Kravet om et kapillarbrydende lag på mindst 150 mm er fastsat for at forhindre opstigende fugt i bygninger. Denne fugt kan føre til skimmelvækst og nedsætte indeklimaets kvalitet markant. Laget fungerer som en fysisk barriere mellem jorden og bygningens gulv/dæk, hvilket effektivt blokerer for fugtens vej op gennem konstruktionen.
Ja, kravet inkluderer konstruktioner med betonklaplag og isolering ovenpå. Det er vigtigt at sikre, at selv med disse materialer implementeres et effektivt kapillarbrydende lag for at opretholde bygningens integritet og forhindre fugtrelaterede problemer.
Teoretisk set kan en tykkelse på 125 mm isolering anvendes, men det anbefales kraftigt at overholde det specificerede krav på 150 mm for at sikre optimal effektivitet og overholdelse af gældende bygningsreglementer. At undlade dette kan resultere i øgede risici for fugtindtrængning og de deraf følgende konsekvenser som skader på konstruktionen og indvendige overflader, samt potential for skimmelvækst, som kan have negativ indflydelse på beboernes sundhed.
At afvige fra det anbefalede mål kan medføre, at bygningen ikke opfylder bygningsreglementets krav, hvilket kan påvirke bygningens fremtidige salgsværdi og forsikringsdækning. Det er derfor vigtigt at overveje de langsigtede konsekvenser af ikke at følge de opstillede standarder i bygningsreglementet.