Hvad koster et nyt hegn?

Få et overblik over priserne på forskellige typer af hegn i denne guide
+150.000 kunder

Find en Opsætning af hegn, stakit eller lignende

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster et nyt hegn?

Et nyt hegn koster typisk 690 kr. pr. meter. Størrelsen af dit hegn og hegntypen påvirker omkostningerne. Der er mange muligheder som træ, stål, smedejern, mursten og komposit, hver med forskellig pris pr. meter. Hegnets højde vil også påvirke omkostningerne, da det bestemmer størrelsen på panelerne. Husk også på eventuelle ekstra omkostninger som landskabspleje, en ny haveport eller maling.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Der er en grund til, at det ydmyge hvide stakit har så symbolsk værdi. Uanset om du vil have et stakit eller et solidt hegn, kan tilføjelsen af selvsamme pifte ethvert hjem op. Men hvor meget koster et nyt hegn?

Den gennemsnitlige pris for et hegn er 690 kr. pr. meter, dette kan dog variere afhængigt af størrelse og stil. De to vigtigste omkostningsfaktorer når du installerer et nyt hegn er;

 • Udgifter til materialer (hegnomkostninger pr. meter)
 • Prisen for installationsarbejde (tager normalt en til tre dage)

Føler du dig begrænset af dit budget? Med vores prisguide kan du nemt og sikkert finde ud af, præcis hvor meget de forskellige hegntyper koster, og herfra træffe det rigtige valg til lige dit hjem.

Hvad er prisen for opsætning af hegn?

hvidt træstakit

Væsentligste faktorer, der påvirker den samlede pris for hegnopsætning

 • Størrelsen af hegnet: Det kommer ikke som nogen overraskelse, at størrelsen vil påvirke prisen for dit nye hegn. Jo større hegnet er, jo flere materialer og arbejdskraft har du brug for. For at få et nøjagtigt tilbud skal du overveje både højden og længden af dit hegn.

Længden afhænger af, hvor meget plads du vil hegne ind. Hvis du kun udskifter en sektion (ikke bygger et helt nyt hegn), vil omkostningen være mindre. Du kan også vælge kun at installere et hegn langs den ene side af ejendommen f.eks. hvis du bor i et dobbelthus, kan det være du kun har brug for ét hegn på den ene side af huset. Når du kender længden, kan du bestemme hvad hegnet per meter må koste og gange det med den længde, du er ude efter.

Højden på hegnet vil bestemme størrelsen og omkostningerne for de hegnpaneler du har brug for. Den foretrukne højde på hegn ligger mellem 1.20 m og 1.80 m.

 • Hegntype: Forskellige hegntyper, forskellige priser. Den type du vælger, påvirker de endelige omkostninger. Den billigste type hegn købes i hele fag i træ, mens et planke- eller gitterhegn generelt er dyrere.

Nedenstående tabel viser de gennemsnitlige omkostninger for hegn:

HegnstypePris for opsætning af hegn (DKK)
Træhegn350 til 1.610 kr.
Stålhegn300 til 460 kr.
Smedejernshegn2.070 til 2.760 kr.
Murstenshegn2.530 til 4.600 kr.
Komposithegn120 til 830 kr.

Er du ikke sikker på, hvilket hegn du skal vælge? Tal med nogen, der gør. En professionel Handyhander kan hjælpe dig med at finde den hegntype der er bedst egnet dit hjem.

Nedenfor kan du se en uddybende gennegang af priserne for forskellige hegntyper:

Prisen for opsætning af træhegn

Træhegn er meget populære på grund af deres overkommelige priser og æstetiske appel. De gør store havehegn nemmere både at sætte op og reparere. Samtidig er det et budgetvenligt materiale. Dog kan dette hegn kræve lidt mere vedligeholdelse end andre. Det skal ofte males eller behandles med træolie, for at bibeholde sit smukke udseende. Der er også risiko for at det kan rådne med tiden.  

Omkostningerne ved forskellige typer træhegn er:

 • 350 – 550 kr. pr meter for ubehandlet fyr 
 • 370 – 580 kr. pr meter for et hårdttræ
 • 1.288 – 1.620 kr. pr meter behandlet fyrretræ

Pris for opsætning af stålhegn 

Stålhegn er stærkt og kan tilpasses med mere end 20 forskellige farver, så det passer til lige præcis din bolig. Priserne ligger et sted mellem 300 kr. til 460 kr. per meter.

