Vejledende priser
6,650 - 19,000 kr
6,650 - 19,000 kr
Find en Isolerings hjælp
Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført
At isolere hulmur, loft og facade koster typisk mellem 6.670 til 19.060 kr. Prisen på isolering af hulmur, loft og facade kan variere afhængigt af forskellige faktorer. Disse inkluderer typen af isoleringsmateriale, hvilken del af huset der skal isoleres, størrelsen på dit hus og lønomkostninger til håndværkere. Materialet kan være glasuldsbats, sten mineraluld eller skum, og prisen kan variere afhængigt af dit valg og husets størrelse. Husk også at lønomkostningerne påvirker den samlede pris.
Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder
Baseret på 150k+ opgaver
Bruger AI til at udregne pris
Matcher med rigtige opgaver
Har du lagt mærke til at din elregning stiger? Så skal du måske til at få tjekket isoleringen i dit hus, da dette har meget at sige, i forhold til opvarmning, og nedkøling. Isolering findes i flere typer og former, men de har alle til formål at hjælpe med at stoppe varmestrømmen, hvilket beskytter husets værelser. Uden isolering slipper varmen ud af dit hus gennem tag, loft, vægge, vinduer, gulve, ventilationskanaler, og andre åbninger.
Om vinteren hvor omkostningerne for varme er høje, kan du muligvis føle det som om, at dine penge bogstaveligt talt flyver væk. Isolering forhindrer varmeudslip og sikrer, at dine udgifter på at varme eller køle dit hjem formindskes. Du kan godt forvente at prisen for at isolere dit hjem vil ligge et sted mellem 6.670 til 19.060 kr.
Isolering kommer i forskellige former, som derfor også kræver forskellige måder at sætte op rigtigt. Læs videre for at få en idé om, hvordan forskellige faktorer påvirker den samlede pris.
Afhængigt af, hvor og hvad der skal isoleres, er det muligt at vælge imellem forskellige typer af isolation, som hver især byder på forskellige fordele og ulemper. Sørg for at få spurgt din entreprenør til råds. Da de ofte nemt kan råde dig til, hvad du har brug for i dit hus.
Tæppe isolering er en af de mest almindelige typer af isolering. Det kommer i ruller betrukket med en folie der er lavet af glasuld som består af genanvendte flasker, hvilket gør, at det er et prisvenligt produkt.
Sten mineraluld er en isolering, der er mere solidt i materialet, i forhold til tæppe isolering, det kan også købes i ruller og findes i forskellige tykkelser og bredder. Udover det, så er materialet brandhæmmende. Loftisolering laves i plader kaldet bats og bruges til at isolere de skrånende sider af taget. Det er et dyrere produkt, da det er mere energikrævende at fremstille.
Isolering i løs form anvendes ved at blive blæst ind i hulrum i vægge. Det kræver det helt rigtige udstyr at isolere rigtigt på denne måde, og derfor skal du hyre en professionel, når du skal hulmursisolere for at sikre, at det bliver udført korrekt.
Prisen for at isolere med skum afhænger af størrelsen på dit hus. Skum til isolering er en klæbrig masse der sprøjtes ind i hulrum, hvorefter det udvider sig og bliver til en fast masse, når det er hærdet. Strukturelt isolerede paneler bruges i vægge, tage, og gulve. De er normalt 10 til 20 cm tykke, og kommer i forskellige længder.
Hvis du bygger et nyt hus, kan disse med fordel anvendes. Endelig anvendes stiv skumisolering når man har et bærende element der har brug for støtte. Stivheden hjælper også med at give akustisk isolering som minimerer lydene der passerer gennem vægge og hævede gulve.
Prisen på isolering vil typisk afhænge af, hvilken del af huset der skal isoleres. Isolering af loft indebærer at sætte et isolerende materiale, såkaldte bats, over strøer på loftet og udfylde mellemrummene mellem dem med en isolering. Dette er med til at styre temperaturen i værelserne under loftet.
Isolering af loftet koster mellem 30 til 80 kr. pr. m², hvilket gør bats til en af de dyreste former for isoleringsmateriale. Hvis du vil have opbevaringsplads på loftet, så kan du vælge at bruge tagisolering i stedet for. Her isoleres brædderne under tagets skråning eller der kan sprøjtes isoleringsskum på tagets underside og spær. Det kan være dyrere end isolering af loft, da tagisolering ofte koster mellem 5.230 til 24.440 kr. Dog giver det dig mulighed for at bruge dit loft til opbevaring og kan på denne måde stadigvæk betragtes som omkostningseffektivt.
Før du begynder at isolere er det vigtigt, at du får vurderet om ventilationen på loftet er, som den skal være. Måske har du også en udestue der skal have tagisolering. For at isolere taget i udestuen, så skal taget udskiftes til et termisk effektivt flisebelagt eller solidt tag. Det giver dig en udestue der holder både til varme og de koldeste vintre.
