Hvad koster gulvrens?

Få et overblik over priserne på gulvrens og find den bedste løsning til dit budget
+150.000 kunder

Find en Rengøring

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster gulvrens?

Gulvrens koster typisk mellem 0,70 kr. og 19,60 kr. pr m². Prisen kan variere afhængig af gulvtype, rengøringsniveau og gulvareal. Større gulve tager længere tid og er dyrere at rengøre. Naturstensgulve som marmor og kalksten er dyrest pga. behovet for stor pleje. Rengøringsassistenter opkræver typisk et startgebyr på 590-980 kr.



Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Gulve udsættes dagligt for alt lige fra beskidte sko til støvede poter, snavs, og bakterier. Når dine gulve ser kedelige og mørke ud, samt føles glatte, så er det tid til en ordentlig rengøring. Du kan i denne guide finde mere information til, hvad en gulvrens koster.

Prisen på rengøring af gulve begynder fra 0,70 kr. og går til 19,60 kr. pr m². Der er forskellige faktorer der påvirker prisen. Er der for eksempel behov for en dybdegående rengøring, inklusiv skrubning og polering, vil prisen være højere. Rengøringsassistenterne opkræver ofte et startgebyr på mellem 590 og 980 kr.

Oversigt over priser for gulvrens

Denne tabel giver en oversigt over de forskellige priser, du kan forvente, når du planlægger at få dine gulve rengjort.

GulvtypePris pr. m²Startgebyr
Generel Pris0.70 - 19.60 kr.590 - 980 kr.
Træ1.30 - 4.90 kr.-
Natursten7.90 - 19.60 kr.-
Fliser og Fuger8.20 - 12.70 kr.-

Bemærk: Disse priser er vejledende og kan variere afhængig af en række faktorer, herunder gulvets tilstand, rengøringsniveauet, opgavens omfang, og din geografiske placering. For mere præcise priser anbefales det at indhente et tilbud fra en professionel serviceudbyder.

Faktorer der påvirker priserne på gulvrengøring

Dame vasker gulv med en rengøringsmoppe

Der er flere faktorer der kan påvirke prisen på rengøring af dit gulv. Kendskab til disse faktorer kan hjælpe dig med at estimere prisen for rengøring af dit gulv og dermed undgå uforudsete udgifter.

Gulvareal

Arealet på de gulve der skal rengøres påvirker, hvor meget du vil blive opkrævet. Større gulve tager længere tid at rengøre og der vil være brug for flere produkter, samt brug af særligt udstyr. Derfor vil det naturligvis være dyrere.

Gulvtype

Prisen for gulvrengøring vil også afhænge af typen af gulve. Gulve lavet af natursten såsom marmor eller kalksten er de dyreste at rengøre da det kræver enormt meget pleje og vedligeholdelse.

Rengøringsniveau

Prisen på gulvrengøring afhænger også af tilstanden på dit gulv og hvor omfattende rengøringen skal være for at få det bedste resultat. Grundlæggende rengøring starter normalt på 0,70 kr. pr m², men det kan sagtens være dyrere hvis opgaven er mere omfattende.

Opgavens omfang

Alle opgaver er forskellige. Du har måske endda behov for at få dele af dit gulv repareret eller udskiftet og så vil omkostningerne selvfølgelig også stige, da opgavens omfang bliver større. Skal der skiftes fliser, fuger, erstattes brædder, eller lignende, så gør det opgaven mere kompliceret og derfor vil der også skulle tillægges ekstra tid.

Før du hyrer nogen til opgaven, skal du inspicere dine gulve og kontrollere, om der er områder som har brug for at blive repareret. Lav herefter en aftale om reparation med den hyret hjælp. Når aftalen er på plads skal du sørge for at rydde området der skal rengøres, før rengøringsassistenterne kommer. Således undgår du tit uventede omkostninger.

Sted

Din geografiske placering kan påvirke prisen på rengøring af dine gulve. Bor du i en stor by, forvent da at prisen er højere på grund af de højere leveomkostninger.

Forskellige typer gulve og priser

Træ

Trægulve er tidløse og kan nemt matche enhver indretning. Denne type gulve er ofte lavet af hårdttræ som kommer af træer såsom eg og ahorn. Hårdttræ har brug for mere vedligeholdelse over tid. Fra daglig slitage kan snavs og jord blive fanget mellem brædderne og lakeringen vil blive slidt af. Ved at hyre en til at ordne dine gulve, vil de blive så gode som nye.