Pris for opsætning af smedejernshegn

Smedejernshegn er et metal hegn lavet af sort smedejern. Det er et meget holdbart valg, der tilføjer både elegance og raffinement til dit hjem. Priserne varierer fra 2.080 kr. til 2.760 kr. pr. meter.

Pris for opsætning af murstenshegn

Selvom det er lidt dyrere end andre typer hegn, er murstenshegn et af de mest stabile og holdbare typer. De kan også kombineres med andre materialer såsom jern, træ eller stål. Du skal dog søge om kommunal godkendelse, før du opfører et murstenshegn og højden må ikke overstige 2 meter. Priserne ligger starter fra 2.530 kr. og går op til 4.600 kr. pr meter.

Pris for opsætning af komposithegn

Komposithegn er også et prisbevidst hegn. Disse pæne hegn skaber en åben, fredelig grænse til dit hjem og have. Komposithegn er vedligeholdelsesfrie og slidstærke hvilket gør denne hegntype til et meget populært valg for mange boligejere. Omkostningerne for komposithegn spænder fra 120 kr. til 830 kr.

Yderligere omkostninger du skal overveje når du vil have lavet nyt hegn

Jo mere du ved, jo bedre kan du administrere dit budget. Når du vil vide hvad dit havehegn kommer til at koste, skal du tænke på følgende:

 • Landskabspleje: Du bliver nødt til at give plads så der kan graves huller til hegnet, så måske vil du også lave andet på samme tid? Måske har du villet lægge græs eller bygge en sandkasse?
 • Haveport: Er det tid til en opgradering af porten? Du kan installere en port for omkring 460 kr. nu du alligevel er i gang.
 • Maling: Det er en god ide at forsegle dit nye hegn med et lag vejrbestandig maling. Forvent at betale omkring 230 kr. for 1L. Måske vil du have nogen til at male for dig?

Tips til at minimere omkostningerne for hegninstallation

 • Reducer højden af hegnet: Hvad er grunden til at du bygger et hegn? Hvad er det lavest tænkelige hegn du har brug for? Vil du, eksempelvis, holde små børn og kæledyr inde på grunden? Så har du sandsynligvis ikke brug for et hegn der er 1.80m højt.
 • Vælg et billigt hegndesign: Vælg et billigt design. Et simpelt hegn er billigere end et specialdesignet metalhegn.
 • Gør-det-selv: Du kan måske ikke selv opføre hele hegnet, men du kan lægge sidste hånd på det og spare visse omkostninger. Det kan måske være, at du selv kan behandle og male træhegnet.

At finde dit drømmehegn behøver ikke at være en stressende proces. Fra indledende planlægning til hegnsinstallationsprocessen vil omkostningerne være en kombination af henholdsvis materialer og arbejdskraft. Disse varierer selvfølgelig stadig afhængigt af størrelse og hegntype. For at få et mere præcist estimat, så få et personligt tilbud, idet du opretter en opgave på Handyhand!

Opsætning af hegn | jem & fix

Spørgsmål og svar

 • At udføre opsætningen af et hegn, indebærer altid en risiko, især fordi materialerne kan være tunge og besværlige. Men for enkle hegn, kan en gør-det-selv entusiast sandsynligvis sagtens erstatte eller sætte hegn op selv. Husk det er fysisk krævende og man skal være mindst to personer, selv til mindre hegn. Du vil nok gerne have hjælp fra en professionel hegnsspecialist ved mere omfattende og mere komplicerede hegns opsætninger.

 • Det kan du oftest se ved at se på selve hegnet. Hvis stolperne står på din grund, så ejer du sikkert hegnet. Hvis du er usikker, skal du kontrollere dine land- og registreringsdokumenter. Hvis disse ikke er klare, skal du også tjekke dem for dine naboer.

 • Det varierer ofte ift. land og byzone. Er du i tvivl, så kontakt den kommune du er bosat i. Hegn over to meter, skal man have byggetilladelse til. Hvis hegnet deles med en nabo og du gerne vil tilføje højde, vil du som regel stå for regningen. Den generelle regel er dog at tjekke med dit lokalråd, før du bygger noget. På den måde er du sikker på, at du ikke bryder nogen love.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Opsætning af hegn, stakit eller lignende