, så giver det altid mening at få lavet en grundig undersøgelse først.

Kvaliteten, stilen og størrelsen vil alle påvirke den endelige pris. Generelt er traditionel porcelæn og keramiske fliser det mest populære valg.

 • Porcelæn: Porcelæn er vandtæt, hvilket gør det til et godt og langtidsholdbart valg, men du skal bruge nogen, der har arbejdet med porcelæn før, til at udføre arbejdet, da det nemt kan blive beskadiget, hvis det ikke håndteres korrekt.
 • Granit: Granit og andre naturstensfliser er meget holdbare, men de ligger også generelt i den dyre ende. 
 • Vinylfliser: Vinylfliser er et prisbevidst valg. Det kommer til at ligne sten eller keramik, men er langt billigere end den ægte vare. Bare sørg for, at den flise, du vælger, er vandtæt og at den er nem at vedligeholde i et badeværelse.

Det område af badeværelset, du ønsker belagt

Hvor meget koster det at lægge fliser i et lille badeværelse? Det kommer an på flere ting. Uanset om du vil have fliser i hele rummet (vægge og gulv) eller foretrækker at belægge et lille område, vil prisen altid afhænge af størrelsen på det område, der er tale om. Hvor meget det koster at flisebelægge en bruser i badeværelset koster f.eks. lidt end enkelte fliser over vasken.

Hvis du planlægger at få gulve og vægge belagt i et stort badeværelse, har du brug for flere fliser, hvilket betyder, at det vil tage længere tid at sætte dem op. Dette øger igen omkostningerne for både arbejdskraft og materialer.  

De fleste fliselæggere giver et tilbud pr. kvadratmeter, så det er en god idé at måle området op, før du godtager et tilbud.

Kompleksiteten af ​​badeværelsesindretningen

Komplekse layouts kræver også en kompleks indretning. Hvis dit rum har en usædvanlig form, eller har unikke funktioner, kan dit fliseprojekt ende med at koste mere. Jo mere fliserne skal skæres, jo dyrere bliver arbejdet. Det gør det også sværere at lægge fliserne, så det vil naturligvis øge arbejdsomkostningerne.

Omkostningerne for arbejdskraft

Fliselæggere giver typisk et tilbud baseret på det område, der skal belægges, og inkluderer arbejdskraft samt materialer. Arbejdsløn beregnes på time- eller dagsbasis. En fliselægger tager typisk 210-400 kr. i timen. 

Den mest præcise måde at beregne de samlede omkostninger for belægning af badeværelsesgulv er at få et tilbud baseret på dine behov.

Gennemsnitlig pris for flisebelægning af badeværelse baseret på størrelse og materiale

Den gennemsnitlige pris varierer som sagt baseret på størrelse, layout og flisetype. I denne tabel gennemgår vi de typiske priser baseret på forskellige flisetyper og badeværelser. Disse er baseret på fuld flisebelægning af et badeværelse inklusiv vægge og gulv. Hvis du kun skal have lagt gulv- eller vægfliser, eller andre mindre flisebelægninger, betaler du mindre.

Tjek vores tabel nedenfor for en fuldstændig oversigt over fliseomkostninger: 

Badeværelsets størrelseGennemsnitlig pris (arbejdskraft + materialer)
Lille badeværelse23.000 - 69.000 kr.
Medium badeværelse69.000 - 138.000 kr.
Stort badeværelse>138.000 kr.

Den bedste måde at planlægge dit badeværelsesbudget på er, at få et tilbud fra en håndværker i dit område. De kan også hjælpe dig med at finde lige den type flise som passer til dig og dit budget. 