Rengøring af trægulve koster omkring 1,30 til 4,90 kr. pr m², og rengøringsprocessen indebærer normalt en indledende inspektion for at vurdere træets tilstand. Derefter støvsuger rengøringsassistenterne gulvene for at fjerne snavs som støv og jord. Derefter får gulvet en dyb rengøring med varmt vand og gulvrens, samt en grundig vask og tørring for at forhindre træskader.

Hvis du ønsker at give gulvet den sidste finish, så kan du også få poleret eller slebet gulvet for at få fjernet ridser, ruhed, og buler der er kommet over tid. Hvis farven er falmet over tid, kan du også give dine trægulve olie eller anden behandling så det får den rigtige nuance.

Natursten

Naturstensgulve er normalt lavet af marmor, granit, eller kalksten. Det er den dyreste type gulvbelægning både med hensyn til at få det lagt samt vedligeholdelse.

For at få mest muligt ud af din investering på gulvet, anbefales det at få dine naturstensgulve rengjort, poleret, og forseglet fra tid til anden.

Rengøring af disse gulve koster omkring 7,90 til 19,60 kr. pr m². Prisen kan være højere afhængigt af tilstanden på dine gulve. Men ubehandlet spild og snavs beskadiger gulvet og vil derfor være dyrere i det lange løb.

Fliser og fuger

Fliser kan nemt få huset til at føles rent og klassisk uanset om det er i dit køkken, badeværelse, eller i hele dit hjem. Det er et alsidigt materiale som er let at rengøre. Fliser kan dog få slagskader eller der kan opstå revner. Fugerne kan også krakelere og blive beskadiget over tid. Det kan med tiden resultere i bakterier og insekter, så det er vigtigt at få lavet.

Prisen for at få rengjort fliser og fuger starter omkring 8,20 til 12,70 kr. pr m² eller omkring 2.930 kr. i gennemsnit. Dette kan blive dyrere hvis der skal foretages reparationer og rettelser.

Andre faktorer der påvirker prisen

Hvis du har produktpræferencer og krav til at der bruges miljøvenlige eller kæledyrsvenlige produkter, så vil det påvirke omkostningerne. Udover selve prisen for rengøringen pr m² opkræves der normalt et startgebyr på 590 til 1.050 kr.

Fordele ved at benytte professionelle fagfolk

Der er mange fordele ved at få rengjort gulvet af professionelle fagfolk:

  • Familiens sikkerhed og beskyttelse: Gulves tilbøjelighed til at samle støv og snavs kan udløse allergener eller blive en yngleplads for bakterier og vira.
  • Billigere reparationer: Et snavset gulv kan koste mange penge i det lange løb på grund af forringelse af gulvets materialer. Spar på reparationsomkostninger ved regelmæssigt at få rengjort dine gulve på den rigtige måde.
  • Opnå bedre luftkvalitet: Når dit gulv er snavset ophobes støv og snavs som blandes med luften. Det fører til reduceret luftstrømning. Rene gulve hjælper til bedre luftcirkulationen i dit hjem.

Hold dit hus ryddeligt og rent ved at få dine gulve rengjort gennem Handyhand. Uanset om du vil vide prisen på hvad det koster at få rengjort dine terrazzogulvfliser, eller bare vil have rengjort dit gulv, så kan du hurtigt få et personligt tilbud indenfor kort tid fra du har sat din opgave op på Handyhand.

Gulvvask: Sådan vasker du nemt og effektivt dit gulv

Spørgsmål og svar

  • Regelmæssig fejning og vask af dit gulv kan hjælpe med at opretholde standen af dine nyligt rengjorte gulve. Vær dog kritisk hvis du vælger at få gjort rent af en rengøringsassistent, da nogle af de produkter der bliver brugt kan indeholde kemikalier, som kan beskadige dit gulv, især hvis gulvet er lavet af natursten. Hvis du er i tvivl om, hvordan du vedligeholder gulvet, så kan du rådføre dig med professionelle fagfolk om hvilket produkt der er det bedste for dine gulve.

  • Generelt medbringer rengøringsassistenter deres egne rengøringsmidler og deres eget udstyr. Selvom nogle agenturer tilpasser deres rengøringsmidler, så bruger rengøringsassistenter normalt stærke rengøringsprodukter. Hvis du ønsker at bruge nogle mere miljøvenlige eller kæledyrsvenlige produkter, så kan du risikere et ekstra gebyr. Du kan også selv levere de produkter du vil have til rengøringen. Uanset hvad du vælger, så skal det være aftalt på forhånd.

Skrevet af