Hvad koster farvning af en terrasse?

Find ud af priserne på farvning af en terrasse og få en idé om, hvad du kan forvente at betale
+150.000 kunder

Find en maling af terrasse

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster farvning af en terrasse?

Farvning af en terrasse koster typisk mellem 1775 til 8875 kr., med en gennemsnitlig pris på 4435 kr. Prisen på farvning af en terrasse afhænger af faktorer som terrassens størrelse, materialerne der bruges, og eventuelle reparationer. Beslutningen om at ansætte en professionel til rengøring, forberedelse og maling vil også påvirke omkostningerne og tidsforbruget. Ekstra bygninger som en pergola eller et hegn kan også øge prisen.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Terrasser i træ er en almindelig tilbygning til mange hjem. Ligesom meget andet, så kræver en terrasse vedligeholdelse og god behandling for at holde sig flot og uden skader. Alt efter typen af maling, lakeringer, arbejdskraft og efterbehandlinger, så kan prisen for farvning af en terrasse være mellem 1.775 til 8.875 kr., med en gennemsnitlig pris på 4.435 kr.

Hvilke faktorer påvirker prisen

terrasse

Der er et par forskellige faktorer som påvirker omkostningerne for farvning af en terrasse. Det er ofte ting som materialer, arbejdskraft og udstyr, som påvirker prisen. Mere specifikt er det følgende:

Terrassens areal

Størrelsen af arbejdsområdet er en af de største faktorer for prisen. Det har indflydelse på den mængde af materialer og arbejdstid, som det tager at bejdse terrassen. De fleste fagfolk har også en pris baseret på arealet af terrassen, fremfor at have en timeløn.

Omkostninger for materialer

Udover maling, skal der også købes lakering og forsegler til træet. Skal det gamle lag af maling og lak fjernes, så skal dette også købes. Priserne for materialer varierer meget alt efter kvalitet og mærke. Nogle prisestimater for materialer kan ses her:

MaterialeGennemsnitspris pr. liter (DKK)
Maling- og lakfjerner100 kr.
Terrasseolie195 kr.
Træmalling200 kr.
Forsegler200 kr.

Som sagt er disse priser blot vejledende og kan ændre sig meget på baggrund af de enkelte produkter.

Når du vælger din maling, så kan denne også enten være vand- eller olie-baseret. Der er forskelle på deres tørretid, holdbarhed og pris.

Reparationer

Er din terrasse gammel og har nogle af brædderne taget skade af fugt eller råd, så vil du skulle erstatte disse inden maling. Bruger du professionel hjælp, så vil dette ofte kunne klares i samme omgang som bejdsning af terrassen.

Hvordan forbereder man terrassen til bejdsning

Inden farvning af terrassen kan man foretage visse forberedelser for at få det bedste resultat. Normalt vil en professionel ofte selv gøre disse ting som del af opgaven. Derfor er det mest relevant, hvis man har besluttet sig for at male sin terrasse selv:

1. Rengør terrassen

Start med at feje terrassen for at fjerne støv, blade og andet snavs fra gulvbrædderne. Det er vigtigt for at malingen kan sidde bedre fast og for et flottere resultat i sidste ende. Rengør herefter terrassen med et specifikt rengørsmiddel til træterrasser. Følg instruktionerne på de enkelte rengøringsmidler og tag dig gerne god tid om processen. Ofte skal et rengøringsmiddel fjernes med en børste eller lignende efterfølgende.

2. Vask terrassen

Brug herefter en haveslange eller spuler til at vaske terrassen efterfølgende. Igen vil dette være en del af prisen ved at bruge en professionel.

3. Slib overfladen lidt ned

Når terrassen er fuldstændig tør, kan du med fordel slibe overfladen let med sandpapir. Det kan især være relevant på områder, hvor træet har overfladiske skrammer. Lad gerne terrassen tørre nogle dage efter denne forberedning. 

Ekstra omkostninger ved bejdsning af terrassen

Der kan være lidt andre omkostninger ved farvning af ens terrasse. Det vil ofte være i forbindelse med professionel arbejdskraft. Ønsker man for eksempel at rengøring og forberedelsen bliver klaret af en professionel, så vil dette naturligvis koste mere end blot at bestille hjælp til selve bejdsningen. Meget af denne forberedelse kan dog ofte klares selv, hvormed professionelle fagfolk ikke er nødvendige her.

Ydermere kan man komme til at skulle betale mere, hvis man har andre tilbygninger til terrassen. Det kan være overdækninger, hegn, pergolaer eller lignende. Det kan koste mere i forhold til den mængde af materialer der skal males eller den specifikke type af udstyr og maling, som skal bruges til terrassen. Har du derfor bestemte tilbygninger til din terrasse, så kan budgettet godt stige.

Fordele ved at få bejdset din terrasse

Ved at farve din terrasse, kan du selv vælge udseendet og indtrykket, som din terrasse har. Det er en vigtig ramme for dit hjems udseende og kan gøre meget for værdien af din ejendom. Udover at du selv kan male træet og bestemme farven, så er farvning af din terrasse også vigtigt for vedligeholdelsen og holdbarheden af træet. Du kan forlænge levetiden på mange typer af træ betydeligt ved at give regelmæssig farvning og behandling af terrassen.

Hvis du vil spare tid og lette arbejdet for dig selv, så kan du bruge Handyhand til at få hjælp fra en maler til at male din terrasse. Du kan lægge din opgave op på platformen helt gratis og komme med udybende information omkring det, som du præcist gerne vil have lavet. Herefter kan du modtage uforpligtende tilbud fra lokale eksperter i nærheden af dig.

Rensning og maling af træterrasse

Spørgsmål og svar

  • Det afhænger af størrelsen på din terrasse. Ofte tager det mindst en dag og kan godt vare op til fem dage. Der skal ofte lægges flere lag maling, hvilket er meget af det som trækker tiden ud.

  • Alt efter vejr og overfladebehandlinger, så skal de fleste terrasser i træ males cirka hvert andet eller tredje år. Ser du tegn på fugt og ansamlinger af væske i træet, så kan det også være på tide at lægge et nyt lag maling.

  • Det er bedst at farve en terrasse i træ om sommeren. Her er sandsynligheden for regn lavest, og man kan få mest ud af sit arbejde.

  • Vedligeholdse af en terrasse kan ofte klares med regelmæssige fejninger og rengøring af gulvbrædderne. Når du maler terrassen, så husk også at bruge forsegler, når malingen er tør. På denne måde kan du beskytte træet mere effektivt mod fugt, regn og slid. Hold øje med eventuelle skader eller knirkelyde, og kontakt en reparatør før skaderne spredes.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en maling af terrasse