Hvad koster det at få fjernet storskrald?

Find ud af priserne på fjernelse af storskrald i denne guide
+150.000 kunder

Find en Afhentning af storskrald

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at få fjernet storskrald?

Det koster typisk mellem 550 og 1.530 kr. for at få fjernet storskrald. Prisen varierer og afhænger ofte af transportafstanden, mængden og typen af affald.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Det kan være en omfattende opgave, at skulle skille sig af med storskrald. Dette gælder både sorterings- og bortskaffelsesprocessen. Så måske du bare skal spare dig selv besværet? Der findes heldigvis en række muligheder for at få hjælp til fjernelse af dit storskrald.

Skal jeg ansætte en affaldsfjerner?

Hvis tanken om selv at skulle stå med opgaven virker uoverskuelig, så kan du med fordel få hjælp udefra. Her finder du eksempler på nogle af de typiske situationer, hvor folk benytter sig af affaldsfjernere:

 • Når der er et omfangsrigt materiale, som ikke kan være i dit køretøj
 • Hvis du ikke har en praktisk bil, varevogn eller lastbil til at køre dit storskrald væk
 • Situationer, hvor du skal transportere dit skrald over lange afstande
 • Hvis du ikke har tiden til at udføre opgaven selv
 • Når der er materiale som kræver specialiserede færdigheder, eksempelvis farligt materiale eller asbestprodukter

Men at bruge affaldsfjernere, er ikke for alle. Måske du selv ønsker at udføre arbejdet i følgende situationer:

 • Der er kun en lille mængde affald, som skal fjernes
 • Du har venner, som gerne vil hjælpe dig med opgaven
 • Du har let adgang til en lastbil eller anden transport

Hvilke type genstande kan en affaldsfjerner hjælpe mig med at fjerne?

Hvis du har affald eller andet, som du ønsker at få fjernet, kan du betale for at få det væk. Her findes der en række typiske situationer, hvor folk er glade for, at få hjælp til denne opgave. Ofte involverer disse situationer en eller anden form for bygningsarbejde eller renovering i hjemmet (eller på kontoret). Hvis du tidligere har renoveret ved du også, hvor hurtigt nedskæringer, gamle mursten og savstøv kan hobe sig op omkring dig. I disse tilfælde kan det være rart hurtigt at få hjælp til, at få fjernet det affald der måtte være.

Andre typiske situationer, hvor folk ansætter affaldsfjernere er, hvis de har brug for at få fjernet grønt affald, hvis der har ophobet sig meget husholdningsaffald i hjemmet, eller hvis kontoret skal have en makeover.

Kan jeg bede en affaldsfjerner om at sortere mit storskrald?

fyldte affaldssække ligger på fortorv

Dette afhænger af, hvem du ansætter. Derfor er det vigtigt, at du er så præcis i beskrivelsen af din opgave, som overhovedet muligt. Dog vil en specialiseret fjernelse ofte koste mere i timen. Det kan derfor tit betale sig, at du selv sorterer dit affald og blot lader affaldsfjerneren fjerne det for dig.

Når det er sagt, vil mange affaldsfjernere være klar til at sortere dit storskrald, hvorefter de vil fjerne det. Men husk at det ekstra arbejde, også vil koste mere. 

Hvilke spørgsmål skal jeg stille min affaldsfjerner?

Hvis du overvejer at ansætte en affaldsfjerner, kan der være en masse spørgsmål, som du måske gerne vil stille vedkommende. 

 • Hvor tager vedkommende storskraldet hen?: (Spørgsmålet kan være vigtigere end du tror. Hvis du får fjernet materiale, som kræver specifik behandling, for eksempel asbestaffald, kan det være vigtigt af både juridiske og etiske årsager at vide, at affaldet kommer det rigtige sted hen)
 • Hvordan aflønnes vedkommende?: (Pr. genstand, pr. time eller ved en fast sats)
 • Gør vedkommende rent efter afskaffelsen?: (Der kan forekomme situationer, hvor din affaldsfjerner fjerner alt det du gerne vil have vedkommende til, men efterlader din ejendom støvet eller snavset. Sådan behøver det ikke at være, men det er en god idé at aftale på forhånd, hvem der tager sig af rengøringen)
 • Hvor lang tid tager opgaven?: (Dette er relevant for både dig og personen som udfører opgaven)
 • Vil vedkommende pakke dit storskrald ind, med hensyn til beskyttelse?: (Dette er et andet spørgsmål, som er hensigtsmæssigt, hvis du har skrald, som udgør et sikkerhedsproblem. Du vil ikke have, at dit asbestfyldte materiale marcheres gennem din ejendom, uden at det er beskyttet)
 • Kommer vedkommende selv med plast eller folie, hvis personen pakker skraldet ind?: (Hvis ikke, bliver du sandsynligvis nødt til stå for det)

