Hvad koster det at få lagt kunstgræs

Her er en guide til priser på installation af kunstgræs i din have
+150.000 kunder

Find en Andet havearbejde

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at få lagt kunstgræs?

At få lagt kunstgræs koster typisk mellem 11.902 og 30.952 kr., med en gennemsnitspris på 19.047 kr. Prisen for kunstgræs afhænger af plænens størrelse, materialets kvalitet og forberedelsen. Installation i en baghave kan koste omkring 1903 kr., mens installation i hele haven kan koste op til 6185 kr. Priserne er vejledende og inkluderer ikke materialets omkostninger.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Kunstgræs er et godt alternativ til en naturlig græsplæne. Det er nemt at holde kunstgræs og plænen kan ofte vare ved i mange år. Samtidig er der ikke på samme måde behov for at vande og give græsset gødning.

Skal man have købt kunstgræs, så vil der være visse omkostninger ved projektet, bland andet for at gøre plænen klar, købe græsset ind og ligge rullegræsset ud. Det kræver en vis erfaring at installere kunstgræs korrekt, og det er ikke lige så simpelt at lægge græsset ud. 

Derfor kan omkostninger for at købe og installere kunstgræs koste imellem 11.902 og 30.952 kr., med en gennemsnitspris på 19.047 kr. Priserne kan afhænge af en del forskellige ting.

Faktorer der påvirker prisen for at få lagt kunstgræs

kunstgræs vedligeholdelsesbørste

Priserne for at få lagt kunstgræs kan blive påvirket af en del forskellige ting. Der er stor variation i prisintervalet for at få lagt kunstgræs, og det kan skyldes nogle af følgende faktorer:

  • Plænens størrelse: Græsplænens størrelse er en af de største omkostningsfaktorer. Det er både i forhold til den tid, som arbejdet vil tage, men især også den mængde af materialer, der skal købes ind. Materialerne købes tit for en kvadratmeterpris eller i ruller, som hurtigt kan løbe op i pris.
  • Materialets kvalitet: Kunstgræs kommer i et bredt udvalg af farve, kvalitet og type, som også er vigtige for græssets pris. Man kan derfor vælge materiale efter ens budget eller ønsker til græssets brug.
  • Forberedelse af plænen: Inden der kan blive lagt kunstgræs, så vil der skulle lægges et lag topdressing, fjernes ukrudt, småsten og lignende. Har din græsplæne også bruge for at få udjævnet fordybninger, så vil dette også koste mere.

Tit er der også behov for at skære kunstgræs til og sætte stykkerne af græs sammen med nåle eller lim. Dette er dog ikke øjensynligt for omkostninger og klares som en del af servicen for installationen.

Priser for at få lagt kunstgræs

Med de ovenstående faktorer i baghovedet, så kan man regulere på omkostningerne for at få lagt kunstgræs. Nedenfor kan du se en oversigt over vejledende priser for de forskellige trin ved at få lagt kunstgræs:

ServiceEksempel på priser
Installation i baghave eller en mindre have1.903 kr.
Forberedelse og installation af græs i baghave eller mindre have3.094 kr.
Erstatte naturligt græs med kunstgræs4.759 kr.
Fjernelse af kunstgræs for en altan eller terrasse570 kr.
Forberedelse og installation af kunstgræs i hele haven6.185 kr.

Bemærk at disse priser er vejledende eksempler og at de ikke inkluderer priserne for materialer.

Rullegræs og kunstgræs

Som et andet alternativ til kunstgræs, kan man også købe rullegræs. Denne type af græs er et naturligt materiale som derfor også kræver at blive vandet og vedligeholdt. Til en start vil rullegræs være billigere at købe end kunstgræs. Derimod vil omkostningerne for vedligeholdelse, vanding, gødning og generelt at holde græsplænen være større, idet kunstgræs ikke skal passes efter det er lagt. 

Vil man derfor ikke rigtig have naturligt græs eller betale en havemand løbende for at holde plænen, så er rullegræs en god idé, så længe man er klar på omkostninger ved vedligeholdelse og pasning. Derimod er kunstgræs godt til dem, som gerne vil have en funktionel og billig græsplæne, som ikke kræver noget pasning efterfølgende.

Skal du have lagt kunstgræs eller rullegræs, men har du ikke lige tid eller lyst til at klare arbejdet selv, så kan du bruge Handyhand til at finde en installatør til at hjælpe dig. Du kan lægge din specifikke opgave op på platformen, og herefter vil du modtage tilbud fra interesseret eksperter i dit område.

Installationsvejledning til kunstgræs. Montering af kunstgræs.

Spørgsmål og svar

  • Kunstgræs er en holdbar, nem og i længden billig løsning, som kan bruges til græsplæner der bliver brugt meget. Man kan finde mange udgaver af kunstgræs i forskellig kvalitet og udseende, og man kan derfor vælge præcist den type af græs som passer til ens ønsker.

  • Ja, det kan man godt. Det anbefales dog, at man har en vis erfaring eller forståelse for processen, inden man går igen. Græsset skal lægges ordentligt og ofte skæres til. Gør man det forkert, så kan det kræve flere omkostninger og mere tid, idet der skal laves en masse arbejde om.

  • Kunstgræs kan klare sig i utrolig lang tid, selv når det ofte bliver brugt. Det meste kunstgræs har en garanti på 5 eller 8 år. Passer man sit kunstgræs, så kan det dog ofte holde i 10 år eller længere.

  • Kunstgræs kræver stort set ikke noget vedligeholdelse. Det eneste man med fordel kan gøre er at rive og lufte plænen engang imellem. Det er derfor ikke dyrt eller besværligt at holde.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Andet havearbejde