Hvad koster en blikkenslager til taget

Priser på blikkenslagerarbejde til taget kan variere meget afhængigt af opgavens omfang og materialer Her får du en guide til at navigere i priserne
+150.000 kunder

Find en Blikkenslager

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en blikkenslager til taget?

En blikkenslager til taget koster omkring 475 til 14.220 kr. med en gennemsnitlig pris på 7110 kr. Prisen afhænger af opgavens kompleksitet, tagets størrelse og type samt projektets omfang. Akut arbejde, arbejde i weekender eller om natten kan øge omkostningerne. Få et uforpligtende tilbud fra en autoriseret blikkenslager via Handyhand for en mere nøjagtig pris.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

De fleste tænker ikke så meget på deres tagkonstruktion, når man nævner en blikkenslager. Men i modsætning til en VVS'er, så arbejder en blikkenslager stort set på alle typer af opgaver udenfor husets vægge. Her er det især også vigtigt, at ens hustag er i orden med korrekt dræning og uden lækager. 

Tagbeklædning, tagrender og nedløbsrør skal alle være rene og funktionelle, for at undgå vandskader og lækager fra indersiden af taget. Det er denne type af opgaver, som en blikkenslager til taget kan hjælpe med.

Priserne varierer meget efter tagets type, størrelse og opgavens natur. Priserne går fra 475 helt op til 14.220 kr., med en gennemsnitspris på omkring 7.110 kr. Du kan i denne guide læse mere om den type opgaver, man kan få klaret, samt hvilke faktorer der har indflydelse på den samlet pris.

Hvornår skal man bruge en blikkenslager til taget

blikkenslager reparerer tag

Generelt kan man have brug for en blikkenslager, når man foretager større renoveringer af sit tag eller helt er i gang med at bygge et nyt hus. I denne forbindelse er der ofte behov for at få sat tagrender og nedløbsrør op. Den korrekte tagbeklædning er også vigtig for nybygget tage, da det ellers kan føre til skader på selve huset og dens isolering.

Man kan også bestille en blikkenslager til mere særlige opgaver. Det kan for eksempel være hvis man ønsker at få et regnvandsanlæg og tank monteret på husets tag. Ønsker man at sætte et nyt system til at dræne vand fra taget eller renoverer det gamle, så er dette også relevante opgaver.

Blikkenslageren tager sig også af vedligeholdelsesopgaver og reparationer. Er der lækager, fugt eller opbygning af svamp, så kan en blikkenslager klare reparationerne. Ved rengøringsopgaver af tagrender og nedløbsrør bruger man også en blikkenslager til taget. Nedfaldne blade, snavs og grene er også almindeligt at finde i tagrender og rør. Fjerner man ikke dette regelmæssigt, så kan det føre til ophobning af vand på taget som kan trænge ned gennem strukturen.

Det er ikke almindeligt for en blikkenslager at arbejde på den egentlige tagkonstruktion, det vil sige lægning af tagfliser, reparationer af selve taget og arbejde med træ, beton, glas og lignende. 

Kan man klare blikkenslager opgaver til taget selv?

De fleste blikkenslager opgaver kan være ret kompliceret at klare selv. Er man erfaren med handymand opgaver, og kan man befærde sig sikkert på sit tag, så kan man ofte godt klare opgaver med at lægge tagsten og lave små reparationer. I modsætning til dette, så er blikkenslager opgaverne lidt mere krævende, da der tit er behov for udskiftninger. Forkert lagte tagrender og dræninger kan også lede til mere skade end gavn. Det anbefales derfor ikke, at man selv tager sig af blikkenslager opgaver på taget.

Dog kan mindre vedligeholdelsesopgaver som at fjerne nedfald og blade fra tagrender sagtens klares selv. Sørg dog for at have en solid stige og god viden omkring hvordan man arbejder sikkert oppe i højderne. Er du i tvivl om fremgangsmåden så er det bedre at få hjælp fra en professionel.

Priser for en blikkenslager til taget

Blikkenslageren vil enten arbejde baseret på et skøn af opgavens omfang og kompleksitet og sætte en pris efter dette, ellers vil de tage en timepris. Dette er forskelligt for den bestemte blikkenslager og det er noget, som du kan forhøre dig om, inden du bestiller blikkenslageren til en opgave. Størrelsen på dit tag og den bestemte opgave, som du skal have lavet, påvirker også prisen for din blikkenslager.

Du kan se estimater på, hvad de forskellige typer af opgaver kan komme til at koste. Bemærk at disse priser er vejledende:

ServiceEstimeret prisinterval (DKK)
Installation af nedløbsrør og reparation565 til 1.290 kr.
Rengøring af tagrender425 til 950 kr.
Installation af tagrendenet475 til 1.160 kr.
Montering og reparation af tagrender570 til 1.670 kr.

Disse eksempler kan være med til at give et overblik over, hvad de forskellige blikkenslager services kan komme til at koste, baseret på hvad man ønsker at få lavet.

Når man skal have brug for hjælp til at klare sine blikkenslager opgaver, så kan man bruge Handyhand. Her kan du lægge din opgave op, hvad end du har brug for at få ordnet nedløbsrør, installeret tagrendenet eller ordnet andre typer af blikkenslager opgaver på taget. Når din opgave er oppe på platformen, så vil du modtage uforpligtende tilbud fra eksperter i dit lokalområde.

Tagkviste - blikkenslagerarbejde

Spørgsmål og svar

  • En blikkenslager er til for at løse alle ting med vand, dræning, lækager og installationer indenfor dette til dit hustag. Det inkluderer alle aspekter indenfor tagrender, nedløbsrør og tagbeklædning. Skal der lægges nye rør på taget, sættes regnvandsanlæg op eller reparerers lækager, så kan en blikkenslager også hjælpe til her. Rengøring af tagrender hører også under deres speciale.

  • Først og fremmest kan man spørge ind til fagpersonens autorisering og certificeringer. Man kan også høre om hvilke typer af opgaver de specialiserer sig indenfor, og om de arbejder baseret på en timebasis.

  • Har taget ikke et ordentligt dræningssystem eller er tagrender og nedløbsrør stoppet, så kan der samle sig fugt og vand på taget. Disse kan lede til dannelse af svamp og skimmel eller give strukturelle skader på husets fundament. Store ansamlinger af vand kan give lækager ned i selve huset og skade inventar, vægge, gulve og lofte.

  • En blikkenslager baserer enten sine priser på det antal meter, der skal arbejdes på, eller ved at regne ud fra en timebasis. Timelønnen kan som estimat sættes til 230 til 475 kr. pr. time. Det varierer meget fra blikkenslager til blikkenslager.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Blikkenslager