Hvad koster en havearkitekt?

Få et overblik over priserne på havearkitekter og hvad du kan forvente at betale for deres tjenester
+150.000 kunder

Find en Have designer

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en havearkitekt?

En havearkitekt koster i gennemsnit 280 - 920 kr. i timen inklusiv moms. Prisen for en havearkitekt afhænger af erfaring, ekspertise, havens størrelse, projektet og materialerne. Kompleksitet, som design og udførelse af hardscaping eller softscaping, påvirker også omkostningerne. Geografiske faktorer som lokation og markedspriser påvirker den endelige pris.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

En af de største udfordringer for husejere eller erhvervsejendomme kan være at holde baghaver og forhaver ved lige, så de altid ser flotte og indbydende ud.

Vedligeholdelsen af diverse haver har stor betydning for husejere, da en fin have er med til at øge ejendomsværdien. Desværre kræver det ofte mere end blot at eje det rigtige haveudstyr og bruge en time eller to om ugen med plæneklipperen eller når hække skal klippes.

planlægning af have tegning

Ikke alle har grønne fingre, men det skal da ikke holde dig fra at have din drømmehave. Dem der mangler tid og erfaring har nemlig mulighed for at benytte sig af en gartner, som kan sørge for at din have altid er i tip-top stand.

Priser for hardscaping og softscaping tjenester

Her er en overskuelig tabel, der viser priserne for forskellige tjenester indenfor både hardscaping og softscaping (forklaring på disse kan ses længere nede i artiklen).

TjenestePrisinterval (DKK)Gennemsnitlig pris (DKK)
Hardscaping
Terrasseinstallation210 - 1.780 kr.780 kr.
Støttemur550 - 2.470 kr.1.150 kr.
Trappetrin460 - 1.480 kr.920 kr.
Indhegning af pool550 - 1.810 kr.920 kr.
Reparation af kunstvanding240 - 660 kr.370 kr.
Softscaping
Havearkitekt280 - 920 kr.690 kr.
Generel havevedligeholdelse280 - 690 kr.460 kr.
Plantning af hæk350 - 1.320 kr.560 kr.
Anlæg af græsplæne460 - 1.840 kr.920 kr.

Husk, priserne kan variere efter beliggenhed, størrelsen på opgaven, anvendte materialer og lignende. Ovenstående tabel er blot til at give et generelt overblik. For mere specifikke priser, anbefales det at kontakte professionelle havearkitekter eller gartnere for tilbud og rådgivning.

Landskabspleje, hardscaping og softscaping

En havearkitekt arbejder indenfor design og haveindretning. Et veldesignet landskab bør nemlig tage højde for ejendommens ​strukturer, jordens kontur, de omkringliggende områder, samt hvordan vand naturligt kan drænes væk og andre vigtige spørgsmål.

Når man taler om havearbejde opdeles det ofte i to kategorier: hardscaping og softscaping.

Forskellen på hardscaping og softscaping

Hardscaping repræsenterer blandt andet brolægning af gangbroer, etablering af støttemure, konstruktion af verandaer/dæk og alt andet strukturelt. Det kan også omfatte drænstrukturer. For eksempel vil næsten alle landskabs- og havedesigns inkludere en terrasse. Terrasseinstallation vil generelt koste mellem 210 - 1.780 kr. (gennemsnitligt 780 kr.). Priserne vil naturligvis variere efter beliggenhed, størrelsen, anvendte materialer mv.

Her er en række priseksempler på populære tjenester indenfor hardscaping:

 • Støttemur: 550 - 2.470 kr. med en gennemsnitlig pris på 1.150 kr.
 • Trappetrin: 460 - 1.480 kr. med en gennemsnitlig pris på 920 kr.
 • Indhegning af pool: 550 -  1.810 kr. med en gennemsnitlig pris på 920 kr.
 • Reparation af kunstvanding: 240 - 660 kr. med en gennemsnitlig pris på 370 kr.

Softscaping omfatter derimod design og generel udformning af haven. Mange mennesker søger erfarne havearkitekter til disse elementer. Ligesom en indretningsarkitekt har en havearkitekt evnen til at bruge dine retningslinjer og forslag, til at gøre din vision til virkelighed.