Yderligere omkostninger du bør overveje

Når du overvejer omkostningerne ved at ombygge dit badeværelse, er her nogle andre ting, du skal huske på:

 • Fugemasse - Nogle fliser skal forsegles, mens andre er naturligt vandtætte. Keramiske fliser og porcelænsfliser kræver ikke fugemasse. Granit og andre naturstensfliser skal forsegles for at forhindre vand i at sive ind (natursten er porøse). Den gennemsnitlige pris for at forsegle dine fliser er fra 120 - 190 kr. pr. kvadratmeter. 
 • Fjernelse af fliser - Gamle fliser skal fjernes sammen med deres originale fugemasse og klæbemiddel. En fliselægger kan tilbyde denne service mod et ekstra gebyr, eller du kan gøre det selv.
 • Pudsning - Væggene skal forberedes og gøres klar, før belægningen kan begynde. Hvis væggene ikke er klargjorte eller er ujævne, kan det forårsage forsinkelser. Tal med din fliselægger om de kan komme og forberede væggene, eller om du selv skal gøre dette, inden de kommer.
 • Gulvvarme - Hvorfor ikke overveje gulvvarme når der alligevel skal lægges nye fliser? Der er ingen bedre følelse end at komme ud på badeværelset, og mærke den behagelig varme der strømmer op fra gulvet – især om vinteren – gulvvarme koster omkring 490 kr. pr. kvm.

Overvejer du at få en af ​​disse ekstra tjenester? Tal med en professionel om dit fliseprojekt. Eksperter kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du helt præcist skal bruge for at gøre din badeværelsesdrøm til virkelighed. 

Tips til, hvordan du holder prisen for flisebelægning på badeværelset til et minimum

Nu hvor du ved, hvor meget det sådan cirka koster at få lagt fliser i badeværelset, undrer du dig måske over, hvordan du kan holde priserne nede. Hvis du er fantastisk til gør-det-selv, kan du spare nogle penge på din badeværelsesrenovering. Følgende opgaver er nogle, du muligvis selv kan klare:

Fjernelse af eksisterende fliser

Har du en hammer og mejsel? Hvis ja, så er du klar til at rive dine gamle fliser ned. At fjerne gamle badeværelsesfliser er bare et spørgsmål om at bruge mejslen til at løsne hver flise og  herefter fjerne den. Find en løs flise eller knæk en flise med din hammer, og fjern derefter stykkerne med din mejsel. Sørg for at bruge sikkerhedsbriller og tildæk alt, der kan beskadiges, f.eks. spejle, badekar og håndvaske. Glem ikke at komme af med de gamle fliser på en ansvarlig måde. Lej eventuelt en container til murbrokker.

Indkøb af egne fliser

Det kræver lidt research at købe dine egne gulv- og vægfliser, men du kan ende med at få en bedre handel. Du skal også købe klæbemiddel og fugemateriale. 

Inden du foretager et køb, skal du tjekke med en fliselægger, at du har den rigtige form for fugemasse og klæbemiddel til de fliser, du har valgt (klæbemiddel og fugemasse kan være kompliceret og afhænger af, hvad de skal fastgøres til).

Uanset om du har brug for nogen til at styre hele processen eller bare vil have en hånd til de lidt sværere ting, så hyr en professionel og få et tilbud på lige det du har brug for.

Hvordan lægger man fliser på badeværelset?

Spørgsmål og svar

 • Generelt er fliselægning ret ligetil, så det kunne være værd at prøve at lægge fliserne selv. Bare vær forberedt på, at det nok ikke kommer til at se helt så godt ud, som når en professionel har lagt det. Når alt kommer til alt, bruger fliselæggere hele deres karriere på at perfektionere deres færdigheder. Det kan være bedst at få en fliselægger med stor erfaring indenfor badeværelser, hvis du skal ombygge for at sælge. Dette vil sikre det bedste resultat.

 • Det bedste materiale afhænger af, hvad du ønsker af udseende og dit budget. Generelt passer disse materialer til badeværelser: keramik og porcelæn (disse er de mest populære af en grund), natursten (granit, kalksten, skifer, terracotta), vinyl og glas.

 • Dette afhænger af, hvilken type flise du vælger, og hvor godt du passer på dem. Fremstillede fliser holder omkring 75 år. Naturstensfliser kan holde mere end 100 år, når de vedligeholdes ordentligt.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Lægning af badeværelsesgulv