Hvordan finder jeg ud af, hvad jeg skal betale for en affaldsfjerner?

En affaldsfjerner vil ofte have en idé om, hvad vedkommende forventer, at du betaler for servicen. Det er dog alligevel en god idé, at søge rundt efter løbende satser. Generelt anbefaler vi, at du forventer at betale mere i disse situationer:

 • Hvis det materiale du skal have fjernet er farligt, eller kræver erfaren eller specialiseret håndtering
 • Hvis det materiale du skal have fjernet, er ekstra tungt eller stort
 • Hvis storskraldet skal transporteres til en bestemt lokation

Skal jeg være bekymret for, hvor en affaldsfjerner tager mit storskrald hen?

Ja, i nogle situationer bør du. Disse situationer er generelt, hvis du ved eller har mistanke om, at dit storskrald er farligt - for eksempel en form for kemisk affald, eller hvis der er tale om asbestbelastede byggematerialer.

I disse situationer er det vigtigt at hyre nogen der ved, hvad de laver, og hvor de sikkert og lovligt kan aflevere storskraldet.

Hvis du har grønt affald, som du skal have fjernet, og du vil være sikker på at det ender det rigtige sted, er det ligeledes en god idé at følge med i hvor storskraldet sendes hen.

I andre scenarier, hvis du eksempelvis bare skal have fjernet husholdningsartikler, er der som regel ingen grund til bekymring.

Omkostninger for affaldsfjernere

Prisen afhænger af hvilken type affald der er tale om og hvor lang afstanden er hen til det sted, hvor affaldet skal afleveres. Her får du et overblik over typiske priser, så du kan få en fornemmelse af markedet.

AfskaffelsesservicePris (DKK)
Asbest475 - 2.100 kr.
Mursten375 - 1.300 kr.
Grønt affald250 - 610 kr.
Jord400 - 1.100 kr.
Paller250 - 725 kr.
Metalskrot175 - 475 kr.

Eksempler på fjernelse af storskrald

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal beskrive din egen opgave af affaldsfjernelse, kan du se nogle tidligere eksempler fra Handyhand her: 

 • Fjernelse af hardware og bygningsaffald 
 • Skrotfjernelse af metalskrot
 • Flytte mursten
 • Jeg har brug for fjernelse af byggeaffald

Spørgsmål og svar

 • For grundlæggende og ukontroversielt bygningsaffald, kan du forvente en pris på mellem 140-375 DKK i timen. Men husk at priserne stiger, hvis du skal have fjernet mere komplicerede genstande, eller hvis du har brug for nogen til at sortere dit storskrald, før det fjernes.

 • Naturligvis, det er heller ikke i deres interesse, at din ejendom bliver mærket. Dog er det stadigvæk en god idé at lade dem vide, hvis noget er skrøbeligt, eller hvor de skal træde let.

 • I sidste ende vil en fair pris være, hvad du og affaldsfjerneren er tilfredse med. Men det skal ikke koste mere, end du har råd til at betale. Et simpelt job, som at få fjernet nogle mursten, bør ikke koste meget mere end 464 DKK - afhængigt af hvor mange mursten der er.

 • Asbestfyldt affald kræver af indlysende årsager generelt den højeste pris for at fjerne. Her vil prisen ligge på 900 - 1.000 DKK og potentielt mere, alt afhængigt af hvor meget storskrald du skal have fjernet. Mindre kontoraffald eller grønt affald er ret billigt at slippe af med. Hvis du ønsker at betale for arbejdet på timebasis, vil en pris på omkring 190 DKK i timen for fjernelse af grønt affald som regel være fair.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Afhentning af storskrald