Hvad koster nyt el?

Få et overblik over priserne på nyt el og undgå at betale for meget med denne guide
+150.000 kunder

Find en Elektriker

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster nyt el?

Prisen for nyt el i et hus kan variere fra 16.100 kr. til 36.800 kr. afhængigt af husets størrelse. Prisen for nyt el afhænger af husets størrelse, omfanget af installationen og ledningernes alder. Disse faktorer påvirker den endelige pris, sammen med omkostninger som en ny sikringsboks, fjernelse af gamle ledninger og overholdelse af sikkerhedsregler.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Det kan være svært at beregne, hvor meget det koster at få installeret nyt el i et hus. Prisen er afhængig af størrelsen på dit hus, for et mellemstort hus, varierer prisen fra 16.100 kr. - 36.800 kr. Elinstallation kan hurtigt gå hen og blive dyrt. Beskadigede eller forringede ledninger medfører dog en del farer. Et gammelt el-system, kan forårsage defekte stikkontakter, hvilket øger risikoen for stød, og værre endnu, brand. Det kan derfor være en god investering, at få lavet nye elinstallationer. Særligt hvis du ønsker at sikre din egen og familiens sikkerhed.

Handyhand har udarbejdet en prisguide til dig, hvori du kan få hjælp til at estimere prisen for elinstallation på henholdsvis værelse eller i hus. Før du tager et dyk ned i tallene, skal du først tage et kig rundt i ejendommen og notere følgende:

 • Ejendomsstørrelse
 • Omfanget af den nye installation
 • Det tidspunkt, hvor de oprindelige ledninger først blev lagt ud

Hvad indebærer en elinstallation?

elektriker installere stikkontakt

Inspektion

Før en entreprenør river væggene i dit hus ned eller begynder at trække ledningerne ud, skal der foretages en inspektion. Det er noget du kan booke separat, men det kan også være en mindre del af det overordnede projekt. Dette kan hjælpe dig med at identificere, hvordan de førnævnte faktorer, kan influere den endelige pris. 

For eksempel, er der behov for at trække nye ledninger i hele huset? Eller er det kun køkkenet der trænger til en overhaling? Er det behov for et komplet nyt ledningsnetværk? Eller er det kun enkelte kabler der skal udskiftes? Det samlede forbrug varierer nemlig meget fra installation af nye ledninger til et helt hus, til en mindre 3-værelses lejlighed, hvor det kun er ét rum, der har brug for el-renovering.

Køb af ny sikringsboks

Udskiftning af sikringsboksen er en rigtig dyr post, når der skal laves nyt elnet i et hus. Selve enheden koster alt fra 2.300 til 8.300 kr. Derudover kan større huse have brug for en dyrere og mere avanceret sikringsboks. Derudover kommer der servicegebyrer for at fjerne den gamle enhed og installere en ny.

Løsning af gulvfliser og boring af vægge

Gulvfliser, vægge og endda lofter skal måske fjernes så de gamle ledninger kan fjernes og et nyt system installeres. Det kan være midlertidige eller permanente ændringer afhængigt af, hvilket materiale der dækker de eksisterende ledninger. Det kan være meget ubelejligt for beboerne i huset, så det er bedst at have en midlertidig bolig under renoveringen.

Layout og installation af ledninger

Dette er et afgørende punkt, for at kunne regne ud, hvad det vil koste at få installeret nyt el i et gammelt hus. Hvis det nuværende elnet er meget anderledes end det nye, skal der foretages justeringer herefter. Effektiv planlægning er lige så vigtigt som teknisk færdighed. En god elektriker vil skitsere layoutet før den faktiske installation, oftest i forsøg på at undgå at spilde tid og ressourcer. Hvis du ønsker at spare på omkostningerne, så sørg for det bliver gjort rigtigt første gang. 

Kontrol af overholdelse

Al din energi, tid og omkostningerne vil være spildt, hvis det endelige resultat ikke er i overensstemmelse med de elektriske sikkerhedsforanstaltninger. I Danmark er det ikke lovligt som privatperson at lave faste installationer, men du må gerne selv trække alle synlige ledninger og få dem gennemgået af en autoriseret elektriker, inden de bliver dækket af vægge eller lofter.