Udover at holde dig kølig eller varm, vil vægisolering også reducere lyde udefra. Der er to typer vægisolering: hulmursisolering eller fastisolering. Hulmursisolering fyldes ind rummet mellem de interne og eksterne lag af mursten der danner dine udvendige vægge. Entreprenøren vil bore huller i muren udvendig, hvorefter isoleringsmaterialet pustes ind.
Hvis du har solide vægge som er enkeltlags og derfor ikke har et hulrum, så skal du enten lave en indvendig eller udvendig vægisolering. Den udvendige isolering tilføjes til ydervæggen og dækkes derefter med plader. Hvis den indvendige væg skal isoleres så opsættes der efterfølgende gipsplader specifikt i stedet.
Størrelsen af dit hus er afgørende for, hvilken slags og hvor meget isoleringsmateriale der er brug for. Et større hus vil derfor som hovedregel være dyrere at få isoleret.
Lønomkostningerne for en håndværker kan opkræves pr. time eller for hele projektet. I forhold til hvor du bor, kan priserne variere. Virksomheder i større byer tager ofte en højere pris. Forvent at lønomkostninger vil være mellem 200 til 720 kr. i timen.
Nedenfor kan du se en estimeret prissammenligningstabel over de forskellige isoleringsopgaver og de materialer der typisk anvendes til hvert projekt:
Isoleringsopgave | Materiale | Pris pr. m² |
---|---|---|
Isolering af loft | Glasuldsbats | 30 til 50 kr. |
Reflekterende folie | 50 til 60 kr. | |
Tagbeklædning | 20 til 70 kr. | |
Akustisk | 50 kr. | |
Hulmursisolering | Åben celle spray skum | 170 kr. |
Lukkede celler | 140 kr. | |
Udvendig fast vægisolering | Batts | 30 til 50 kr. |
Stenuld | 150 kr. | |
Løst fyld | 100 kr. | |
Indvendig fast vægisolering | Akustisk | 40 kr |
Bortset fra de vigtigste faktorer kan der opstå andre udgifter, alt afhængig af aftalen med din entreprenør.
At bo i et godt isoleret hus giver stor komfort, især om vinteren, fordi det bliver lettere at holde på varmen. Om sommeren giver et godt isoleret hus bedre lufttemperatur, da isoleringen så holder varmen ude. Det kan spare dig for dyre varme- og klimaanlæg. Ydermere reducerer det også den CO2-udledning der er fra varme- eller kølesystemer og hjælper dermed at begrænse udledningen af drivhusgasser.
Bortset fra temperatur, blokerer god isolering også støj udefra, som kan forstyrre din hvile og søvn, især hvis du bor i nærheden af en meget trafikeret vej. Hvis du har planer om at sælge, så er en god isolering en fantastisk måde at øge din ejendoms værdi på.
For at evaluere isoleringsmaterialernes isolerende kapacitet, kan du kontrollere "R-værdien pr. tomme". Dette refererer til materialets modstand mod varmestrømmen. En højere R-værdi indikerer en bedre isoleringsevne.
Nedenfor er nogle spørgsmål som kan guide dig, når du tjekker din isolering:
En effektiv isolering vil opfylde disse krav. Men husk, at man også kan komme til at "overisolere" hvilket fører til høj luftfugtighed, kondens, og dårlig luftkvalitet. Du kan forhindre dette, ved at ansætte en isolator du har tillid til kan udføre opgaven.
Isoleringen hjælper altså med at øge komforten af temperaturen og luften i dit hus. Derudover reducerer det dine udgifter til el og varme. Hvis du er klar til at gå i gang med at få isoleret, kan Handyhand sætte dig i kontakt med en isolator der kan give dig et gratis tilbud.
Begynd at modtage tilbud fra eksperter gennem Handyhand indenfor kort tid.
Det tager mindre end 2 minutter at oprette en opgave og det er gratis at oprette sig.
Den type isolering du har brug for, afhænger af hvordan og hvor du vil bruge den. Det afhænger også af dit budget. For eksempel vil lydisolering kombineret med varmeisolering være bedst med glasfiber isolering og indblæst celluloseisolering.
Nogle isoleringsmaterialer kan sagtens bruges til en gør-det-selv opgave, f.eks. mineraluldsisolering. Andre typer kræver særlige færdigheder eller specielt udstyr, og her bliver du nødt til at ansætte en professionel til at udføre opgaven. Du kan stadig fortælle dem dine ønsker og planer, og de vil ofte kunne gennemføre opgaven meget hurtigere.
Det afhænger af hvor du bor og hvor gammel dit hjem er. Din geografiske placering har noget at sige pga. klimaet, der hvor du bor. Det er vigtigt at bemærke, at forskellige klimaer kræver forskellige R-værdier, som man måler isoleringen i. Hvis du bor i et ældre hus, kan du godt regne med, at det kræver mere isolering end normalt.