Hvad koster en gartner?

Få et overblik over priserne på en gartner og hvad du kan forvente at betale
+150.000 kunder

Find en Andet havearbejde

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en gartner?

En gartner, koster typisk mellem 890 og 1.770 kr. En gartners omkostninger afhænger af placering, havens størrelse, arbejdets type og gartnerens erfaring. Større haver med forskellige planter vil sandsynligvis koste mere. Simpelt arbejde som græsslåning er billigere end komplekst arbejde som beplantning eller anlægning af blomsterbede. En erfaren og effektiv gartner kan spare dig penge på lang sigt, selvom deres timepris er højere.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Det er populært at have en flot have. Men at opretholde en have kan tage meget tid, penge, og kræve et godt håndelag. Derfor kan det være en god ide at få hjælp til at holde haven for dig. Før du ansætter en gartner til at få det grønne under kontrol, er det værd at undersøge priserne for gartnere.

Timelønnen for en gartner

gartner

Den gennemsnitlige pris for en gartner til vedligeholdelse af have er 890 – 1.770 kr. Priserne vil dog ofte variere afhængigt af områdets størrelse, beliggenhed, og hvor kompliceret opgaven er.

Omkostningerne beregnes til at omfatte:

  • Et minimumsgebyr, normalt svarende til 2 timers arbejdsløn.
  • En timepris, ofte imellem 140 – 400 kr.

Det lyder måske af meget, men når man medregner specialudstyr, arbejdskraft, og materialer, vil priserne naturligt være herefter. Læs videre og se, hvilke faktorer der påvirker priserne. Du kan samtidig få tips til, hvordan du kan spare penge på vedligeholdelsen af din have.

Faktorer, der påvirker prisen for havearbejde

Haver er meget forskellige, og det samme vil priserne for vedligeholdelse også være. Du kan her finde estimater på priserne for en gartner og deres forskellige services.

Vedligeholdelse og finpudsning

Din pris vil variere, afhængigt af den type arbejde du har brug for at få udført. For eksempel inkluderer vedligeholdelse ofte græsslåning, trimning af hække, samt at haven bliver holdt ryddelig og under kontrol. Men hvis du vil have udført mere kompliceret arbejde, såsom opgaver indenfor beplantning eller lavet blomsterbede, så vil priserne også være herefter.

De specifikke opgaver i haven

Nogle haver består af en simpel græsplæne som har brug for at blive slået lejlighedsvist. Andre haver har lange rækker af blomster, stor variation i beplantningen, vandningsanlæg, og sommetider drivhuse. Kort sagt vil flere opgaver til at vedligeholde din have koste dig mere. Men uanset om det er den ene eller den anden opgave, kan du nemt finde hjælp gennem Handyhand til at varetage opgaven.

Havens størrelse og stil

Større haver tager længere tid at vedligeholde hvilket betyder højere lønomkostninger. Der vil normalt også være brug for flere materialer, såsom jord, barkflis og gødning, som får prisen til at løbe op. Hvis du har en masse træer og sarte planter vil dette også give ekstra omkostninger.

Placering

Prisen på en gartner varierer også afhængigt af hvor du bor. I København kan du godt forvente at betale mellem 30 – 90 kr. mere i timen end for eksempel i Herning. Adgangen til haven kan også påvirke prisen, især hvis det er svært at få tungt udstyr som plæneklippere om i haven.

Hvor meget kan man forvente at havearbejde koster?

Du kan godt forvente at betale 890 – 1.770 kr. pr. dag, afhængigt af gartnerens timepris, erfaring, og nogle af de andre faktorer nævnt ovenfor. Husk også på, at en mere erfaren gartner sandsynligvis er i stand til at udføre opgaven hurtigere. Det kan spare dig penge i det lange løb, selvom de ofte har en højere timeløn.

Gartnere og timeløn

Mange gartnere opkræver prisen timelønnet, og de har ofte også en minimumsafgift. Normalt er det omkring to timers arbejde. Timesatsen er i gennemsnit 140 – 400 kr., afhængigt af erfaring. Anlægsgartnere opkræver tit pr. dag eller for hele projektet og derfor ikke time for time.

OpgaveTidsperiodePris (DKK)
GartnerDage890 - 1.770 kr.
Time 140 - 400 kr.
AnlægsgartnerDage1.600 - 2.480 kr.
Pr. projekt 2.220 – 22.140 kr.

