Sådan sætter man et træhegn op

Få tips og tricks til at sætte et flot træhegn op i din have

Et pænt hegn kan gøre meget for dit hjem. Det kan både øge ejendomsværdien, beskytte dit hus mod vejr og ubudne gæster og definere dine ejendom.

I de nedenstående afsnit gennemgår vi hvordan du selv kan sætte et træhegn op og de mest almindelige fejl ved opsætning af hegn.

Valg af hegn

opsætning af træhegn

Først er det vigtigt at finde ud af hvilket hegn, der passer til dig, selvom mange hegn derude minder om hinanden er der stadig mange forskellige muligheder at vælge i mellem.

Når det kommer til havehegn findes der både hegn, der er høje nok til at blokere for udsynet af huset og hegn, som er korte. Kortere hegn kan være forskudt, som gør det nærmest umuligt at se ind fra fortovet. Selv stakithegn findes i alle mulige forskellige former.

Der findes derfor hegn til enhver smag.

Grav et stolpehul

Efter at have besluttet hvilket hegn du vil have, skal der laves stolpehul. Dette kan du gøre med en stolpehulsgraver. Hvor langt ned hullet skal graves afhænger af den jordtype, der er på grunden (sand, granit, ler osv.)

For et 6-fod højt hegn vil det typisk være et stolphehul, der er 20 til 24 tommer dybt.

Anvendelse af cement

Når du har anvendt din stolpehulsgraver til at bore et 20 til 24 tommer dybt hul, kan du plante stolpen. For at holde hegnspælen på plads skal der bruges en betonblanding.

Her kræver det kendskab og færdigheder til hvordan betonen skal støbes og hvor lang tid det tager at lade betonen hærde.

Behandl hegnet med bejdse

Som det sidste skal hegnet forsegles for at beskytte det mod vind og vejr, da i sær kulde kan være hårdt for dit havehegn. For at få dit hegn til at holde længere end en sæson, bør du bejdse det, så du får et solidt hegn, som holder i mange år.

De mest almindelige fejl ved opsætning af hegn

Ved opsætning af hegn er der nogle typiske fejl man kan begå. Nedenunder er der derfor en oversigt over hvilke og hvad man kan gøre for at undgå dem.

Spørg efter de rigtige ting

Sørg for at kende til de rigtige udtryk, når du går ind i en butik og spørger efter det du skal bruge, så du kommer hjem med de rigtige materialer. Nogen gange kan man komme til at spørge efter bestemte ting, hvor ekspedienten tror du spørger efter noget andet.

Priser varierer

Når du skal vælge hegnsmaterialer, er det vigtigt at holde øje med tømmermarkedet, da priserne varierer afhængigt af vejret, måneden og boligmarkedet. Så hold øje med markedet før du køber materialer.

Valg af hegn

Ligesom det er værd at holde øje med priserne på træ, er det samtidig også vigtigt at vælge de rette materialer, da nogle typer af hegn er lettere at reparere end andre.

Tager man et vinylhegn for eksempel, er de ret svære at reparere, når de går i stykker, når det sker. Hvorimod et træhegn både er hurtigt, nemt og billigt at reparere.

At sætte et plankehegn op, kan være noget af en opgave, da det kræver kendskab til cementblandinger og tager tid at sætte op.

Hos Handyhand kan du booke en ekspert på området, som enten kan sætte et nyt hegn op for dig eller reparere hegnet.

Sådan sætter du brædder i dit hegn

FAQ - ofte stillede spørgsmål

  • Normaltvis tager det 2 - 4 dage at opsætte et enkelt træhegn på 30 til 60 meter i omkreds, hvis jordforholdene er almindelige.

Skrevet af