Hvad koster installation af overvågningskameraer

Her er en guide til priser på installation af overvågningskameraer
+150.000 kunder

Find en Elektriker

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster installation af overvågningskameraer

Installation af overvågningskameraer koster typisk mellem 3.450-5.850 DKK,. Prisen på installation af overvågningskameraer afhænger af antal kameraer, systemets størrelse, ekstra funktioner og kameratype. Basispakken med 4 kameraer koster omkring 3.910 DKK, men komplekse systemer og ekstra funktioner kan forhøje prisen.Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Vi har som mennesker nok ting at bekymre os om, og indbrud er stadig en af dem. Men der er også god grund til at bekymre sig om det, da det er den syvende mest begået form for kriminalitet på verdensplan.

Selvom de fleste tænker, at indbrud kun sker om natten, så har undersøgelser vist, at de fleste faktisk sker mellem kl. 12 og 16. Dette skyldes, at du ofte er væk hjemmefra for enten at passe dit arbejde eller for at udføre daglige ærinder og gøremål i dette tidsrum. Ingen holder vagt, hvilket er fantastiske arbejdsforhold for indbrudstyve. 

I dagens Danmark er de blevet mere og mere udspekulerede; de overvåger dit hus i længere tid, for at finde ud af hvilke timer på døgnet du ikke er hjemme. De kan finde på at smide noget skrald i din indkørsel, og hvis det ligger der i flere dage, så kan dit hjem være i fare for indbrud.

Mand installere overvågningskamera

Hvad der er vigtigt at bemærke, er, at de fleste af indbrud opstår, fordi der ikke er et ordentligt - eller slet intet - sikkerhedssystem installeret. Der er flere årsager til dette. Det kan være, det er for dyrt. Nogen føler ikke der er behov for det, og for dem, der bor i lejligheder, er der ofte dørtelefon og dørlås man skal igennem først.

Sikkerhedssystemer er dog vigtige at have, især hvis du bor alene. Et af de vigtigste komponenter man kan starte med er et overvågningskamera. Disse køre ofte på et lukket netværk, som derfor ikke kan blokeres, og disse kameraer kan så fange de personer, der er gået ind og ud af din ejendom. Du kan også gemme dine kameraer godt, så de ikke er synlige, men stadig kan opfange hvad der foregår.

Det er dog vigtigt at bemærke, at flere ting påvirker priserne på installation af overvågningskameraer. Den gennemsnitlige installationspris varierer fra 3.450-5.850 DKK, men en startpris på 8.240 DKK er også muligt.

Vi har lavet denne prisguide, så du nemt kan vurdere, hvilket sikkerhedssystem du skal anskaffe dig, hvor meget det koster at installere overvågningskameraer, og hvordan du bedst kan få dem installeret i dit hjem.

Hvad påvirker installationsomkostningerne for overvågningskameraer

Udover arbejdet med installation og selve kameraet, er der visse faktorer som kan påvirke den samlet pris for installation af overvågningskameraer.

Størrelse

Systemets størrelse spiller en stor faktor i forhold til prisen for installationen. Dette skyldes, at jo større systemet er, jo større vil arbejdslønnen til installatøren også være. Antallet af kameraer du skal have sat op spiller selvfølgelig også ind på prisen. Flere kameraer betyder naturligt en højere pris.

Den bedste måde at vurdere det hele på er, at tage udgangspunkt i størrelsen af ​​dit hjem. Hvis din ejendom er lille, har du måske kun brug for et eller to kameraer. Men hvis du har et stort hus og en stor grund, kan du have behov for at sætte mange kameraer op, som alle skal fordeles rundt på din grund.

Yderligere funktioner

Mange kameraer kan også fås med et utal af ekstra funktioner. Her kan blandt andet nævnes infrarød, der ofte er med som standard for mange kameraer. Af andre opgraderinger kan der nævnes direkte/live streaming, tilt, zoom, og lignende. Der kan også opsættes ting som bevægelsessensorer. 

Men alle disse funktioner er som regel ekstra udgifter eller også vil det koste mere for et avanceret kamera der allerede har alle disse installeret. Overvej derfor, hvilke behov du har til et overvågningskamera og dets funktioner.