Gartnere, der tager en fast pris

Hvis du kun har brug for en gartner til en lille opgave, kan de ofte tilbyde en fast pris. Det vil afhænge af, hvor omfattende og detaljeret opgaven er. Faste priser vil derfor afspejle hvor kompliceret opgaven, hvilket inkluderer det påkrævet udstyr og teknikker. Du kan tage kontakt til en gartner for at få et tilbud. Eksempler på typiske opgaver kan være:

  • Plæneklipning
  • Fjernelse af ukrudt
  • Hækklipning
  • Plantning
  • Beskæring
  • Anvendelse af gødning og pesticider

Ekstra omkostninger i forbindelse med havearbejde

Den bedste måde at undgå skjulte eller uforudsete omkostninger, er at tale med din gartner. Fortæl i detaljer hvad du har brug for, så undgår du ofte uventede gebyrer. Gå direkte til kilden. Nogle ting der kan ende med at koste ekstra kan være følgende:

VarePris (DKK)
Fjernelse af haveaffald890 – 1.770 kr.
Maling a hegn890 – 1.770 kr.
Installation af gårdhave7.090 – 8.860 kr.
Installation af terrasse7.090 – 8.860 kr.
Anlægning af græs80 til 110 kr. pr. kvadratmeter

Forskellen på havearbejde og pleje

Det kan være lidt forvirrende, når det kommer til hvem der beskærer dine planter, og hvem der laver bede. Mange mennesker bruger tit titlerne "gartner" og "anlægsgartner" om det samme fag, men de udfører to forskellige slags arbejde.

En gartner er den der hjælper med beplantning og vedligeholdelse af en have. Det er dem der sætter frø og sørger for en flot grøn græsplæne. De gør også blomsterbede klar til blomsterne. Hvis du har brug for at få ryddet haven og slippe af med ukrudt, så er det også en gartner du skal bruge.

En anlægsgartner er en der designer haver og udfører tit mere omfattende opgaver. Tænk på dem, som den person, der indretter din køkkenhave og designer din drømmehave. Det kan bl.a. omfatte en ny terrasse, en havepavillon, eller forslag til, hvad der kan passe til din have. Måske vil du have en havedam eller lignende anlagt. En anlægsgartner kan hjælpe med at gøre din vision til virkelighed.

Nyttige havetips til at spare tid og penge

Der er mange ting du kan spare penge på i forbindelse med din have. Hvis du ønsker at få mest for dine penge, er her nogle ting du kan gøre.

Slå din græsplæne

Hvis du har råd til at købe og opbevare en plæneklipper, kan du spare penge på gartneren, da græsslåning ofte er den mest tidsslugende del af havearbejdet. Hvis du selv gør det, kan du spare mange penge. Nogle havecentre udlejer også plæneklippere i en time eller to.

Timing er vigtigt

Din have har brug for, at nogle opgaver laves på bestemte tider af året for at få de rigtige resultater. For eksempel kan du ikke plante om vinteren, og haver har ofte også brug for ekstra vand og opmærksomhed i sommermånederne. Timing er alt, så sørg for at finde ud af hvornår det bedste tidspunkt er for de forskellige opgaver.

Gør vedligeholdelsen enkel

Bed din anlægsgartner om at anlægge din have med vedligeholdelse i tankerne. Enkle ting såsom at lægge barkflis giver mindre behov for lugning. Der er en masse småting, der er godt givet ud i det lange løb. Når din have er nem at vedligeholde, så har du måske ikke brug for ret meget hjælp til at holde den pæn.

Gør lidt hver dag

Hvis du tager lidt ukrudt hver gang du er i din have, så kan du blive overrasket over hvor meget du faktisk får gjort over kort tid. Uanset om det er at trimme et par grene eller trække lidt irriterende ukrudt op hver dag, så kan du opnå et godt resultat med minimalt arbejde.

En regelmæssig gartner

Bestilles der en gartner til regelmæssigt arbejde, kan det ofte lette mængden af arbejde generelt. Det er nærliggende, hvis du ikke har tiden eller interesse i havearbejde. Du kan få en gartner til at rydde op i haven, plante, beskære, luge, eller foretage anden regelmæssig vedligeholdelse. De kan tilbyde dig en god pris og det vil gøre vedligeholdelse af haven mere overskuelig og økonomisk i det lange løb.

Uanset hvilken opgave du har brug for at få udført, er Handyhand det ideelle sted at finde gartnere i nærheden af dig. Ansæt en Handyhander der passer til dine behov og dit budget. Du kan indenfor kort tid modtage tilbud til din opgave på platformen.

Spørgsmål og svar

  • Gartnere opkræver mellem 140 – 400 kr. i timen. Husk at en mere erfaren gartner med bedre udstyr ofte kan få opgaven udført hurtigere. Så selv hvis de koster mere på papiret, kan de godt være billigere i længden. Få mindst tre tilbud før du vælger en gartner.

  • Generelt er vinteren det bedste tidspunkt for havearbejde. Til vedligeholdelse er enhver tid på året god. Det er dog vigtigt at huske på, at tingene vokser hurtigere i løbet af sommeren og foråret, herunder ukrudt, så tingene kan hurtigt komme ud af kontrol på denne tid af året. Du skal beslutte dig for, hvor ofte du har brug for at gartneren kommer. Er en gang om året nok eller vil en mere regelmæssig service passe bedre. Hvis du ønsker at have en urtehave, træer, eller blomsterbede, bliver du nødt til at være lidt på forkant. Mens de fleste planter blomstrer om foråret, skal de sås om vinteren, for at give dem tid til at spire. Februar er en fantastisk måned til at hyre en gartner i. Det er her du kan forberede frø til plantning og i marts begynder frøene at spire i haven.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Andet havearbejde