En erfaren havearkitekt har erfaring og viden om, hvilke planter der klarer sig bedst i hvilke jordtyper, samt hvor de skal placeres i forhold sol og læ. Herudover har havearkitekten naturligvis også et billede af, hvordan det endelige resultat vil se ud, når først træer, buske, blomster og andre elementer vokser sammen.

Den gennemsnitlige pris for en havearkitekt varierer fra 280 - 920 kr. med en gennemsnitlig pris på 690 kr. Nedenfor er nogle yderligere eksempler på softscaping-tjenester:

 • Generel havevedligeholdelse: 280 - 690 kr. med en gennemsnitlig pris på 460 kr.
 • Plantning af hæk: 350 - 1.320 kr. med en gennemsnitlig pris på 560 kr.
 • Anlæg af græsplæne: 460 - 1.840 kr. med en gennemsnitlig pris på 920 kr.

Andre softscaping-tjenester kan omfatte jordflytning, installation af havedam mm.

Derfor har du brug for en havearkitekt

Hvis du ønsker at skabe en smuk, funktionel og bæredygtig have i din overordnede landskabsplan, er det altid bedst at kontakte en professionel havearkitekt.

Selv dem, der har grønne fingre samt generel erfaring med havearbejde og planter, bør konsultere fagfolk, når det kommer til den overordnede indretning af haven. Det vigtigste aspekt er naturligvis budgettet. Udgifterne kan nemlig hurtigt eskalere, hvis ikke du har det fulde overblik over haveprojektet. Her er et designteam meget behjælpeligt, da de kan give et overslag på, hvad prisen for haveprojektet kan ende med at blive.

Hvis projektet kræver håndværkere, f.eks. i forbindelse med fjernelse af forhindringer eller konstruktion af støttemur, så vil havearkitekten også her kunne hjælpe med at bevare det fulde overblik over projektet, og agere som projektleder. Dette betyder at du som hus- eller ejendomsejer fritages fra eventuelle ansættelsesproblematikker.

Endeligt kan havearkitekten være den person, der er din endelige inspirationskilde, så du bedst kan give liv til din vision. De kan bringe deres erfaring med på ethvert aspekt af projektet og vurdere hvilke elementer der fungerer og ikke fungerer, mens de også foreslår alternativer i sidstnævnte tilfælde. I et haveprojekt vil der uundgåeligvist opstå problemer, især hvis det er et komplekst projekt. Erfarne havearkitekter kan forudse disse problemer og dermed finde den bedste løsning.

Sådan sikrer du vedligeholdelse af havearbejdet

Når havearkitekten eller anlægsgartneren er færdige med arbejdet, bør du altid sikre dig, at du modtager unik information om, hvordan du holder deres hårde arbejde ved lige.

Spørgsmål du bør stille efter endt arbejde:

 • Hvor ofte skal de pågældende træer, buske og blomster vandes?
 • Vil blomsterbedene ændre sig fra sæson til sæson?
 • Hvilken slags gødning kræves der? Og hvor ofte skal der gødes?
 • Kræver dine haveplanter eller græsset ekstra vand eller gødning?
 • Hvornår på året skal græsset slås?

Sørg for, at du følger anvisningerne fra din anlægsgartner eller havearkitekt nøje. Dette vil give føre til de bedste resultater.

Forny din have på en nem måde. Råd fra havearkitekten

Spørgsmål og svar

 • Mange mennesker foretrækker at vedligeholde deres egen have, såsom græsslåning og fjerne ukrudt, efter at havearkitekt- og entreprenørteamet er færdigt med arbejdet. Nogle havearkitekter er åbne for at rådgive om vedligeholdelse i rimelig tid efter installationen.

 • Undgå græsslåning når din græsplæne har stillestående vand eller våd jord efter regnvejr. Vådt græs og blødt underlag er ikke godt for hverken græsslåmaskine eller græsplæne. Hvis det afklippede græs er meget fugtigt, kan det tilstoppe din græsslåmaskine, sløve dine knive samt sætte sig fast i hjulene og andre dele.

 • Sørg også for altid at holde dine redskaber velholdt og rene. Hold udstyret rent ved at tørre snavs og græs af, når du er færdig med at bruge det. Bladene på din græsslåmaskine bør slibes regelmæssigt, og du bør altid nøje følge alle instruktioner vedrørende benzin- og olie forhold på elværktøj.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Have designer