Hvilke forskellige typer overvågningskameraer er der

Indenfor overvågningskameraer er der overordnet set to kategorier, du skal være opmærksom på:

  • Indendørs: Det er de mindre, lette kameraer, der ofte kan skjules nemmere.
  • Udendørs: Disse er mere hårdføre overfor vejrforhold og kommer med et bredere overvågningsområde til at dække større arealer. 

Ofte er deres fællesnævner evnen til at overvåge ved hjælp af infrarødt lys. Dette gør, at billederne bliver i højere kvalitet, selv på længere afstand.

Type kameraAntal kameraerGennemsnitlige omkostninger (DKK)
Basis4 kameraer3.910 kr.
Basis8 kameraer5.520 kr.
Mellemklasse4 kameraer3.460 kr.
Mellemklasse8 kameraer7.130 kr.
Nest kamera4 kameraer8.130 kr.

De fleste tilbud inkluderer allerede installationspris. For at få en bedre fornemmelse af, hvad prisen inkluderer, kan du indhente et tilbud og spørge ind til, hvorvidt der kan installeres indbrudsalarm eller andre sikkerhedsforanstaltninger.

Fordelene ved overvågningskameraer

Foruden værnet mod indbrud, så er der mange andre gode ting ved at have et overvågningskamera i dit hjem. Udover at kameraer er en kilde til beskyttelse af dit hjem og din familie, kan der nævnes følgende andre fordele:

Godt omdømme for videresalg

En velbeskyttet bolig kan også være med til at give dig en masse økonomisk gevinst i fremtiden. Dette gælder især, hvis du planlægger at sælge den bolig eller lejlighed, du bor i. Markedsværdien vil stige eller falde afhængigt af boligens stand. Huse og lejligheder bliver naturligvis ældre, men en uovervåget indtrængen kan resultere i potentiel ejendomsskade og sænke værdien af boligen.

Omkostningerne for at reparerer skaderne kan ofte også være høje. Indbrud resulterer også i en gennemrodning af dit hjem og dine personlige ejendele. Du kan sænke risikoen for disse ting ved at få installeret overvågningskameraer i dit hjem.

Hjælper med at identificere kriminelle

Ved ulovlig indtrængen i dit hjem, skal du anmelde det som noget af det første. Det er vigtigt at anmelde hændelsen til politiet så hurtigt som muligt. Skulle du være blevet udsat for indbrud, vil indlevering af hårde beviser, som overvågningsbilleder eller video, gøre din sag meget stærkere.

En videoovervågning fungerer som dit usynlige vidne. Hvis du er udsat for et indbrud og ikke selv er vidne til det, så er overvågningsbilleder yderst nyttige for politiet i deres efterforskning. Det kan også hjælpe dig med erstatningskrav og forsikringsudbetalinger, hvis der skulle ske skader på dit hjem eller dine ejendele.

Nem at vedligeholde

Overvågningskameraer kan virke som besværligt udstyr at tage sig af. Men vedligeholdelse vil ofte ikke tage meget tid. Når overvågningskamera først er installeret, holder de ofte i årevis. Den eneste udgift, du kan have, er den lejlighedsvise rengøringspris, hvis du får professionelle til at gøre det for dig.

Mange overvågningskameraer kan i dag tilgås eksternt. De har en app, der synkroniserer med din telefon, så du kan tjekke op på optaget video.

Overvågningskameraer

Spørgsmål og svar

  • Det afhænger af den ejendom, du har. Hvis det er en lejlighed, er et enkelt kamera mange gange nok. Men hvis du har en større ejendom, kan du med fordel investere i flere kameraer for at sikre, at du er beskyttet på alle sider af dit hjem.

  • Nogle kameraer kan godt opsættes selv, men når du beskæftiger dig med installationer af overvågningsudstyr som dette, er det ofte vigtigt, at du rådfører dig med en professionel. De har forstand på de mest optimale opsætninger og indstillinger af overvågningskameraerne i forhold til din ejendom. Ikke nok med det, de får ofte arbejdet med installation gjort på ganske kort tid.

  • Det afhænger af dit kamera, men i gennemsnit optager de cirka 30 dage ad gangen.

  • Varigheden afhænger af, hvor stort dit system er. Men som regel tager det nogle timer til cirka en dags arbejde.

  • Så længe du ikke filmer ud over din private ejendom, er det helt i orden at få installeret kamera i dit hjem.

Skrevet af