Hvad koster træfældning?

Få et overblik over priserne på træfældning med denne guide
+150.000 kunder

Find en Træfældning

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster træfældning?

Træfældning koster typisk 4.000 kr., men prisen kan variere fra 1.610 kr. til over 20.700 kr. Prisen for træfældning afhænger af træets størrelse, adgang og affaldshåndtering. Omkostningerne stiger ved større, vanskeligt tilgængelige træer. Arbejdskraft udgør størstedelen af omkostningerne.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Træer kan være smukke at se på, og giver ofte lidt ekstra farve til dit hjem. Sommetider kan det dog nødvendigt at fjerne et træ - enten på grund af sygdom, eller hvis træet på en eller anden måde står til fare for huset. At fjerne et dødt eller sygt træ, kan blandet andet redde de nærtstående træer, eller sikre, at du og din familie trygt kan modstå alt slags vejr. 

Den gennemsnitlige pris for træfældning er 4.000 kr. Den kan dog variere på baggrund af træets størrelse, tilgængelighed og bortskaffelsen af det efterfølgende affald. Priserne spænder derfor fra så lidt som 1.610 kr. til mere end 20.700 kr. Selve arbejdskraften er langt den højeste omkostning for træfældning og udgør mere end halvdelen af ​​dit samlede budget. 

Hvad kan påvirke den samlede pris for træfældning?

Mand saver træ over med en motorsav

Fældning af store træer kræver en del erfaring og specialudstyr. Træfældning kan være en udfordrende disciplin i sig selv. Jovist kan det være en simpel - men stadig krævende opgave at fjerne et 2 meter højt ungt træ fra midten af ​​din have. Denne form for opgave vil for en professionel træfælder tage mindre end en time. 

Har du i stedet et gammelt egetræ, der skal fjernes, så kan det tage flere dage, at fjerne det på egen hånd - især hvis du har dårlig adgang til det. Når du søger hjælp til træfældning, er der følgende muligheder:

  • Træfældning - En professionel træfælder eller træbeskærer kan med brug af specialudstyr hjælpe med at fjerne både træ og stub. Dette er endnu en sikkerhedsforanstaltning, der har til formål at beskytte såvel boligejer som ejendom til enhver tid. Dette omfatter også sikker fældning og fjernelse af træet.
  • Arborist - En arborist holder sig mere til spørgsmål om træsundhed og vedligeholdelse, da de har stor viden om træets biologi og beskæringsmetoder. Hvis du er bekymret for grene der stikker på langt ud over din ejendom, eller hvis træet har fået et usundt udseende, kan de hjælpe dig med at vurdere, om træet skal trimmes, flyttes eller fjernes.
  • Stubfjernelse – Når først et træ er blevet fældet og fjernet, vil der ofte stadig være en træstub til overs. Den skal dog også fjernes. Hvis du vil sikre dig, at træet ikke rodfæster, og vokser op igen, er det pengene værd at investere i stubfjernelse i samme omgang. Vær derfor opmærksom på dette, når du henter tilbud ind.

Nedenfor kan du læse mere om de væsentligste faktorer i forbindelse med omkostningerne for træfældning:

Træets størrelse

Forventeligt har størrelsen betydning for prisen. Træets højde, diameter og trætype spiller en stor rolle i de endelige omkostninger. Høje træer kræver mere udstyr og tid, og er samtidig forbundet med højere risici, hvilket bl.a. gør omkostningerne for fældningen af fyrretræer usædvanligt høje. Et højt træ er mere tilbøjeligt til at gør stor skade, hvis nu det lander forkert.

Hvis træet hænger ind over et hus, skur eller vej, er det vigtigt at arbejde med ekstra forsigtighed for at undgå alvorlige skader, som i sidste endnu kun vil koste flere penge.

Trætypen kan nogle gange påvirke, hvor let det er at fælde - der er dog ikke tale om den største prisforskel, men det er stadig værd at nævne. De anslåede omkostninger for fældning af store træer er ofte højere end selve trætypen, hvilket betyder, at størrelsen er vigtigere at overveje.

Adgang til træet

Hvis træet er utilgængeligt eller svært at nå, vil det naturligvis koste mere at fælde. Det hele bunder i hvor tidskrævende og besværlig opgaven er. Så hvis der er tale om et svært tilgængeligt træ, vil det tage længere tid ikke kun at få det fældet, men også bortskaffelsen af affaldet vil tage mere tid. Det kan betyde at du bliver nødsaget til betale ekstra for fjernelse af træaffald. Hvis dit træ i haven f.eks. hænger ud over offentlige gangstier eller veje, skal du have tilladelse til at lukke området af, før træfældningen kan påbegyndes. Dette kan igen føre til ekstra omkostninger.

Bortskaffelse

Forsøg gerne så vidt som muligt at genbruge det du kan. Den billigste - og mest miljøvenlige - bortskaffelsesmetode er at skære træet op i mindre stykker, og genbruge det som brænde. Du kan også bruge det som kompost, som bund i dine højbede eller du kan bruge de større stubbe som små havestole rundt om bålet. Du kan med fordel spørge dine naboer, om de kunne bruge en gren eller to. 

