At afgøre, om et hus er egnet til hulmursisolering, kræver en grundig evaluering af flere faktorer. Først og fremmest, skal huset have en hulmur: to mure med et mellemrum eller 'hul' imellem. Dette er almindeligt i bygninger opført mellem 1920 og 1980 i Danmark. For ældre eller nyere bygninger, kan der være andre overvejelser, som f.eks. murenes tilstand eller specifikt byggeri, der skal tages hensyn til.
Desuden er det afgørende at undersøge eventuelle fugtproblemer. Selvom moderne isoleringsmetoder og -materialer har forbedret situationen markant, er det vigtigt at sikre, at der ikke er eksisterende fugtproblemer i murene før isoleringsarbejdet påbegyndes. Et professionelt isoleringsfirma kan udføre en grundig vurdering, som bl.a. indbefatter fugtmåling. Hvis der opdages fugt, skal dette problem løses inden isoleringen installeres.
Fugtproblemer, der tidligere har været forbundet med hulmursisolering, er ofte et resultat af dårlig installation eller brugen af uegnede materialer for det specifikke byggeri. Nutidens teknikker og materialer er designet til at lade muren ånde, hvilket reducerer risikoen for fugtopbygning betydeligt. Derudover sikrer korrekt installation, at eventuelt eksisterende fugt kan slippe ud, og at ny fugt ikke trænger ind.
Når det kommer til isoleringstykkelse, afhænger dette ofte af hulrummets bredde. Moderne isoleringsmaterialer er mere effektive, hvilket betyder, at de ikke behøver at være tykke for at være effektive. Det er dog vigtigt at installationen udføres korrekt, for at undgå at blokere for nødvendig ventilation i hulrummet. Korrekt udført isolering, selv med højere tykkelser, skulle ikke introducere problemer, hvis de rette materialer og teknikker anvendes.
I sidste ende er det bedste skridt for husejere, der overvejer hulmursisolering, at rådføre sig med en kvalificeret fagperson. De kan tilbyde skræddersyede råd baseret på husets specifikke forhold og sikre, at arbejdet udføres korrekt, således at man får mest mulig gavn af isoleringen uden at introducere nye problemer.