Hvad er prisen for reparation af plankeværk?

Find ud af hvad det koster at reparere dit plankeværk med vores guide til priser
+150.000 kunder

Find en reparation af hegn

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for reparation af plankeværk?

Prisen for reparation af plankeværk er mellem 660 kr. og 16.350 kr. Prisen for reparation af et plankeværk varierer afhængigt af skadens type, hegnets størrelse og type. Omkostningerne for et træplankeværk kan være mellem 2620 kr. og 3930 kr., mens et smedejernshegn kan koste mellem 1970 kr. og 6540 kr. Antallet af sektioner og eventuelle specialfremstillede dele kan også påvirke prisen. Konsulter altid en ekspert for et nøjagtigt prisoverslag.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

At have et plankeværk eller hegn giver mange fordele for boligejere. Men hvis du allerede er ejer af et plankeværk eller hegn, så kan dit hegn måske trænge til at blive fikset lidt. Det er uundgåeligt, at dit plankeværk eller hegn må igennem nogle små reparationer i ny og næ, og selvom det måske er ubelejligt, så er det en rigtig god ide at få fikset små fejl med det samme.

Du bør ikke udsætte denne proces af flere grunde- Ødelagt hegn kan ikke leve op til det formål, som det er bygget til. Ødelagte og beskadigede plankeværk giver risiko for indbrud, påvirker dit privatliv, og mindsker værdien af dit hjem.

Prisen for at få repareret et hegn

Reparation af plankeværk

Mens flere faktorer påvirker prisen for reparation af dit hegn, så spænder de gennemsnitlige omkostninger fra så lavt som 660 kr. til 16.350 kr. Vi har udarbejdet en nem prisguide, der kan hjælpe dig med at beregne hvor meget det vil koste at reparere dit hegn pr. kvadratmeter, uanset om det er et hegn af smedejern eller et plankeværk af træ.

Hvornår bør du få repareret dit hegn

Hvis dit plankeværk eller hegn viser tegn på, at det er ved at være tid til at få det skiftet, så overvej først om det er muligt at reparere det og på den måde give det en længere levetid. Du skal dog sørge for at ordne det med det samme. Hvis du finder ud af, at du skal have dit hegn repareret og gerne vil beregne hvor meget reparationen kommer til at koste, så undersøg dit hegn for følgende tegn:

Huller og træ rådner

Huller i træværk og hegn dukker ofte op med tiden. Det er en typisk gene for ejere af plankeværk i træ og er normalt forårsaget af insekter som træ bier, hvepse og myrer. På den anden side refererer råd i træet til den naturlige fase af alle træmaterialers liv og er et tegn på, at det måske er tid til at træet skal skiftes ud. Generelt resulterer råd i træet i en svækkelse af træet og påvirker dermed kvaliteten af dit hegn. For at løse disse problemer skal du finde ud kilden til huller og råd, for at kunne fjerne denne.

Rust

Mens smedejerns hegn ellers ikke let forringes, står de fleste omkostningseffektive metalhegns ejere overfor problemer med rust. Rust er en effekt af korrodering, som er forårsaget af ilt og fugt, herunder damp. Ikke alene vil rust påvirke kvaliteten af dit hegn, men rust kan også påvirke dit helbred. Bakterier, der lever på rusten, kan blandt andet forårsage stivkrampe infektioner.

Ødelagte dele

Der kommer ofte også et tidspunkt, hvor en del af dit hegn eller plankeværk løsner sig eller af en eller anden grund falder af. Ulykker kan også resultere i skader på dit hegn. Uanset årsagen til dit ødelagte hegn, så vil en reparation være nødvendig.

Hvilke faktorer påvirker prisen for reparation af hegn

Nu hvor du har en fornemmelse af, hvilke tegn du skal holde øje med, kan du se nærmere på de forskellige typer hegnreparationer og priserne for disse. Der er visse faktorer der kan påvirke de samlede omkostninger for reparation af dit hegn:

  • Type skade: Typen af skade på dit hegn og størrelsen af denne er en af de største faktorer i fohold til reparationens pris.
  • Type hegn: Metal hegn har en højere pris for reparationer på grund af de arbejdsprocesser det indebærer og de dele der skal udskiftes. Naturligvis koster færdige fabrikslavede hegn mindre, men disse skal muligvis udskiftes som helhed på grund af deres masseproducerede design.
  • Antal sektioner: Størrelsen på hegnet, dens omkreds, og antallet af sektioner er alle sammen med til at påvirke prisen for en reparation.

Hvad er prisen for reparation af træhegn og smedejernshegn

Tabellen nedenfor sammenligner de forskellige typer hegn og deres gennemsnitlige reparationsomkostninger:

Type af hegnGennemsnitlig pris (DKK)
Vinyl1.310 - 4.580 kr.
Aluminium1.640 - 5.240 kr.
Kæde link1.970 - 3.930 kr.
Træ2.620 - 3.930 kr.
Smedejern1.970 - 6.540 kr.

Tabellen viser et anslået estimat for priserne til reparation af de forskellige typer af hegn. Det er stadig bedst at rådføre dig med din ekspert for et tilpasset tilbud.

Udmelding til naboer inden reparation af hegn

Normalt er et hegn eller plankeværk indenfor din egen ejendoms grænser. Ikke desto mindre kan du altid tjekke dine jord- og ejendomsdokumenter, for at sikre at dine naborelationer bliver holdt stabile. Som udgangspunkt kan du godt komme med en varsel, inden du får repareret dit hegn, men det er ofte ikke et decideret krav.

Du kan let komme i kontakt med en nærliggende ekspert i reparation af hegn ved at sætte en opgave op på Handyhand og modtage et personligt tilbud på få minutter.

Spørgsmål og svar

  • I gennemsnit bør et velholdt kvalitetshegn holde i 15 til 20 år. Men det er vigtigt at bemærke, at visse faktorer, for eksempel vejr og pleje, kan forlænge eller forkorte levetiden.

  • Den gennemsnitlige tid for at reparere et hegn er ofte en til tre dage. Sørg for at tjekke ind med en ekspert, så de kan vurdere det område og de skader der skal arbejdes med.

  • Det afhænger af skaderne på dit hegn. Hvis dit hegn ser ud som om det ikke kan klare et par år mere, vil det at erstatte det, give mere mening end konstant at skulle lave reparationer.

  • Det vil ofte være bedst at ansætte en erfaren ekspert til at klare arbejdet for dig. Du kan ofte få en mere effektiv udførelse af reparationen som kan spare dig for besværet ved selv at skulle prøve sig frem med en reparation.

  • Et hegn kan værne om dit privatliv og give din ejendom mere sikkerhed. Et hegn fungerer som en barriere for at beskytte dig mod ubudne gæster og andre uvedkommende personer, der måtte passere dit område. Et hegn kan også give et flot udseende til din grund og ejendom.

Skrevet af