Hvis du har træ til overskud og skal have fjernet dit træaffald, så kan du forvente at skulle betale en del ekstra i omkostninger. 

Prisen for træfældning baseret på træstørrelse og -type

Som nævnt tidligere, er træets størrelse den væsentligste indflydelse på prisen. Jo større træet er, jo mere arbejde skal der til for at fælde og fjerne det. Nedenstående er de gennemsnitspriserne for en træfældning, hvilket her indebærer fældning af træet ned til stubben og en efterfølgende eliminering af affaldet (dvs. tjenesten er eksklusiv fjernelse af træstub).

TræstørrelseGennemsnitlig pris (DKK)Varighed
Lille (mindre end 7,5 meter)920  - 1.610 kr.4 timer
Medium (7,5 meter – 15 meter)2.300 - 18.400 kr.1 dag
Stor (15 meter – 22,5 meter)5.520 - 92.000 kr.1-2 dage
Ekstra stor (over 22,5 meter)>32.200 kr.2-5 dage

Hvordan ved jeg at træet er dødt og skal fældes?

Det kan sommetider være svært at vide præcis, hvad der foregår under barken. Det er derfor muligt, at du skal ind og have en ekspert til at afgøre, om et træ er dødt eller bare er i dvale. 

Hvis et træ viser revner i stammen, hvis barken falder af eller hvis du opdager svamp, skal det muligvis fjernes. Der er to simple tests, som kan hjælpe dig med at vurdere træets tilstand.

  1. Ridsetest: Rids i det yderste lag af barken, så du kan se det andet lag. Hvis det er grønt, kan dette være et tegn på, at træet stadig er i live og har brug for tid til at blomstre.
  2. Bøjetest: Bøj en gammel kvist cirka 90 grader. Hvis den knækker, er træet højst sandsynligt dødt.

Hvis du stadig er i tvivl, er det bedst at få professionel hjælp. 

Yderligere omkostninger at overveje, inden du fjerner træet

Hvis du har besluttet dig for at fjerne træet, skal du huske, at der kan være en række ekstra omkostninger, som du måske ikke har haft med i dine budgetovervejelse. Dette omfatter bl.a. fjernelse af stub og rødder, hvis du vil forhindre et nyt træ i at vokse det samme sted eller er bekymret for, at det gamle træ havde sygdom (som kan spredes til andre træer).

Fjernelse af træstub

Til stubbe med lave rødder kan du bruge en motorsav og maskine til at slibe dem væk. Dybere rodsystemer kræver derimod en del mere arbejde. Kirsebærtræstubbe med ekstra dybe rødder kan tage timer at fjerne. Nåletræer har derimod lettilgængelige rødder og kan derfor være meget nemmere at fjerne. Du kan forvente at skulle betale et sted 690 -  920 kr. for fjernelse af træstubbe. 

Undersøgelse af træets tilstand

En træinspektion kan give dig indblik i, hvor sunde træerne i din have er, og er samtidig en stor hjælp i vurderingen af eventuelle problemer. Gamle rødder kan være til fare for dine rør, da de med tiden kan vokse gennem rør. Er træet tæt på din ejendom, kan den samtidig vokse sig så stor, at den rykker med fundamentet og er til fare for huset. Omkostningerne for at fjerne trærødder fra kloakledninger kan forbløffe, men det kan være et smartere valg på langsigt end det at skulle udskifte dine rør. Den gennemsnitlige pris for en arborist varierer fra 1.380 - 2.300 kr.

Træbeskæring kan være en alternativ løsning

Træbeskæring eller trimning kan være en meget billigere løsning end træfældning. Hvis ikke træet fejler noget, men det simpelthen bare er blevet for stort til haven, så kan en træbeskæring være en god løsning.

Hvis dit træ kun skal beskæres, skal du forvente at betale mellem 1.950 og 5.520 kr. (afhængigt af hvor stor og kompliceret trækronen er, samt hvorvidt træet er lettilgængeligt eller ej).

Fælde træ - sådan fælder du et træ

Spørgsmål og svar

  • Dette vil afhænge af din valgte forsikring. Det er almindeligt, at forsikringer dækker fjernelsen, hvis et træ har forårsaget skade, såsom fald i en storm og beskadigelse af huset. Hvis et træ derimod vælter, men ikke forårsager skade, kan det ske at forsikringen ikke dækker fjernelse af træet. Det er dit ansvar at tilkalde en professionel til at fjerne træet.

  • Du behøver kun byggetilladelse, hvis fjernelse af træet kræver afspærring og lukning af en gangsti eller vej. Hvis dette er tilfældet, skal du kontakte din kommune for at få tilladelse til at spærre gaden, så træet kan fjernes sikkert.

  • For gamle træer bør du trimme dem hvert tredje til femte år. Herudover bør trimning udføres hvert andet til tredje år for de mere yngre træer. Frugttræer har godt af at en årlig beskæring for at sikre, at de kan regenerere hver sæson. En kvalificeret arborist kan fortælle dig præcis, hvor ofte du skal trimme dine træer for at holde dem sunde.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Træfældning