Gennemsnitlige priser for nye elinstallationer

Nu hvor du ved, hvad de elektriske tjenester indebærer og hvilke dele af din ejendom der kunne have brug for nye installationer, er det lettere for dig at finde ud af, hvad omkostningerne vil være, ved at omstøde et hus pr. kvadratmeter, og udarbejde med et mere præcist budget. Du kan herefter se, hvor du ville falde ind under i denne tabel:

Husets størrelsePris (DKK)
2 soveværelser6.900 - 23.000 kr.
3 soveværelser18.400 - 36.800 kr.
4 soveværelser46.000 - 55.200 kr.

Dette er de gennemsnitlige priser. Når du booker hos Handyhand får du tilbud fra elektrikere og entreprenører i dit lokalområde. Du kan sammenligne alle tilbud, for at se hvilket tilbud der bedst matcher dine behov. 

Elektrisk installation certifikat

Dette er en rapport der angiver, at det elektriske arbejde, der udføres af en professionel, overholder sikkerhedsstandarderne. En autoriseret elektriker eller entreprenør kan udstede dette certifikat.

Ideelt set, kan du lade en anden Handyhander kontrollere dit el-installationsprojekt, således har du flere øjne på projektet. Det medfører dog endnu et servicegebyr til et andet individ, men i dette tilfælde kan du bede om et tilbud på en elektrisk inspektion.

Nyt el-netværk i gammelt hus

Den samlede pris for, hvor meget det koster at opgradere et elektrisk system, kan øge ejendommens samlede værdi. Det hyggelige gamle bondehus du har arvet, kan blive noget mere tiltrækkende at bo i, når der er installeret et moderne elektrisk system. At arbejde med gamle huse indebærer dog kontrol for flere detaljer, før du giver go-signalet til din Handyhander, herunder:

 • Integriteten af fundamentet
 • De andre dele, der skal fastgøres
 • De kommende beboere
 • Strømkildernes tilgængelig

Det kan være en stor investering, men det er det værd! Hold sikkerheden af dine kære og din ejendom for øje. Ansæt en Handyhander til at håndtere dit elektriske projekt. Lav en opgave på platformen og begynd snarest muligt at modtage tilbud.

Spørgsmål og svar

 • Der er mange afslørende tegn! Hvis din ejendom har brug for nyt el netværk. Det kan være ødelagte stikkontakter, flimrende lys eller en tvivlsom høj elregning. Hold også øje med svage brændende lugte, hvilket er tegn på, at øjeblikkelig reparation er nødvendig hurtigst muligt. Gamle huse før 1970'erne skal have opdateret deres elnetværk, men forkert installerede elektriske systemer kan også kræve dette.

 • At lave nyt el netværk i et hus kan være støjende og rodet. Selv hvis du har de bedste elektrikere på opgaven, er et vist niveau af støj og rod uundgåeligt. Derfor er det bedst at flytte midlertidigt ud under projektet. Hvis dette ikke er muligt, kan du planlægge det med din Handyhander, så afbrydelser er indeholdt i visse dele af huset om dagen.

 • Der er ikke noget lovkrav om hyppigheden. Men regeringen foreskriver regelmæssige inspektioner og at der udstedes elektrisk certifikat for overholdelse af disse sikkerhedsforanstaltninger. Inspektionerne for dette sker hvert femte år for udlejningsejendomme og 10 år for boliger, der anvendes af ejeren.

 • Det kan tage fra 3-10 dage for en gennemsnitlig størrelse ejendom. Vær opmærksom på at diverse udgifter i denne periode kan tilføje op, såsom at finde et midlertidigt sted at bo i eller opbevaring gebyrer for møbler og apparater, der skal fjernes fra huset i løbet af projektet.

 • Ja, der er masser. Dette er ikke overraskende i betragtning af sikkerhedsfarerne ved defekte ledninger eller forkerte installationer. Regeringen har lovfæstede og ikke-lovbestemte regler som skal følges. Din Handyhander skal derfor have et certifikat, før de må udføre det elektriske arbejde på din ejendom.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Elektriker